SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV v7 Customizations

Notices

SageTV v7 Customizations This forums is for discussing and sharing user-created modifications for the SageTV version 7 application created by using the SageTV Studio or through the use of external plugins. Use this forum to discuss plugins for SageTV version 7 and newer.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #341  
Old 05-31-2016, 07:59 PM
egeller egeller is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2006
Location: Drexel Hill, PA
Posts: 237
I am on Windows and do want to monitor MLB. Do I need to find the folder named ".livepvrdata-svc" and delete it? I looked for it, but did not find it.
__________________
Server:UnRaid;2x Intel Xeon E5; SuperMicro moboard;Also:BM3000 w/ WMC; 2x Ceton ETH 6; OpenDCT
SageTV Extender:3x HD200 1x HD300
Sage TV: 9.1.10, Standard STVi, Comskip Playback, Web Interface, 24 Hour Clock, SRE, YouTube2015, Playon
All in lovely Drexel Hill, PA
Reply With Quote
  #342  
Old 06-01-2016, 01:27 AM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
Quote:
Originally Posted by skiingwiz View Post
Note: As before, if you have a non-default jetty port configuration, you'll have to update the SRE config by hand.
You should be able to automate this via the jetty/jetty.port=8080 property.
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #343  
Old 06-01-2016, 09:00 PM
skiingwiz skiingwiz is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 357
Quote:
Originally Posted by egeller View Post
I am on Windows and do want to monitor MLB. Do I need to find the folder named ".livepvrdata-svc" and delete it? I looked for it, but did not find it.
You only need to delete that when upgrading from version 1.0 to 1.0.1 of the livepvrdata server. In the future, I plan to update it so that won't be necessary.

Since you're on windows it should be in the home area of the user running Sage. Depending on the version of Windows, it should be in either "C:\Users\<username>" or "C:\Documents and Settings\<username>".
Reply With Quote
  #344  
Old 06-01-2016, 09:00 PM
skiingwiz skiingwiz is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 357
Quote:
Originally Posted by Fuzzy View Post
You should be able to automate this via the jetty/jetty.port=8080 property.
Thanks. I'll look at doing that for the next version.
Reply With Quote
  #345  
Old 06-09-2016, 10:30 PM
pvr599 pvr599 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2006
Location: Warren, MI
Posts: 376
Hi all,
SRE isn't working for me again tonight all of a sudden. Was recording Stanley Cup Playoffs and it stopped right at 3 hours.
Did something change? I see update available in the installed plugins but, there is no option to update it.
Thanks!
__________________
Diehard SageTV User
Hardware:
Vizio M550NV 55",GA-H67A-UD3H-B3 LGA 1155, Intel i3, 4Gb DDR3, USB-UIRT, 2x Colossus, 1 HDHR, HD100, HD200
Software - Win7 64 bit, SageTV 7.1.9, Java v6, HD100 firmware v20100212-0, HD200 firmware 20100909 0
Reply With Quote
  #346  
Old 06-10-2016, 09:06 AM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,578
Quote:
Originally Posted by pvr599 View Post
Hi all,
SRE isn't working for me again tonight all of a sudden. Was recording Stanley Cup Playoffs and it stopped right at 3 hours.
Did something change? I see update available in the installed plugins but, there is no option to update it.
Thanks!
Have you upgraded to the local server version of SRE?
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #347  
Old 06-10-2016, 09:03 PM
pvr599 pvr599 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2006
Location: Warren, MI
Posts: 376
Quote:
Originally Posted by wayner View Post
Have you upgraded to the local server version of SRE?
Thank you Wayner!

I have not, since I don't even know what that is. Any way you could point me in the right direction for instructions on that?

I have a really hard time finding anything these days. I don't know if there is a new place to download things or another place where information on plugin's are. I've heard things about github but, can't figure that out either.
__________________
Diehard SageTV User
Hardware:
Vizio M550NV 55",GA-H67A-UD3H-B3 LGA 1155, Intel i3, 4Gb DDR3, USB-UIRT, 2x Colossus, 1 HDHR, HD100, HD200
Software - Win7 64 bit, SageTV 7.1.9, Java v6, HD100 firmware v20100212-0, HD200 firmware 20100909 0
Reply With Quote
  #348  
Old 06-10-2016, 09:10 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,578
Quote:
Originally Posted by pvr599 View Post
I have not, since I don't even know what that is. Any way you could point me in the right direction for instructions on that?

I have a really hard time finding anything these days. I don't know if there is a new place to download things or another place where information on plugin's are.
Look up ten post to post 337. And upgrade to the new version using the plugin manager in the Sage UI.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #349  
Old 06-10-2016, 09:41 PM
pvr599 pvr599 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2006
Location: Warren, MI
Posts: 376
Thanks so much wayner.

