SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV HD Theater - Media Player

Notices

SageTV HD Theater - Media Player Discussion related to using the SageTV HD Theater as a Media Player, i.e.: in use while not connected to a SageTV server. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to using a SageTV HD Theater as a Media Player should be posted here. Use the SageTV Media Extender forum for issues related to using it while connected to a SageTV server.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-05-2009, 09:58 PM
cyberfreak cyberfreak is offline
Sage User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 16
When attempting to play avi over network get "file no longer exists"

When I try to play a video over the CIFS (Windows share) I get the error "The file no longer exists" when I try to play it, but the file does in fact exist.

The media I am trying to play is on a Windows Vista PC (not running sage). Anyone seen this?
Reply With Quote
  #2  
Old 04-06-2009, 05:56 AM
cat6man's Avatar
cat6man cat6man is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jan 2006
Location: West of NYC, East of SF
Posts: 860
try:
1. unplug sage, plug back in
2. wait until media is refreshed (icon in upper right)
that works for me sometimes
Reply With Quote
  #3  
Old 04-06-2009, 06:55 AM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,203
Quote:
Originally Posted by cyberfreak View Post
When I try to play a video over the CIFS (Windows share) I get the error "The file no longer exists" when I try to play it, but the file does in fact exist.

The media I am trying to play is on a Windows Vista PC (not running sage). Anyone seen this?
Make sure that the user ID on that Vista PC has permissions to that share.

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-06-2009, 08:58 AM
cyberfreak cyberfreak is offline
Sage User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 16
I have rebooted the box, and the permissions are correct, full control. I can browse directories just fine. but when I pick a file to play is when I get the error.


Also, I tried using upnp/WMP to serve the file and that seems to work correctly - but I would much rather use CIFS instead of Windows media to get my videos.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-06-2009, 01:56 PM
Narflex's Avatar
Narflex Narflex is offline
Sage
 
Join Date: Feb 2003
Location: Redondo Beach, CA
Posts: 6,301
Try the beta firmware; just enter 'beta' on your remote in the System Update menu. We fixed a bug just like this in it a few months back so it should resolve your problem.
__________________
Jeffrey Kardatzke
Google
Founder of SageTV
Reply With Quote
  #6  
Old 04-13-2009, 03:55 PM
cyberfreak cyberfreak is offline
Sage User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 16
Quote:
Originally Posted by Narflex View Post
Try the beta firmware; just enter 'beta' on your remote in the System Update menu. We fixed a bug just like this in it a few months back so it should resolve your problem.

Tried the beta, and it seems that made it a bit worse for vista - now I can't browse the domains/workgroups - just get "Network not found" for the vista box but the XP system works. When accessing the same content from a different device with XBMC I have no problems so I'm certain everything's configured correctly.

It would be nice if there were a way to directly input the host name, path, user name, and password- so we don't have to use browse because WINS is notoriously unpredictable.

I'm a bit disappointed in this product. It's got a lot of potential, but the UI (outside of the sage media extender mode, in extender mode it's great) is really slow and featureless when connecting to shares. I currently use XBMC on an old xbox and perhaps I am spoiled by it's flexability and speed but it can't play HD content so I got the Sage HD to hopefully replace it.

I'm going to play with setting up a "UPNP Server" as sage calls it with something besides windows media player backing it. The HD Theater Media player seems to handle that *much* better then using standard windows shares.

I hope sage puts some effort into getting streaming video working off a Windows Vista CIFS share - there's probably a lot of XBMC users looking to replace it with something that can stream HD content so it would probably help sales too.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-13-2009, 04:08 PM
HelenWeathers's Avatar
HelenWeathers HelenWeathers is offline
Sage Icon
 
Join Date: Aug 2008
Location: Miami, Florida
Posts: 1,321
I had an awful time with my Vista PC. I finally got consistency by setting up under Group or usernames "Everyone", making sure the share was available to "Everyone" and giving them Full Control, Change and Read access on the share.
__________________
Server: SageTV 9, Win10/32, Intel DP55KG Mb, Intel QC i5 2.66GHz , 4GB 1333MHz DDR3 SDRAM, 2 Hauppauge 2255s for 4 OTA ATSC tuners, HDHRPrime w Comcast, 3 STP-HD300s 20101007-0 firmware, nVidia Shield. Java v7u55. Plugins:SD EPG, OpenDCT
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD200 & ReadyNAS - File No Longer Exists bbwebb SageTV HD Theater - Media Player 9 07-18-2009 01:41 PM
"video does not have MPEG4, flv or avi file type" slimyosra SageTV Software 10 12-17-2008 12:58 AM
RE: "video does not have MPEG4, flv or avi file type" toony SageTV Software 1 12-11-2008 06:03 PM
"Play other video file" missing in 6.3.8 brewston SageMC Custom Interface 3 10-27-2008 09:00 AM
Error(-2) "file no longer exists" in 6.014.. arielshu SageTV Beta Test Software 1 11-17-2006 11:10 AM


All times are GMT -6. The time now is 09:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.