SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-07-2010, 11:56 AM
bialio's Avatar
bialio bialio is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2007
Location: Frisco, TX
Posts: 3,445
I Love SageTV

I was looking at my recordings schedule for Tuesday primetime, and it reminded me why I love SageTV so much.

__________________
PHOENIX 3 is here!
Server : Linux V9, Clients : Win10 and Nvidia Shield Android Miniclient
Reply With Quote
  #2  
Old 04-07-2010, 01:25 PM
razrsharpe razrsharpe is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2008
Location: Boston, MA
Posts: 2,111
i just got all confused and was like Glee didn't record last nite... and then i was like..... mmm wait that's next week
__________________
Server 2003 r2 32bit, SageTV9 (finally!)
2x Dual HDHR (OTA), 1x HD-PVR (Comcast), 1x HDHR-3CC via SageDCT (Comcast)
2x HD300, 1x SageClient (Win10 Test/Development)
Check out TVExplorer
Reply With Quote
  #3  
Old 04-07-2010, 04:48 PM
mayamaniac's Avatar
mayamaniac mayamaniac is offline
Sage Icon
 
Join Date: May 2004
Posts: 2,177
That's a lot of tuners.

Is there a reason why SageTV uses the HD-PVR to record American Idol and Glee instead of using the free HDHR? Seems it would better to get the ATSC version since its slightly better quality.
__________________
Mayamaniac

- SageTV 7.1.9 Server. Win7 32bit in VMWare Fusion. HDHR (FiOS Coax). HDHR Prime 3 Tuners (FiOS Cable Card). Gemstone theme.
- SageTV HD300 - HDMI 1080p Samsung 75" LED.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-07-2010, 06:47 PM
bialio's Avatar
bialio bialio is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2007
Location: Frisco, TX
Posts: 3,445
Quote:
Originally Posted by mayamaniac View Post
That's a lot of tuners.

Is there a reason why SageTV uses the HD-PVR to record American Idol and Glee instead of using the free HDHR? Seems it would better to get the ATSC version since its slightly better quality.
There is indeed a reason - somehow Sage has lost the ability to consistently tune into FOX on the HDHR - in QAM channels it's 107-2 here in Dallas, but when Sage tries to tune there it ends up on 107-4 more often than not - which is Universal Sports NBC....

So I have it disabled on the HDHR for now until that's straightened out.
__________________
PHOENIX 3 is here!
Server : Linux V9, Clients : Win10 and Nvidia Shield Android Miniclient
Reply With Quote
  #5  
Old 04-07-2010, 11:28 PM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
I also saw problems, specifically with universal sports, instead intercepting NBC her ein teh LA area. not sure where the problem lies, but there's got to be SOMETHING that is causing it. Regardless, I finally got around to swapping out my now useless UHF antenna for a $25 VHF/UHF one, and have put my HDHomeRun back on pure, clean OTA... it is sooo much smoother than QAM.. tuning is faster, quality is better, and it is definately a more reliable signal than the too hot then too cold signal I was getting from Charter.
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #6  
Old 04-12-2010, 09:36 AM
freedml freedml is offline
Sage Expert
 
Join Date: May 2008
Posts: 549
now you just need enough time to watch everything you're recording
Reply With Quote
  #7  
Old 02-25-2011, 05:29 PM
bialio's Avatar
bialio bialio is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2007
Location: Frisco, TX
Posts: 3,445
I Still Love SageTV

When I started this thread, it was because of an awesome recording schedule where I had 6 or 7 tuners scheduled one night. That was cool.

I recently "had" (read that wanted to) upgrade some of the components on my Server - and I'm getting old(er) and pulling the computer after everyone has gone to bed and burning the midnight oil just isn't appealing anymore. SO:

1) Install SageTV Server on a spare PC
2) Point new server at my HDHomerun tuners
3) Schedule manual recordings for everything that was going to record that night.
- up to this point it's about 15 minutes of my time -
4) Took the main Server down at about 4:00 in the afternoon - got to leisurely upgrade the various components. The house still had basic TV service (the extenders found the temp server just fine) and I didn't miss any recordings.
5) That night, around midnight, everything was done. Put the main server back into service.

I Love SageTV.

btl.
__________________
PHOENIX 3 is here!
Server : Linux V9, Clients : Win10 and Nvidia Shield Android Miniclient
Reply With Quote
  #8  
Old 02-25-2011, 06:58 PM
freedml freedml is offline
Sage Expert
 
Join Date: May 2008
Posts: 549
If you were able to integrate the recordings from the temporary server into the main server, how did you do it?
Reply With Quote
  #9  
Old 02-26-2011, 11:08 AM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
Should be able to just copy them over. Sage7 keeps the metadata in the file now, and should integrate it upon import.
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #10  
Old 02-26-2011, 11:31 AM
bialio's Avatar
bialio bialio is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2007
Location: Frisco, TX
Posts: 3,445
Yep, all that was required was putting the recordings in a path that the served is aware of , recording or import, and after the next library scan they were there. They get archived by default when this happens.

btl.
__________________
PHOENIX 3 is here!
Server : Linux V9, Clients : Win10 and Nvidia Shield Android Miniclient
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD100 - LOVE IT, LOVE IT, LOVE IT!! showson1 SageTV Media Extender 76 10-14-2008 01:52 PM
Something I'd Really Love To See.... rlowell Hardware Support 1 10-28-2007 12:44 AM
LOVE IT!! showson1 SageTV Media Extender 6 03-19-2007 10:35 AM
SageTV - The program I hate to love wexsmith SageTV Software 6 06-22-2005 12:18 PM
SageTV 2.0 Had no love for me... shomann SageTV Software 50 06-03-2004 09:21 AM


All times are GMT -6. The time now is 07:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.