I haven't looked into the forums much and only if I'm having trouble. I see there are plenty of new things to look into. I'll have to come back to the forums and start reading again.
__________________
Diehard SageTV User
Hardware:
Vizio M550NV 55",GA-H67A-UD3H-B3 LGA 1155, Intel i3, 4Gb DDR3, USB-UIRT, 2x Colossus, 1 HDHR, HD100, HD200
Software - Win7 64 bit, SageTV 7.1.9, Java v6, HD100 firmware v20100212-0, HD200 firmware 20100909 0
Reply With Quote
  #350  
Old 06-10-2016, 09:55 PM
pvr599 pvr599 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2006
Location: Warren, MI
Posts: 376
Quote:
Originally Posted by wayner View Post
Look up ten post to post 337. And upgrade to the new version using the plugin manager in the Sage UI.
Hey Wayner,
Are there instructions somewhere on what exactly I'm supposed to do? There is a read me file but, I can't open it. I feel a little lost here. Thanks for your help.

Edit: I just found the instructions on post #316. I went to install Live PVR Data Server but, saw it's incompatible with the version of Java I am using which is version 6 Update 10. I've always been afraid to update Java since I've heard horror stories in the past but, it looks like I'm going to have to. I know I read somewhere that there is a maximum version I should go and no higher but, I have to find where I read it.
__________________
Diehard SageTV User
Hardware:
Vizio M550NV 55",GA-H67A-UD3H-B3 LGA 1155, Intel i3, 4Gb DDR3, USB-UIRT, 2x Colossus, 1 HDHR, HD100, HD200
Software - Win7 64 bit, SageTV 7.1.9, Java v6, HD100 firmware v20100212-0, HD200 firmware 20100909 0

Last edited by pvr599; 06-10-2016 at 10:13 PM.
Reply With Quote
  #351  
Old 06-10-2016, 10:44 PM
KarylFStein KarylFStein is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Apr 2006
Location: Westland, Michigan, USA
Posts: 999
Post

Quote:
Originally Posted by pvr599 View Post
Edit: I just found the instructions on post #316. I went to install Live PVR Data Server but, saw it's incompatible with the version of Java I am using which is version 6 Update 10. I've always been afraid to update Java since I've heard horror stories in the past but, it looks like I'm going to have to. I know I read somewhere that there is a maximum version I should go and no higher but, I have to find where I read it.
JAVA 7u80 is safe. Java 8 *may* cause issues if you run the Jetty web server.
__________________
Home Network: https://karylstein.com/technology.html
Reply With Quote
  #352  
Old 06-10-2016, 10:53 PM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
Yeah, Java 7u80 is pretty much universally accepted as the best option currently for a SageTV Server. I believe everything works under it.
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #353  
Old 06-11-2016, 08:57 AM
pvr599 pvr599 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2006
Location: Warren, MI
Posts: 376
Perfect. Thanks guys!
__________________
Diehard SageTV User
Hardware:
Vizio M550NV 55",GA-H67A-UD3H-B3 LGA 1155, Intel i3, 4Gb DDR3, USB-UIRT, 2x Colossus, 1 HDHR, HD100, HD200
Software - Win7 64 bit, SageTV 7.1.9, Java v6, HD100 firmware v20100212-0, HD200 firmware 20100909 0
Reply With Quote
  #354  
Old 06-11-2016, 09:56 AM
pvr599 pvr599 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2006
Location: Warren, MI
Posts: 376
Ok, so I installed Java 7u80 64bit. Sage service and my extender started fine. Went to install Live PVR Data Server and it still says incompatible reason needs Java 1.7. I went to System information in the Sage UI and saw it's still seeing Java 1.6. I de-installed version 1.6 through add/remove programs. I rebooted the server and now trying to start the service, I get:

Java Missing
Could not get information on current JVM
Please install Java Runtime Environment 1.4

So, I de-installed 7u80, rebooted, reinstalled 7u80. I am getting the same message.
__________________
Diehard SageTV User
Hardware:
Vizio M550NV 55",GA-H67A-UD3H-B3 LGA 1155, Intel i3, 4Gb DDR3, USB-UIRT, 2x Colossus, 1 HDHR, HD100, HD200
Software - Win7 64 bit, SageTV 7.1.9, Java v6, HD100 firmware v20100212-0, HD200 firmware 20100909 0

Last edited by pvr599; 06-11-2016 at 10:04 AM.
Reply With Quote
  #355  
Old 06-11-2016, 10:39 AM
pvr599 pvr599 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2006
Location: Warren, MI
Posts: 376
Quote:
Originally Posted by pvr599 View Post
Ok, so I installed Java 7u80 64bit. Sage service and my extender started fine. Went to install Live PVR Data Server and it still says incompatible reason needs Java 1.7. I went to System information in the Sage UI and saw it's still seeing Java 1.6. I de-installed version 1.6 through add/remove programs. I rebooted the server and now trying to start the service, I get:

Java Missing
Could not get information on current JVM
Please install Java Runtime Environment 1.4

So, I de-installed 7u80, rebooted, reinstalled 7u80. I am getting the same message.
Edit: So, I found this posthttp://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?p=346802&postcount=43 . It's old but, do I need to update Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable runtime files? I am on Windows 7 64bit with the 2008 x86 version.
__________________
Diehard SageTV User
Hardware:
Vizio M550NV 55",GA-H67A-UD3H-B3 LGA 1155, Intel i3, 4Gb DDR3, USB-UIRT, 2x Colossus, 1 HDHR, HD100, HD200
Software - Win7 64 bit, SageTV 7.1.9, Java v6, HD100 firmware v20100212-0, HD200 firmware 20100909 0
Reply With Quote
  #356  
Old 06-11-2016, 10:43 AM
zoundz zoundz is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Lake Arrowhead
Posts: 205
Quote:
Originally Posted by pvr599 View Post
<snip>
I rebooted the server and now trying to start the service, I get:

