SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-04-2008, 05:18 PM
nspindel nspindel is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2004
Location: Stamford, CT
Posts: 122
Slow music browsing - can thumbnails be disabled?

I've got several thousand cd's in my flac library, cover art is scanned to about 900x900, average jpeg size is about 1mb. I've read several thread suggesting to cut the cover art size down. However, I don't want to do this. Sage is not the only client accessing my music library, and other clients seem to be able to handle to larger artwork with no problem. I enjoy the benefit of having large scans of the cover art in other front-ends.

Is it possible to just disable the thumbnails when browsing at the genre or artist level? I could live with disabling cover art altogether, if that's the only way to make browing acceptable. I'd prefer if I could see the cover art once I browse into an album, since only one jpeg would need to load, and I'd also like to see the cover art during the visualization.

But if I need to outright disable it, that's fine. All I know is that browsing music is bloody painful right now.

Thanks...
Reply With Quote
  #2  
Old 05-04-2008, 08:31 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,595
There isn't an option to disable album art. To do that, you would need to edit the STV.

You could try setting this property in the server's sage.properties file:

ui/enable_hardware_scaling_cache=true

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-04-2008, 09:32 PM
nspindel nspindel is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2004
Location: Stamford, CT
Posts: 122
Yeah, tried that already. There's some improvement, but not enough. Music browsing is still painfully slow. In case it's relevant, I'm talking about using a hi-def extender.

This is so unfortunate. I have a Squeezebox connected to a 2-channel stereo. I compare the performance of the mucic player in Sage to that of the Squeezebox and I am so disappointed. I had hoped to replace my htpc with nothing more than a hi-def extender, but it appears I will need a Squeezebox connected to my home theater as well. The capabilities are all there but the performance makes it simply unusable.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-04-2008, 09:35 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,595
What version of SageTV are you using? If it isn't v6.3.10, try that one.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-04-2008, 10:01 PM
nspindel nspindel is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2004
Location: Stamford, CT
Posts: 122
Yes, I'm running 6.3.10. And even with the cache line in the properties set to true (and stopping/starting sagetv service and hard-reset of the hd extender), when browsing the music library by genre, it takes between 10-30 seconds between the time I hit an arrow button on the remote and the movement of the highlighted genre on screen. Simply unusable. And note that this is an improvement over having the cache property set to false...
Reply With Quote
  #6  
Old 05-05-2008, 12:12 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,595
Please submit a bug report so that SageTV can look into it further.

Also: are you using the default STV w/o any customizations? If not, see how that works first.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
QAM Channel Maps - List Your Channels Morgan111 SageTV EPG Service 192 01-28-2013 12:23 AM
Slow Music Library and Next/Previous Track cncb SageTV Software 7 10-29-2007 03:10 PM
Music Playlist UI Slow Addict SageTV Software 4 10-17-2007 02:43 PM
v6 browsing music slow GTwannabe SageTV Beta Test Software 11 10-06-2006 09:31 PM


All times are GMT -6. The time now is 06:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.