SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV v7 Customizations > Phoenix

Notices

Phoenix This forum is for discussing the user-created Phoenix custom interface for SageTV.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-04-2012, 07:50 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,541
Repairing a messed up Phoenix Install

There are times while installing Phoenix, that sagetv may incorrectly extract a dependency, or a portion of phoenix, and the end result is that phoenix may not work correctly, or even worse, it may show in a "failed" state. Unfortunately, the only way to resolve this using sagetv plugin system is to completely remove phoenix and all of its plugins and start over, which is not easy.

So, I've created a tool that will allow you to re-download and re-extract all phoenix dependencies to ensure that everything is extracted correctly. For this to work correctly, you should STOP sagetv server, and run this tool as the same user as the sagetv user.

To run the program, download the latest jar from

https://github.com/stuckless/sagetv-...dater/releases

and then run it using
> java -jar phoenix-plugin-updater-VERSION.jar
where VERSION is (1.3, etc)

It will show a simple window allowing your to chose the SageTV home, and then click "Update". If all goes well, you should see the app downloading and extracting all the dependencies for Phoenix.

Currently this application is locked for use with Phoenix only, but I may open it up so that it could be used to refresh any plugin.

Attached Images
File Type: png _031.png (29.1 KB, 1165 views)

Last edited by stuckless; 02-01-2014 at 10:17 AM. Reason: updated download location
Reply With Quote
  #2  
Old 12-04-2012, 11:32 PM
QueOnda's Avatar
QueOnda QueOnda is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 1,093
Thumbs up

Thank you, Stuckless!!!! This just happened to me this past weekend when the server was down and haven't had a chance to debug or try to fix.

This tool will help. I will try by the weekend when I don't have recordings going on. Thanks allot for your support.
__________________
Server: HP AMD64 dual core running Win7 64bit (MCE disabled) with 4G memory Tuners: 2 PVR-500(disabled), 3 HDHR and 1 HDPVR Clients: 2 HD200 and 1 HD100 TV: 70" and 52" and 42" Media Storage: ReadyNas 8TB Recording media: 300GB + 200GB+ 250 GB Network: Gigabit backbone'

Thanks to all the developers who work on SageMC, code, utilities and plug-ins to make SageTV better!!!
Reply With Quote
  #3  
Old 12-06-2012, 04:44 PM
TwistedMelon TwistedMelon is offline
Sage Expert
 
Join Date: Aug 2005
Location: Ontario, Canada
Posts: 554
The last Phoenix update prompted in System messages pooched my install after the restart. Messed up UI on extenders and inability to start the server-side client (just sits on "loading UI").

Trying to get through it now by obliterating the entire SageTV folder hierarchy and restoring from a backup with the current wiz.bin file. Unfortunately I don't have time to try other more delicate repair methods or troubleshooting.
__________________
Bruno
Twisted Melon Inc.
While you're clicking, check out my Mini Theater custom build.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-06-2012, 06:37 PM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,541
Quote:
Originally Posted by TwistedMelon View Post
The last Phoenix update prompted in System messages pooched my install after the restart. Messed up UI on extenders and inability to start the server-side client (just sits on "loading UI").

Trying to get through it now by obliterating the entire SageTV folder hierarchy and restoring from a backup with the current wiz.bin file. Unfortunately I don't have time to try other more delicate repair methods or troubleshooting.
Did you try running the updater tool that I posted here?
Reply With Quote
  #5  
Old 12-06-2012, 08:07 PM
TwistedMelon TwistedMelon is offline
Sage Expert
 
Join Date: Aug 2005
Location: Ontario, Canada
Posts: 554
I didn't see this thread until AFTER I had done what I described in the previous post.

Super because it seems I've lost all my favorites and the channel lists for two tuners were also wiped - which means that until I re-scan I can't even manually record a number of shows tonight. Looks like I know what I'm going to be doing most of the day tomorrow... Ugh.

Arrgh. Now even after scanning those tuners they still aren't able to be used from the guide to tune. Preview works, but can't manually set a recording from the guide.
__________________
Bruno
Twisted Melon Inc.
While you're clicking, check out my Mini Theater custom build.

Last edited by TwistedMelon; 12-06-2012 at 08:16 PM.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-07-2012, 07:44 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,541
Quote:
Originally Posted by TwistedMelon View Post
I didn't see this thread until AFTER I had done what I described in the previous post.

Super because it seems I've lost all my favorites and the channel lists for two tuners were also wiped - which means that until I re-scan I can't even manually record a number of shows tonight. Looks like I know what I'm going to be doing most of the day tomorrow... Ugh.

Arrgh. Now even after scanning those tuners they still aren't able to be used from the guide to tune. Preview works, but can't manually set a recording from the guide.
Just a FYI as well... since my install was messed up after the upgrade as well. All of this was a direct result of the forums going offline, and then finally being offline. Phoenix was affected because it has lots of dependencies, and it's a fairly large project, and the SageTV package manager didn't handle the offline situation very well

The tool that I created (in this forum) is something that re-installs/updates Phoenix without using the SageTV package manager and it has no dependencies on sagetv.com, it is something that can be used to refresh all the files and ensure that eveything is extracted correctly.

I realize this doesn't help you now, but maybe if you are ever in the same situation again, this tool might help.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Install Phoenix Question sflamm Phoenix 2 08-21-2011 10:27 AM
Phoenix - MYMOVIES Metadata and Missing Fanart on new install emotionnotion Phoenix 5 07-01-2011 02:43 PM
Fresh Phoenix Install wrems Phoenix 4 04-09-2011 05:28 AM
Can't install Phoenix Core Services parkimar SageTV v7 Customizations 5 11-30-2010 12:06 PM


All times are GMT -6. The time now is 01:47 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.