Java Missing
Could not get information on current JVM
Please install Java Runtime Environment 1.4

So, I de-installed 7u80, rebooted, reinstalled 7u80. I am getting the same message.
I ran into the same thing in a slightly different context, but the solution for me was to install the 32 bit Java in addition to the 64 bit version.
__________________
--

Zoundz in Lake Arrowhead
Reply With Quote
  #357  
Old 06-11-2016, 11:45 AM
pvr599 pvr599 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2006
Location: Warren, MI
Posts: 376
Quote:
Originally Posted by zoundz View Post
I ran into the same thing in a slightly different context, but the solution for me was to install the 32 bit Java in addition to the 64 bit version.
Thanks so much, I'm going to try that right now. I've been trying to download the x86 and x64 of version 6 so I could go back. I'll get x86 v7 first but, I'm telling ya, downloading from Oracle is taking FOREVER. uhg lol

Edit: That did it. THANK YOU!!
__________________
Diehard SageTV User
Hardware:
Vizio M550NV 55",GA-H67A-UD3H-B3 LGA 1155, Intel i3, 4Gb DDR3, USB-UIRT, 2x Colossus, 1 HDHR, HD100, HD200
Software - Win7 64 bit, SageTV 7.1.9, Java v6, HD100 firmware v20100212-0, HD200 firmware 20100909 0

Last edited by pvr599; 06-11-2016 at 12:07 PM.
Reply With Quote
  #358  
Old 06-11-2016, 03:33 PM
Tiki's Avatar
Tiki Tiki is offline
Sage Icon
 
Join Date: Feb 2005
Location: Southwest Florida, USA
Posts: 1,806
Quote:
Originally Posted by zoundz View Post
I ran into the same thing in a slightly different context, but the solution for me was to install the 32 bit Java in addition to the 64 bit version.
You only need the 32-bit version of Java for Sage.

Until someone makes a 64-bit version of Sage for Windows, 64-bit version of Java doesn't work with Sage on Windows.
__________________
Server: Athlon II X4 630 CPU, Gigabyte MA770T-UD3P (AM3) Motherboard, VisionTek Radeon HD4670 PCIe w/ Component output to 50" CRT Rear-Projection HDTV (Mitsubishi), Win7-64Bit (Home Premium), 4GB RAM
Capture Devices (8 tuners): Colossus (x1), HD-PVR (x1), HDHR Prime (x2)
,USBUIRT (multi-zone)
Source:
Comcast Cable
Primary Client: Server Other Clients: (1) HD200, (1) HD300
Retired Equipment: MediaMVP, PVR150 (x2), PVR150MCE,
HDHR, HVR-2250
Reply With Quote
  #359  
Old 06-11-2016, 07:14 PM
skiingwiz skiingwiz is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 357
Quote:
Originally Posted by pvr599 View Post
Edit: That did it. THANK YOU!!
Now that you have Java 7, you should be able to simply update SRE to the newest version from the sage UI. That will pull in the local server and update SRE to look for the local server.
Reply With Quote
  #360  
Old 06-11-2016, 08:50 PM
pvr599 pvr599 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2006
Location: Warren, MI
Posts: 376
Thanks Skiingwiz. So, everything seems to be upgraded and looking ok but, here are two things.

It seems SRE wants to monitor everything that's being recorded. There is a triangle on each.

Also, as a test before tomorrow's Stanley Cup final game, I started recording a MLB game (Cleveland Indians at Los Angeles Angels of Anaheim). In SageWeb, it's showing monitor status unknown and again with the triangle. (I've always wanted to know what the triangle means :0)

I don't know if something is still wrong and I missed something in the setup. Also, I installed Gemstone today but, I think I was getting the same thing before that anyways.
__________________
Diehard SageTV User
Hardware:
Vizio M550NV 55",GA-H67A-UD3H-B3 LGA 1155, Intel i3, 4Gb DDR3, USB-UIRT, 2x Colossus, 1 HDHR, HD100, HD200
Software - Win7 64 bit, SageTV 7.1.9, Java v6, HD100 firmware v20100212-0, HD200 firmware 20100909 0
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Plugin: Sage Recording Extender (SREv3) Slugger SageTV v7 Customizations 504 12-18-2011 08:01 PM
Sage Recording Extender (SRE) UI tmiranda Customization Announcements 0 09-09-2010 04:26 PM
Plugin: Sage Recording Extender (SRE) Slugger SageTV Customizations 428 06-19-2010 11:03 AM
Sage Recording Extender (SRE) new release notifications Slugger Customization Announcements 8 03-28-2010 07:56 AM
IMDB Plugin for Extender tonysathre SageTV Customizations 6 08-20-2008 09:15 PM


All times are GMT -6. The time now is 01:54 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.