SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-25-2009, 12:21 PM
jetradio jetradio is offline
Sage User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 21
So long XBOX 360, hello SageTV + HD200

Well, after countless hours of turning Google inside out and reading virtually every XBox and Microsoft forum in every English-speaking country in the world, I have determined that there is no simple way to create a network-based DVD library (with full menus) using the XBox 360 as a Media Center Extender and Windows Vista as the Media Center server. At best, one can play the main video file (after renaming the .VOB file to .MPG), but if the movie was encoded in DTS, forget it. A friend of mine has been raving about SageTV for months, and I know that for what I want to do the HD200 and SageTV server are incredibly overpowered, but I figured I would take the plunge, accomplish my primary goal and then explore and add new functionality as I go along. I'm looking forward to having instant access to my entire DVD library, regardless of encoding scheme, at my fingertips - without splitting the atom!

I do have a couple of quick questions:

1. For you HD200 owners out there - is anyone able to control the HD200 with the Logitech series of universal remotes?

2. Is it possible to bind the SageTV service to multiple network cards in a server? The machine I intend on using for my SageTV server (Windows Vista SP1) is connected to two subnets.

I'm looking forward to receiving my system next week. Too bad I can't play networked DVDs on my Mac though :-( I read in some other threads that it's not working currently.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-25-2009, 12:41 PM
toricred's Avatar
toricred toricred is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2006
Location: Northern New Mexico
Posts: 1,719
I can state that the Logitech remotes work very well with the HD200.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-25-2009, 12:44 PM
jetradio jetradio is offline
Sage User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 21
Quote:
Originally Posted by toricred View Post
I can state that the Logitech remotes work very well with the HD200.

Thank you very much. I decided that I didn't want to get pummeled for not searching hard enough, so I ran a search and saw that the remote is in fact in the Logitech dB. I was about to edit my post when I saw your answer - thanks again!
Reply With Quote
  #4  
Old 01-25-2009, 01:10 PM
voorhees voorhees is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2007
Location: Colorado
Posts: 339
Quote:
Originally Posted by jetradio View Post
1. For you HD200 owners out there - is anyone able to control the HD200 with the Logitech series of universal remotes?
I use the Logitech Harmony 550 with my HD200 and it works great.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-25-2009, 03:37 PM
rasp rasp is offline
New Member
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 4
Quote:
Originally Posted by jetradio View Post

I'm looking forward to receiving my system next week. Too bad I can't play networked DVDs on my Mac though :-( I read in some other threads that it's not working currently.
I had never notice that before, on my mac using placeshifter I get an error about not finding a media player. But since it's all got to be networked anyhow, why not just share the folder with the dvd's and play them back with either dvd player or vlc.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-25-2009, 06:54 PM
jetradio jetradio is offline
Sage User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 21
Quote:
Originally Posted by rasp View Post
I had never notice that before, on my mac using placeshifter I get an error about not finding a media player. But since it's all got to be networked anyhow, why not just share the folder with the dvd's and play them back with either dvd player or vlc.
Thanks! It worked!

Last edited by jetradio; 01-25-2009 at 07:01 PM.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-25-2009, 07:05 PM
jetradio jetradio is offline
Sage User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 21
Thanks to all for their answers today.

Does anyone know if the HD200 can serve as a player for Squeezecenter? I have a laptop connected to my AV receiver right now and it would be great to get rid of that if the HD200 can take over that function.
Reply With Quote
  #8  
Old 01-26-2009, 03:28 AM
brewston brewston is offline
Sage Expert
 
Join Date: Apr 2006
Location: Surrey
Posts: 719
Quote:
Originally Posted by jetradio View Post
Thanks to all for their answers today.

Does anyone know if the HD200 can serve as a player for Squeezecenter? I have a laptop connected to my AV receiver right now and it would be great to get rid of that if the HD200 can take over that function.
There's a slimserver plugin, but I don't know if it works on extenders or not. Search the forums for more details

{edit} just did a search and it doesnt work on extenders - sorry
__________________
Tecra M5, 2 x HD200, 2 x HD300
2 x PCTV 290e
Win 7, Sage 7.1.9, Phoenix 2 STV
Stephane's XMLTV Importer, Digiguide,
Reply With Quote
  #9  
Old 01-26-2009, 10:59 AM
jetradio jetradio is offline
Sage User
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 21
Quote:
Originally Posted by brewston View Post
There's a slimserver plugin, but I don't know if it works on extenders or not. Search the forums for more details

{edit} just did a search and it doesnt work on extenders - sorry
Thanks - darn the luck - perhaps I'll look into the smallest squeezebox device and plug that into my receiver. Too bad I can't get a squeezebox player going between my Wii, Xbox 360, PS3, or HD200. Oh the humanity!

Last edited by jetradio; 01-26-2009 at 11:24 AM.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD200 initial impressions jmv SageTV Media Extender 12 12-10-2008 11:56 AM
Xbox 360 Vista Ultimate Setup flyfishin4trout Hardware Support 16 10-16-2008 09:48 AM
SageTV & TwonkyMedia + Xbox 360 = ? wizrd_in_motley Hardware Support 1 03-28-2008 12:23 PM
Is/will Xbox 360 be compatible with SageTV? LehighBri SageTV Media Extender 2 05-23-2007 05:29 AM
Playback Sage recorded TV files on an Xbox 360? popechild Hardware Support 3 11-22-2006 05:00 PM


All times are GMT -6. The time now is 04:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.