SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV v9 Customizations

Notices

SageTV v9 Customizations This forums is for discussing and sharing user-created modifications for the SageTV version 9 application created by using the SageTV Studio or through the use of external plugins. Use this forum to discuss plugins for SageTV version 9 and newer.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #101  
Old 01-22-2017, 07:09 AM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,805
New Version

I deployed a new version:
  • Tests to make sure the latest plugin is installed.
  • Fixed a bug that would cause errors if more than two people where using the skill at the same time.
  • Fixed an error that would cause playback to sometimes fail if the user uttered "watch" instead of "play".
  • Better checking for an exact show match when the user says "watch" or play".
  • Added more debugging when parsing JSON to catch any differences between Java 7 and Java 8 Objects.
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #102  
Old 01-22-2017, 08:07 AM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,805
Quote:
Originally Posted by KarylFStein View Post
Could this be made to handle SSL connections?
I started working on this code. Can I use your machine to test? If so PM me your locator ID and the port info.
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #103  
Old 01-22-2017, 09:40 AM
farfromuman farfromuman is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Apr 2004
Location: Knoxville, TN
Posts: 124
Quote:
Originally Posted by tmiranda View Post
I introduced a bug in the last version. I will fix it tomorrow.

To whoever was trying to watch "Elementary" - You need to update the plugin on your server.
I checked the server and it seems to be on the latest plugin .03 I also verified that the js file is in the sagex folder. Anything else I can check?
__________________
Server: Sage 9; 8TB, i5 4690k 16GB DDR3 2XHDHR3, Windows 10 PRO 64BIT

Client 1: HD300; Panasonic TC-P65S64;
Client 2: HD300; Samsung 46" LCD;
Client 3: HD300; 60" LCD;
Reply With Quote
  #104  
Old 01-22-2017, 11:09 AM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,805
Quote:
Originally Posted by farfromuman View Post
I checked the server and it seems to be on the latest plugin .03 I also verified that the js file is in the sagex folder. Anything else I can check?
First, what version of Java are you running on your server?

Look at the "echoFunctions.js" file in the sagex/services directory. The first line after the comments should be: var ver = "201701081"; Let me know if it isn't.

Check that both plugins; "Sage for Echo" and "Sage For Echo Functions" are at 0.03.

Try uninstalling both and then reinstalling Sage For Echo.

Thanks for helping me debug this. I know why you can't play videos and thought I had fixed it. I'd like to get to the bottom of why this is broken for you.
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #105  
Old 01-22-2017, 11:39 AM
farfromuman farfromuman is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Apr 2004
Location: Knoxville, TN
Posts: 124
Quote:
Originally Posted by tmiranda View Post
First, what version of Java are you running on your server?

Look at the "echoFunctions.js" file in the sagex/services directory. The first line after the comments should be: var ver = "201701081"; Let me know if it isn't.

Check that both plugins; "Sage for Echo" and "Sage For Echo Functions" are at 0.03.

Try uninstalling both and then reinstalling Sage For Echo.

Thanks for helping me debug this. I know why you can't play videos and thought I had fixed it. I'd like to get to the bottom of why this is broken for you.
echoFunctions is at ver = "201701081";
Java is 1.7.0_80
Al plugins are up to date except for SageTV Web Interface which is at 3.0 - there is an update (downgrade to old version) to ver 3.1 available

I uninstalled both echo plugins and reinstalled and it is still not letting me play a show by name.

Thanks
__________________
Server: Sage 9; 8TB, i5 4690k 16GB DDR3 2XHDHR3, Windows 10 PRO 64BIT

Client 1: HD300; Panasonic TC-P65S64;
Client 2: HD300; Samsung 46" LCD;
Client 3: HD300; 60" LCD;
Reply With Quote
  #106  
Old 01-22-2017, 12:52 PM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,805
Quote:
Originally Posted by farfromuman View Post
echoFunctions is at ver = "201701081";
Java is 1.7.0_80
Al plugins are up to date except for SageTV Web Interface which is at 3.0 - there is an update (downgrade to old version) to ver 3.1 available

I uninstalled both echo plugins and reinstalled and it is still not letting me play a show by name.

Thanks
Try unzipping the attached and putting it into the sagex/services directory on your server. Back up your existing echoFunctions.js file in case you need to go back.
Attached Files
File Type: zip echoFunctions.zip (5.5 KB, 19 views)
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #107  
Old 01-27-2017, 07:28 PM
farfromuman farfromuman is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Apr 2004
Location: Knoxville, TN
Posts: 124
Quote:
Originally Posted by tmiranda View Post
Try unzipping the attached and putting it into the sagex/services directory on your server. Back up your existing echoFunctions.js file in case you need to go back.
I tried this new file but the skill could never connect, it says that the server is offline. I put the old file back, restated and the same thing.
__________________
Server: Sage 9; 8TB, i5 4690k 16GB DDR3 2XHDHR3, Windows 10 PRO 64BIT

Client 1: HD300; Panasonic TC-P65S64;
Client 2: HD300; Samsung 46" LCD;
Client 3: HD300; 60" LCD;
Reply With Quote
  #108  
Old 01-27-2017, 08:45 PM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,805
Quote:
Originally Posted by farfromuman View Post
I tried this new file but the skill could never connect, it says that the server is offline. I put the old file back, restated and the same thing.
It can't resolve your locator ID into an IP address. This means you may have entered it incorrectly or you have not opened up the port needed for the placeshifter to work. Make sure port 31099 is opened and forwarded to your Sage server.

