SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV v7 Customizations

Notices

SageTV v7 Customizations This forums is for discussing and sharing user-created modifications for the SageTV version 7 application created by using the SageTV Studio or through the use of external plugins. Use this forum to discuss plugins for SageTV version 7 and newer.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-20-2010, 06:29 PM
phareous phareous is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jul 2009
Location: Charlotte, NC
Posts: 233
Slow Video Browsing

So I thought the video browsing would be faster since it is supposed to do thumbnails, etc. in the background. But its still very slow browsing videos...I have to wait a few seconds as it refreshes/loads each row of thumbnails. Any idea what I can do to speed that up? Should I report it as a bug?
Reply With Quote
  #2  
Old 05-20-2010, 06:32 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,595
What STV are you using & on what type of UI? (PC, some type of extender, placeshifter...)

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-20-2010, 06:41 PM
phareous phareous is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jul 2009
Location: Charlotte, NC
Posts: 233
Nevermind...I think this was caused by the Phoenix Fan Art plugin I installed. I had to go into the settings and tell it to rescale everything
Reply With Quote
  #4  
Old 05-20-2010, 06:41 PM
slowpoke slowpoke is offline
Sage User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 28
For what it's worth, Video browsing is much much quicker with v7 for me. I have my videos on a file share on separate PC and had been grumbling about how slow browsing was with Sage so this new version came right on time for me. Thanks.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-20-2010, 07:42 PM
parkimar parkimar is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Feb 2004
Location: NJ USA
Posts: 329
Im finding on the HD100 extender that browsing the video library is almost unusable - I have my java heap set at 400mb and was previously running V6 with SageMC on the extender - the performance was not great , but better than Im seeing now - anyone else found this ?

Edit - Im running the latest beta on the HD100

Cheers

Mark
__________________
Luckily Computers Repair Themselves

Last edited by parkimar; 05-20-2010 at 08:17 PM.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-20-2010, 08:49 PM
Zippster's Avatar
Zippster Zippster is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2008
Location: Buffalo NY
Posts: 314
I ran one of the latest beta firmwares before Sage 7 came out and found myself in the same boat as you, EVERYTHING was loading slowly and dragging. I ended up rolling back my firmware and living with the slight sluggishness of the HD100 with all the fluff enabled.

Today I upgraded to Sage 7 and then latest beta on my HD100 ( hesitantly as I was afraid of all the slowdowns again but had to due to Font issues ) I must say I am REALLY impressed, my extender is really moving right along now, I would double check that you do indeed have the latest beta firmware.
Reply With Quote
  #7  
Old 05-20-2010, 09:03 PM
parkimar parkimar is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Feb 2004
Location: NJ USA
Posts: 329
Thank you - good call - I had the latest firmware (On Sunday) - downloaded the new sage, ran and updated my extender - forgetting to put in the 2382 on the update firmware page.

Of course that downgraded me.

I've reupdated and its much better - I have found changing the number of icons to a 3 x 3 grid helps as well.

Anyone know how to get the folder art to display the same size ? (Not all of mine are exactly the same - in MC it wasn't noticable - but it is here !)

Cheers

Mark
__________________
Luckily Computers Repair Themselves
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slow browsing of Video Share within Sage swift_gti SageTV Software 5 12-14-2009 10:24 AM
Browsing My Videos on client is slow phareous SageMC Custom Interface 4 12-08-2009 09:42 AM
Browsing Pictures: Freezes up Sage or SLOW! though SageTV Beta Test Software 0 03-15-2009 11:22 AM
Slow music browsing - can thumbnails be disabled? nspindel SageTV Software 5 05-05-2008 12:12 PM
v6 browsing music slow GTwannabe SageTV Beta Test Software 11 10-06-2006 09:31 PM


All times are GMT -6. The time now is 05:31 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.