SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV Customizations > SageMC Custom Interface

Notices

SageMC Custom Interface This forum is for discussing the user-created SageMC custom interface for SageTV.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-25-2008, 01:55 PM
pdxview pdxview is offline
Sage User
 
Join Date: May 2008
Posts: 8
Question about SageMC and extenders

I am a little confused. I am getting ready to move over to SageTV from VMC. I am thinking of running SageTV on WHS and using a HD extender. If I do this can I use SageMC? As you can see I don't really understand if the extender has its own UI or if it uses one from the host.

Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 08-25-2008, 01:57 PM
QueOnda's Avatar
QueOnda QueOnda is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 1,093
Yes you can. I have HD100 and 2 mvps You can set them all to use different UI if you wanted.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-25-2008, 02:01 PM
pdxview pdxview is offline
Sage User
 
Join Date: May 2008
Posts: 8
That's great. Do you think extenders are the way to go rather than PC clients?
Reply With Quote
  #4  
Old 08-25-2008, 02:07 PM
onlydarksets onlydarksets is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 128
IMO, absolutely. You lose a little bit of control by not having a full PC sitting by the TV, but you also don't have to deal with codec support, bulky equipment, or noise.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-25-2008, 02:15 PM
QueOnda's Avatar
QueOnda QueOnda is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 1,093
Quote:
Originally Posted by onlydarksets View Post
IMO, absolutely. You lose a little bit of control by not having a full PC sitting by the TV, but you also don't have to deal with codec support, bulky equipment, or noise.
+1 Totally agree. I had a PC client but had minor issues with codecs and USB-irt. I bought the HD100 and LOVE IT. As OnlyDarksets states, you do loose some functionality like DVD-rom/writer and such but with the HD100 you can playback H264 without a problem + no noisy fan.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-25-2008, 03:20 PM
Brent Brent is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2006
Location: KC, Missouri
Posts: 3,695
I also agree the HD100 is the way to go. Only problem is they are out of stock at the moment - hopefully will be back soon.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-25-2008, 03:23 PM
pdxview pdxview is offline
Sage User
 
Join Date: May 2008
Posts: 8
I was thinking about both a HD100 and a PC (not SageTV) in my hook-up. I can put the PC in the basement so there is no noise issue. Then there is no downside that i see. Am I missing anything?
Reply With Quote
  #8  
Old 08-25-2008, 03:57 PM
mickp's Avatar
mickp mickp is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 468
So far as I'm aware the downside is not being able to run a few plugins such as the Pandora and Netflix ones.

Mick.
Reply With Quote
  #9  
Old 08-25-2008, 04:55 PM
pdxview pdxview is offline
Sage User
 
Join Date: May 2008
Posts: 8
I meant I would have both a PC and the HD100 hooked to my AV receiver. Any issues anyone sees?
Reply With Quote
  #10  
Old 08-25-2008, 07:37 PM
mikehaney mikehaney is offline
Sage User
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 39
Quote:
Originally Posted by Brent View Post
I also agree the HD100 is the way to go. Only problem is they are out of stock at the moment - hopefully will be back soon.
Glad I got my 3 last week.
Reply With Quote
  #11  
Old 08-28-2008, 04:31 AM
mickp's Avatar
mickp mickp is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 468
Quote:
Originally Posted by pdxview
I was thinking about both a HD100 and a PC (not SageTV) in my hook-up. I can put the PC in the basement so there is no noise issue. Then there is no downside that i see. Am I missing anything?
Quote:
Originally Posted by pdxview View Post
I meant I would have both a PC and the HD100 hooked to my AV receiver. Any issues anyone sees?
Hey pdxview,

I'm not sure of exactly what you're describing here. Could you elaborate?

Mick.

Edit: Do you mean having a pc hooked up to the tv for gaming or something, a server in the basement and an hd extender? If this is the case then I'd consider trying the sage client on the tv rather than the extender. This will most likely work out and would make sense if you're going to have a pc next to the tv anyway.

Last edited by mickp; 08-28-2008 at 04:34 AM.
Reply With Quote
  #12  
Old 08-28-2008, 09:39 AM
pdxview pdxview is offline
Sage User
 
Join Date: May 2008
Posts: 8
That is exactly what I was suggesting. You said it more clearly than I did.

An extender for Sage with a server in the basement. A second PC in the basement hooked directly to my TV for other PC functionality such as Rhapsody, games, etc. From the feedback I thought it seemed the extender was more stable and worked better with a HD-PVR than a PC client. I know this costs an extra $200 but I was looking for the most stable solution I could get.

Does this make sense or am I wasting money for no gain?
Reply With Quote
  #13  
Old 08-28-2008, 09:58 AM
Enormous's Avatar
Enormous Enormous is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Mar 2004
Location: D.C. Area
Posts: 398
Quote:
Originally Posted by pdxview View Post
Does this make sense or am I wasting money for no gain?
IMO if you've got the money to spend then the extender is well worth it. I've been through the headaches of PC client playback, and since I've had my extender I know I'll never go back!
__________________
-Eric
Client: STX-HD100 Extender, Connected to 47" Visio 1080p LCD via HDMI, Running SageMC
Client: Media MVP Running SageMC
Server: Antec SLK3800B, AMD Athlon 64 X2 4200+, Biostar TForce 550, GeForce 7300LE, 1GB DDR2 800, 2 x HVR-1600, PVR-150MCE, 1.4TB HD Space, XP Pro, Java6, Latest SageTV Version
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem with SageMC auto compression jelwood SageMC Custom Interface 6 04-04-2009 06:29 PM
Dumb question gibsonpa SageMC Custom Interface 4 07-25-2008 11:53 AM
HD100 and SageMC - Beyond Irritated - Please Help... Addict SageMC Custom Interface 10 03-04-2008 08:44 PM
SageMC, DVDs, and Placeshifter... mrwolf SageTV Software 6 02-06-2008 07:26 PM
New to Sage (on 15 day trial) - Extender Question pat_smith1969 SageTV Media Extender 1 01-20-2007 04:21 PM


All times are GMT -6. The time now is 12:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.