SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-27-2015, 05:15 PM
EdwardATeller EdwardATeller is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 211
Bye Bye YouTube?

The first YouTube video in my Most Viewed list seems to be an official message that my device, SageTV presumably, is not going to be supported. Sad to see it go.

This is the video

https://m.youtube.com/watch?v=UKY3scPIMd8
__________________
STV 9.1.5.683 / Vista Premium / Compaq Presario SR-5550F / AMD Athlon 64 X2 5400 / nvidia GeForce 8400GS / 3 GB DDR2 / 500 GB SATA / 1 TB SATA / M2N68-LA Motherboard / 2 x Hauppauge HVR-1250 / Hauppauge HVR-1600 / 2 x STX-HD100 / OTA

Last edited by EdwardATeller; 04-27-2015 at 05:39 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-28-2015, 01:52 AM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
The v3 Youtube API doesn't look to heavy, and it's use of json is actually very compatible with sage - so that's good. Hopefully someone takes the time to look at this. Youtube integration is almost completely in the UI, so it is completely editable now via plugins, so it's not like this is even something that needs to wait until open sourcing.
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #3  
Old 04-28-2015, 06:22 AM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,595
The problem is: the last time I looked at YouTube, the ID number to get to the video was encoded and that encoding changed regularly, making it nonfeasible to keep updated in the UI. I don't know if their latest update actually made it worse or improved the chances of getting it to work again, though I would guess on the side of 'now it is harder'.

Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-28-2015, 07:25 AM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,805
Quote:
Originally Posted by Opus4 View Post
The problem is: the last time I looked at YouTube, the ID number to get to the video was encoded and that encoding changed regularly, making it nonfeasible to keep updated in the UI. I don't know if their latest update actually made it worse or improved the chances of getting it to work again, though I would guess on the side of 'now it is harder'.

Andy
That's what I was thinking too. IMHO online video and YouTube are the hardest things I've dealt with in the STV.
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-28-2015, 10:02 PM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,157
If only we knew someone here in the Sage forum that could navigate the mind of the company that owned this service ...
Reply With Quote
  #6  
Old 04-28-2015, 10:10 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,595
Quote:
Originally Posted by KryptoNyte View Post
If only we knew someone here in the Sage forum that could navigate the mind of the company that owned this service ...
That's kind of mind googling, huh?
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #7  
Old 04-28-2015, 10:12 PM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,157
Reply With Quote
  #8  
Old 04-29-2015, 06:56 AM
dinki's Avatar
dinki dinki is offline
Sage Expert
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 643
I use SageTV for my primary viewing but I also have an Android box running Kodi. I can't tell you how often I switch inputs to Kodi just to send a Youtube video from my phone to the TV then switch back to Sage afterwards.

It would be killer if a similar mechanism would be developed for passing the Youtube url to a player on Sage . Perhaps this will come once folks start digging into the code.
__________________
Intel Q6600 Quad 2.4GHZ, 8GB RAM, Win7 Pro SP1 64bit, 1 TB of Data
SageTV 9, Silicondust HDHomeRun x2 OTA
HD200
Reply With Quote
  #9  
Old 04-29-2015, 08:02 AM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
That's not something that's even in the code, that can be done now completely in the UI framework, which has been wide open since SageTV v4.
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #10  
Old 04-30-2015, 06:52 PM
waynedunham waynedunham is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,368
Quote:
Originally Posted by dinki View Post
I use SageTV for my primary viewing but I also have an Android box running Kodi. I can't tell you how often I switch inputs to Kodi just to send a Youtube video from my phone to the TV then switch back to Sage afterwards.

It would be killer if a similar mechanism would be developed for passing the Youtube url to a player on Sage . Perhaps this will come once folks start digging into the code.
If you have Playon then you can set a PlayMark for YouTube videos within your browser (not sure if it works on phones/tabs, but it does work on computers) which then shows up in your PlayOn/PlayMark folder in the PlayOn SageTV menu. I just watched a couple movie trailers on SageTV to test it out.

It could definitely be easier, I wonder if PlayOn has an API that would allow you to set PlayMarks within your own code?
__________________
Wayne Dunham
Reply With Quote
  #11  
Old 05-01-2015, 01:25 AM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
There is some sort of interface available, though I'm not sure it's documented. It is what PlayPass uses to queue up recordings for PlayLater.
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #12  
Old 05-11-2015, 06:29 PM
Malfunction Malfunction is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Willoughby, Ohio
Posts: 205
Aside from Youtube, there is so much nonfunctional stuff under Online that I have half a mind to edit it out.
__________________


ASUS P7H55D-EVO LGA 1156 Motherboard, Intel Core I5-661, 2X Crucial Ballistix XMS3 2GB RAM, 2x Mushkin Blackline 4G RAM, EVGA GT 1030SC, 1x Samsung 250g SSD, 1x WD80EFAX 8TB, 2x WDBH2D0040HNC 4TB, USB-UIRT, ASUS Blu-Ray SATA drive, HD-PVR2, WinTV dualHD, Windows 7 64bit
Reply With Quote
  #13  
Old 05-12-2015, 09:34 PM
EdwardATeller EdwardATeller is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 211
My YouTube is completely gone. Is everyone else in the same boat?
__________________
STV 9.1.5.683 / Vista Premium / Compaq Presario SR-5550F / AMD Athlon 64 X2 5400 / nvidia GeForce 8400GS / 3 GB DDR2 / 500 GB SATA / 1 TB SATA / M2N68-LA Motherboard / 2 x Hauppauge HVR-1250 / Hauppauge HVR-1600 / 2 x STX-HD100 / OTA
Reply With Quote
  #14  
Old 05-13-2015, 07:18 PM
Malfunction Malfunction is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Willoughby, Ohio
Posts: 205
Quote:
Originally Posted by EdwardATeller View Post
My YouTube is completely gone. Is everyone else in the same boat?
Yes, my YouTube is completely disabled.
__________________


