SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Media Extender

Notices

SageTV Media Extender Discussion related to any SageTV Media Extender used directly by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to a SageTV supported media extender should be posted here. Use the SageTV HD Theater - Media Player forum for issues related to using an HD Theater while not connected to a SageTV server.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-03-2006, 10:27 AM
Stuntman's Avatar
Stuntman Stuntman is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Dec 2003
Location: Hemet, CA - USA
Posts: 784
Question MVP lockups during Networked PC boot ups!

I have a problem where my MVP's will completely lock up whenever I turn ON one of the PC's in my home network! This happens almost immediately and during the PC's post sequence..

Does anybody have any idea why this would be?

I'm running a 100mb switched network with both wired and wireless MVP's..

I'm using Netgear 10/100 switches...

Thanks!!!!!!!!!!!
Reply With Quote
  #2  
Old 08-03-2006, 10:53 AM
MrApollinax's Avatar
MrApollinax MrApollinax is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 238
Send a message via ICQ to MrApollinax Send a message via AIM to MrApollinax
Are there any services on these computers that are accessing your SageTV server when they boot up? Are they accessing shared folders on the server?
__________________
SageTV Server: Windows XP Pro SP2, 3 GHz DC processor, 2 GB RAM, 256MB GeForce 6800, Plextor ConvertX PX-TV402U, Hauppauge 150MCE
SageTV Extender: Hauppauge MediaMVP
SageTV: 5.0, Comskip STVi, Standard Interface
Router: Dlink DGL-4300

Using Wireshark to Troubleshoot Network Issues with your SageTV Setup
Reply With Quote
  #3  
Old 08-03-2006, 11:26 AM
Stuntman's Avatar
Stuntman Stuntman is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Dec 2003
Location: Hemet, CA - USA
Posts: 784
Quote:
Originally Posted by MrApollinax
Are there any services on these computers that are accessing your SageTV server when they boot up? Are they accessing shared folders on the server?
No.. the weird part is the MVP's lock up almost IMMEDIATELY upon power on of my PC.. Like I said.. at Post.. Windows hasn't even begun to boot at that point.. almost like it is a network burst or some type of broadcast that bumps the MVP offline.. Sometimes the MVP will stay frozen for 10 seconds or so and then the "Booting" MVP screen comes on and you are back at the beginning menu.. I don't think any of the devices on my PC have even come up at the point the MVP freezes..

I'll try fixing the IP's on all my PC's... is there a way to fix the IP's on the MVP's? Perhaps an IP is getting shared, or some type of DHCP issues are occuring... but it does seem unlikely as the timing is such that I don't think the NICS are online yet... but obviously something is going over that network that the MVP doesn't like.. or perhaps the SageTV Server doesn't like..

Thanks!
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 10:57 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.