SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV v7 Customizations

Notices

SageTV v7 Customizations This forums is for discussing and sharing user-created modifications for the SageTV version 7 application created by using the SageTV Studio or through the use of external plugins. Use this forum to discuss plugins for SageTV version 7 and newer.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-12-2010, 10:07 AM
eopian's Avatar
eopian eopian is offline
Sage User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 67
Sage7 and PowerDVD

In version 6 I have PowerDVD on my main menu so I can watch BluRay's with full menu support and what not. When I select PowerDVD SageTV minimizes until I close PowerDVD, then it rerturns when PowerDVD is closed. Is this easy to setup with version 7?
__________________
Server: i3-7100, 16GB Ram, AVerTVHD Duet(OTA), HDHR Prime, 2x2TB(recordings), 128GB m.2 SSD(os), 500GB SSD(data), 1x2TB (Movies), Win10Pro 64bit
Client 1: STP-HD300, Onkyo Tx-Sr707
Client 2-4: STX-HD100
Network: Linksys Router/Wifi, Netgear GS116 Switch, Cat5e/6, Intel NICs
Reply With Quote
  #2  
Old 11-13-2010, 05:27 PM
sdsean's Avatar
sdsean sdsean is offline
Sage Expert
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 537
Not sure, there is a plugin that lets you launch an external program with arguments for a video, but at the moment there is no way to easily customize menus, so this might be a bit of a trick.

I think you could also still use sagemc with version 7 and get that feature (I know you can use sagemc with 7, just not sure about customization of menus or program launching).
__________________
i7 3.33 GHz EE Quad Core+HT, 12GB DDR3 1333Mhz RAM, ATI HD6870 2GB VRM, 512GB Samsung SSD OS Drive, EVGA SLI x58 Mobo, Win7 Ultimatex64, Gyration MCE Remote, Hauppauge HD-DVR (x3), HD-HR, 2x H21-100, 1x H21-200 DirecTV STBs, 1 SIIG / CyberSerial 4 Port Serial PCI card, 1 PCIex1 Inland/NEC 5 port USB card
Reply With Quote
  #3  
Old 11-13-2010, 08:08 PM
Striker:WG Striker:WG is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 227
You can use SageMC in version 7 and customize the menu. I have done it successfully.

-Striker-
Reply With Quote
  #4  
Old 11-13-2010, 08:11 PM
Striker:WG Striker:WG is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 227
You can also check out the unofficial extras. I think there is some menu customization stuff in there.

http://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=50000

-Striker-
Reply With Quote
  #5  
Old 11-15-2010, 09:07 AM
Polypro Polypro is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 1,801
I just have Windows 7 launch ArcSoft whenever it sees a BD, via the Auto Play settings.

P
Reply With Quote
  #6  
Old 11-15-2010, 05:37 PM
eopian's Avatar
eopian eopian is offline
Sage User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 67
Quote:
Originally Posted by Polypro View Post
I just have Windows 7 launch ArcSoft whenever it sees a BD, via the Auto Play settings.

P
That's so simple that it should work. If it was just me, I would close sage and launch pdvd. My wife, however, likes it simple.

Thank you all.
__________________
Server: i3-7100, 16GB Ram, AVerTVHD Duet(OTA), HDHR Prime, 2x2TB(recordings), 128GB m.2 SSD(os), 500GB SSD(data), 1x2TB (Movies), Win10Pro 64bit
Client 1: STP-HD300, Onkyo Tx-Sr707
Client 2-4: STX-HD100
Network: Linksys Router/Wifi, Netgear GS116 Switch, Cat5e/6, Intel NICs
Reply With Quote
  #7  
Old 11-16-2010, 11:30 AM
Polypro Polypro is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 1,801
If you program ArcSofts 'Exit' command into your remote, it's pretty seemless. Ctrl-X IIRC, but verify that.

P
Reply With Quote
  #8  
Old 11-16-2010, 04:21 PM
eopian's Avatar
eopian eopian is offline
Sage User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 67
I already have my remote setup (with the assistance of usb-uirt and eventghost) to exit powerdvd and bring sage back up from sleep. I just use a simple comcast remote with usb-uirt, sage and eventghost. It works very well for my wife and me.
__________________
Server: i3-7100, 16GB Ram, AVerTVHD Duet(OTA), HDHR Prime, 2x2TB(recordings), 128GB m.2 SSD(os), 500GB SSD(data), 1x2TB (Movies), Win10Pro 64bit
Client 1: STP-HD300, Onkyo Tx-Sr707
Client 2-4: STX-HD100
Network: Linksys Router/Wifi, Netgear GS116 Switch, Cat5e/6, Intel NICs
Reply With Quote
  #9  
Old 11-16-2010, 08:37 PM
ranger ranger is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Nov 2003
Location: Virginia
Posts: 256
I use EventGhost as well, but had all kinds of problems getting it to work reliably with PowerDVD. I switched to ArcSoft because it worked better with my remote.

Going back to the OP query, with event ghost I programmed a button on my remote to minimize SageTV and launch ArcSoft. The button set up to exit ArcSoft also restores the SageTV window.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
EXETuner Plugin with Sage7 Graygeek Hardware Support 13 05-08-2011 10:52 AM
Anyone trying Sage7 on Vail? rykr SageTV Beta Test Software 4 11-04-2010 05:29 PM
Fanart in Sage7 wayner SageTV v7 Customizations 4 08-05-2010 06:36 AM
Sage7 Feature Requests? texneus SageTV Beta Test Software 11 06-08-2010 04:57 AM
My wish for Sage7 or later... metapath SageTV Beta Test Software 9 06-03-2010 01:24 PM


All times are GMT -6. The time now is 07:04 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.