I don't think I ever put this in the instructions

I will PM you the locator ID that the skill sees. Let's make sure that's correct.
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #109  
Old 02-03-2017, 05:53 AM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,805
A quick status update:

In an effort to make the skill more stable across platforms (OS and Java versions) I'm rewriting some of the code from JavaScript to Java. This is taking a bit of time but will be worth the effort.

Also, I'm waiting for Amazon to fix a bug that is preventing me from adding additional capabilities. I have no idea how long they will take to fix it.

I'll keep you posted.
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #110  
Old 02-03-2017, 08:25 AM
NoodleNT NoodleNT is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Mar 2011
Location: DC
Posts: 197
Youtube Videos

I have noticed with Echo that it detects the videos downloaded by the new YouTube plugin but when you tell it to play them it can't. It just plays Live Tv or what ever is currently recording. However, it says it's playing it. Assuming it's related to the field being used to look up the "recording" to play.
Reply With Quote
  #111  
Old 02-03-2017, 10:09 AM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,578
Quote:
Originally Posted by NoodleNT View Post
I have noticed with Echo that it detects the videos downloaded by the new YouTube plugin but when you tell it to play them it can't. It just plays Live Tv or what ever is currently recording. However, it says it's playing it. Assuming it's related to the field being used to look up the "recording" to play.
I would blame it on the developer who wrote the Youtube plugin
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #112  
Old 02-03-2017, 01:44 PM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,805
Quote:
Originally Posted by NoodleNT View Post
I have noticed with Echo that it detects the videos downloaded by the new YouTube plugin but when you tell it to play them it can't. It just plays Live Tv or what ever is currently recording. However, it says it's playing it. Assuming it's related to the field being used to look up the "recording" to play.
Are you importing the downloaded videos into the database as airings?
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #113  
Old 02-03-2017, 01:45 PM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,805
Quote:
Originally Posted by wayner View Post
I would blame it on the developer who wrote the Youtube plugin
Me too. That dude hasn't got a clue.
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #114  
Old 02-03-2017, 02:34 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,578
I have heard Alexa complain about an incompetent programmer, I wonder how she knows that?
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #115  
Old 02-03-2017, 04:01 PM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,805
Quote:
Originally Posted by wayner View Post
I have heard Alexa complain about an incompetent programmer, I wonder how she knows that?
Let me know when you hear that. It means there was an internal error.
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #116  
Old 02-03-2017, 05:57 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,578
I haven't heard that much recently but I haven't had too much chance to play with the skill as I am focusing on getting my unRAID server working and configuring STB tuning, which is a bit of work.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #117  
Old 02-05-2017, 07:21 AM
NoodleNT NoodleNT is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Mar 2011
Location: DC
Posts: 197
Quote:
Originally Posted by tmiranda View Post
Are you importing the downloaded videos into the database as airings?
Yep... I set a couple of shows as "Favorites" so I don't have to go hunting for them.
Reply With Quote
  #118  
Old 02-05-2017, 03:33 PM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,805
New Version

Version 0.05 is available.

This version includes a major overhaul of how the echo interacts with the Sage server. I have replaced a lot of the JavaScript with pure Java to avoid errors that were occurring due to different Java versions installed.

Other updates:
  • Implemented Pause and Resume.
  • Fixed bug that prevented IsDoingLibraryImportScan from working.
  • Added debug code to detect null IP after looking it up from the locator.
  • If the user opens the skill, tell him the server is down and continue the session.
  • If user asks to play "next", and there were no airings in focus, play the first.
  • Started adding SSL support.
  • Started adding support to automatically update echoFunctions plugin.
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #119  
Old 02-05-2017, 03:33 PM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,805
Quote:
Originally Posted by NoodleNT View Post
Yep... I set a couple of shows as "Favorites" so I don't have to go hunting for them.
Can you update the plugin and then send me a log?
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #120  
Old 02-07-2017, 10:59 PM
Olias's Avatar
Olias Olias is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Wisconsin
Posts: 177
Finally had a chance to set this up. It's pretty amazing to be able to speak to Sage via Alexa! Thanks for your work on this.

I did have a small issue with entering my locator ID. The first time I started, Alexa told me that I had already entered 10 digits for the ID. When I asked "what's the locator?" she spelled out "NO_LOCATOR". After telling her to reset the locator, it was reset to the same value. I ended up having to say "no" multiple times for her to erase the "NO_LOCATOR" characters so that I could enter my real locator ID.

Otherwise, I'm having a lot of fun talking to Sage.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SageTV Alexa Skill jonnydeath SageTV v7 Customizations 2 04-28-2016 01:24 AM
Considering feasibility of WMC + Ceton Echo solution mkanet General Discussion 19 12-19-2012 01:16 PM
Audio echo on AC3? jerryt SageTV Software 0 10-08-2008 06:17 AM
Echo problem with Pinnacle 310i Glitterati Hardware Support 5 11-14-2007 08:04 AM
Audio echo while viewing live TV raddevon SageTV Software 3 05-14-2006 09:46 PM


All times are GMT -6. The time now is 10:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.