ASUS P7H55D-EVO LGA 1156 Motherboard, Intel Core I5-661, 2X Crucial Ballistix XMS3 2GB RAM, 2x Mushkin Blackline 4G RAM, EVGA GT 1030SC, 1x Samsung 250g SSD, 1x WD80EFAX 8TB, 2x WDBH2D0040HNC 4TB, USB-UIRT, ASUS Blu-Ray SATA drive, HD-PVR2, WinTV dualHD, Windows 7 64bit
Reply With Quote
  #15  
Old 05-14-2015, 08:49 AM
robogeek robogeek is offline
Sage Expert
 
Join Date: Apr 2003
Location: Appleton, WI USA
Posts: 561
I just updated a YouTube addon I wrote (in PHP) for use with the ocPortal CMS and I can say that the move from the YouTube API v2 to YouTube API v3 isn't a trivial one. The API calls are radically different, they return different results in a different structure, a YouTube API Key is needed, and they now have a more complex quota system to limit the amount of calls per second that can be sent and amount of data that can be gathered per day by each API Key. Killing the v2 API completely looks like nothing more than a money-grab by Google. They want to monetize the API by selling higher quota limits to popular apps (i.e. smart TVs/Roku/media players/phone apps/tablet apps/etc.). It was a pretty ingenious plan...get hardware makers and app developers to broadly implement YouTube content, get everybody hooked on it, and then put these hardware makers and app developers in a position where they either have to take away the YouTube content from their customers or pay Google to let them keep it. Touché, Google.

That doesn't mean it won't work in SageTV. The STV can be updated, but it will require more than a little tweak here and little tweak there.
__________________
--Jason

Server Hardware: GIGABYTE GA-EP45-UD3R, Intel Q9550 CPU 3.2GHz, 11GB RAM, 1xHDHR, 1xHVR1600, 1xHVR2250
29TB Server Storage: 1TB SSD (OS), 1TB (data), 2x6TB+2x10TB (22TB FlexRaid storage pool), 2x2TB (recordings), 1x750GB (VMs).
Server Software: Win10 Pro x64 OS, SageTV 64bit v9.2.0.441, Java 1.8 u201, PlayOn, Comskip (Donator) v0.82.003, WampServer v2.5.
Clients: 3xHD300s, 2xHD100, 2xPlaceshifters
Reply With Quote
  #16  
Old 06-04-2015, 12:59 PM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,805
I miss the YouTube functionality and have been looking into ways to make it work again. One of the things I've stumbled across will work, but it will not work for progressive playback. What this means is that the video will have to be downloaded before it can be played.

Is anybody interested in this or is the lack of progressive playback a show stopper?
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #17  
Old 06-04-2015, 02:06 PM
sacrament055 sacrament055 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 431
Having to wait for the file to download is certainly better than not working at all so I say bring it on.
Reply With Quote
  #18  
Old 06-04-2015, 03:52 PM
Rob23 Rob23 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 100
Have you tried using Boolah's fix in this thread? It is working well for me. It doesn't allow one to search for videos, but it is helpful if there are youtube channels to which you subscribe.

I would be interested in seeing the search functionality returned.
Reply With Quote
  #19  
Old 06-04-2015, 06:54 PM
Thomas Wischgol's Avatar
Thomas Wischgol Thomas Wischgol is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 256
Quote:
Originally Posted by tmiranda View Post
I miss the YouTube functionality and have been looking into ways to make it work again. One of the things I've stumbled across will work, but it will not work for progressive playback. What this means is that the video will have to be downloaded before it can be played.

Is anybody interested in this or is the lack of progressive playback a show stopper?
Definitely interested as well as I also miss YouTube in SageTV.
Reply With Quote
  #20  
Old 06-05-2015, 08:17 AM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,805
Quote:
Originally Posted by Rob23 View Post
Have you tried using Boolah's fix in this thread? It is working well for me. It doesn't allow one to search for videos, but it is helpful if there are youtube channels to which you subscribe.

I would be interested in seeing the search functionality returned.
Yes, I've looked at that and it's very cool. The way he's implemented this is very impressive

I'm more interested in a more comprehensive rewrite of the YouTube menu to make it function more like the actual YouTube website where you can search for videos, subscribe to channels, etc. I've found a nice little third party program that makes downloading the videos very easy so I may add that in as well. Right now this is all just rumbling around in my head. I've done some proof of concept code to see what's possible and what isn't. I'm also currently consulting with the best YouTube experts I know (my kids) to determine how most people use YouTube
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
Reply

Tags
youtube


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
I need a YouTube primer Skiier__Dude SageTV Customizations 0 05-30-2012 10:51 AM
YouTube electron SageTV Software 1 02-16-2012 06:31 PM
Youtube and 6.6 bmac.to SageTV Software 4 12-02-2011 08:02 AM
YouTube fix for v6.6? Rezolution SageTV Software 4 07-29-2011 06:35 AM
Where is YouTube? robk SageTV Beta Test Software 6 03-08-2007 04:53 PM


All times are GMT -6. The time now is 04:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.