SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Media Extender

Notices

SageTV Media Extender Discussion related to any SageTV Media Extender used directly by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to a SageTV supported media extender should be posted here. Use the SageTV HD Theater - Media Player forum for issues related to using an HD Theater while not connected to a SageTV server.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-04-2008, 02:28 AM
henk99 henk99 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 216
Hauppauge MVP image turns green!

Hi,

I purchased a plasma tv last week and yesterday I connected my Media MVP to the scart input on the back of the TV (Panasonic 42PH85Z).
Normally the screen is blue, but now there is a very distinct Green color. Everything I try is green.

Is any1 familiar with this? Before this it was doing just fine on my older crt TV.

Thanks,
Henk
__________________
XP Pro SP2, SageTV v5.02.90, Athlon XP 3000+ (FSB 333 MHz), 2GB DDR RAM PC3200, 36 GB Western Digital Raptor, 200 GB Western Digital harddrive, Asus Radeon 9600 XTR, Plextor PX-708 8x DVD-/+RW, Pioneer 120S 48x CD-RW, PVR 150 MCE (2). Hauppauge MVP.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-04-2008, 03:24 AM
Menehune's Avatar
Menehune Menehune is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2004
Location: Maui, Hawaii
Posts: 403
Not being from Europe, I'm taking a shot in the dark, but does the SCART input on the plasma have a setting for the type of signal on the input?

I can't find your TV model on Google.

I have had some projectors with VGA connectors that can carry different signals. The VGA connector could accept either RGB or Y/YB/YR signals. When the VGA input was set to the wrong type of signal, the pix was a washed out pink.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-04-2008, 06:45 AM
paulbeers paulbeers is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 2,550
Quote:
Originally Posted by henk99 View Post
Hi,

I purchased a plasma tv last week and yesterday I connected my Media MVP to the scart input on the back of the TV (Panasonic 42PH85Z).
Normally the screen is blue, but now there is a very distinct Green color. Everything I try is green.

Is any1 familiar with this? Before this it was doing just fine on my older crt TV.

Thanks,
Henk

Have you checked for any bent pins? Red is carried on pins 15 and 13 (which are pins 4 and 5 along the 11 pin row). Maybe one of the wires "snapped" inside so if you have another cable? Otherwise follow Menehune's advice and see if there is something that needs to be changed.
__________________
Sage Server: AMD Athlon II 630, Asrock 785G motherboard, 3GB of RAM, 500GB OS HD in RAID 1 and 2 - 750GB Recording Drives, HDHomerun, Avermedia HD Duet & 2-HDPVRs, and 9.0TB storage in RAID 5 via Dell Perc 5i for DVD storage
Source: Clear QAM and OTA for locals, 2-DishNetwork VIP211's
Clients: 2 Sage HD300's, 2 Sage HD200's, 2 Sage HD100's, 1 MediaMVP, and 1 Placeshifter
Reply With Quote
  #4  
Old 06-04-2008, 09:54 AM
PeterC PeterC is offline
Sage User
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 55
I had the same problem with my Panasonic Plasma, If I recall I snipped the wire connected to pin 16 on the scart plug.

Try searching for "sync on green" on the hauppauge sites for more information.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-04-2008, 10:29 PM
Lucas Lucas is offline
Sage Icon
 
Join Date: Aug 2004
Location: Greece
Posts: 1,156
I had the same issue and I ended up slightly pulling the scart plug out untli I could get the proper color.
__________________
Windows 10 64bit - Server: C2D, 6Gb RAM, 1xSamsung 840 Pro 128Gb, Seagate Archive HD 8TB - 2 x WD Green 1TB HDs for Recordings, PVR-USB2,Cinergy 2400i DVB-T, 2xTT DVB-S2 tuners, FireDTV S2
3 x HD300s
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sage 6.1.9 and 6.2 beta KEEP LOCKING UP kambo SageTV Linux 6 11-18-2007 08:11 PM
Issues with MVP client, Neilm's Customizable Menus, and java version zubblwump SageTV Customizations 8 09-07-2006 10:12 AM
MVP daily hiccup backsix SageTV Beta Test Software 18 05-22-2006 11:37 AM
hauppauge remote not working with MVP when using SAGE vsieferm SageTV Media Extender 5 02-15-2006 01:03 AM


All times are GMT -6. The time now is 10:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.