SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Information & Announcements > SageTV Downloads & Instructions

Notices

SageTV Downloads & Instructions This forum is for discussions containing Downloads and Instructions related to the Open Source version of SageTV. Please do not post questions in this forum.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #101  
Old 03-19-2017, 03:17 PM
jusjoken jusjoken is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2005
Location: Strathmore, AB
Posts: 2,567
Fix for windows client/server not able to view plugin web site links

Version 9.0.14.568 R1.012 fixes an issue that was raised where in a windows client or server you could not display a web site link for a plugin.

The issue itself came from when the "." was removed from the classpath as the 2 jar files used for this feature (jdic.jar and packager.jar) were previously located in the SageTV root and not in the JARs folder. This release will install these in the JARs folder.

Note: jdic.jar and packager.jar may be used for other features I am not aware of but I have tested that moving these has resolved the issue mentioned above.

k
__________________
If you wish to see what I am up to and support my efforts visit my Patreon page
Reply With Quote
  #102  
Old 03-29-2017, 05:25 PM
tbower tbower is offline
Sage User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Pickerington, OH, USA
Posts: 9
Send a message via AIM to tbower
SageTVPlaceshifterSetup_9.0.14.568_R1.012

FYI - Observing much improved video/audio playback with this release on Dell Convertible laptop on wireless network connections. It has a smoother recovery to dips in network performance on playback.
Reply With Quote
  #103  
Old 04-03-2017, 12:26 PM
Pelicanjoe Pelicanjoe is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2009
Location: Huntersville, NC
Posts: 149
Quote:
Originally Posted by tbower View Post
FYI - Observing much improved video/audio playback with this release on Dell Convertible laptop on wireless network connections. It has a smoother recovery to dips in network performance on playback.
Why would that be? I looked on the release log and no changes were made to improve video/audio playback. What version did you upgrade from?
Reply With Quote
  #104  
Old 04-05-2017, 03:06 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 7,373
With V9 and Windows is there any reason to install the client version of SageTV when you can just install the server version and then use the command "sagetv.exe -client -connect servername" to run the client version when and if you need?
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #105  
Old 04-05-2017, 05:53 PM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
Quote:
Originally Posted by wayner View Post
With V9 and Windows is there any reason to install the client version of SageTV when you can just install the server version and then use the command "sagetv.exe -client -connect servername" to run the client version when and if you need?
Yes - if you're never going to run a server on the client machine, than there's no reason to clutter it up or modify the command line, so you just install the client package.
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
  #106  
Old 04-05-2017, 07:26 PM
EnterNoEscape's Avatar
EnterNoEscape EnterNoEscape is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 2,657
Quote:
Originally Posted by wayner View Post
With V9 and Windows is there any reason to install the client version of SageTV when you can just install the server version and then use the command "sagetv.exe -client -connect servername" to run the client version when and if you need?
Quote:
Originally Posted by Fuzzy View Post
Yes - if you're never going to run a server on the client machine, than there's no reason to clutter it up or modify the command line, so you just install the client package.
Also if you install the server, you'll end up with a SageTV service that you don't need in your Windows services.
__________________
SageTV v9 Server: ASRock Z97 Extreme4, Intel i7-4790K @ 4.4Ghz, 32GB RAM, 6x 3TB 7200rpm HD, 2x 5TB 7200rpm HD, 2x 6TB 7200rpm HD, 4x 256GB SSD, 4x 500GB SSD, unRAID Pro 6.7.2 (Dual Parity + SSD Cache).
Capture: 1x Ceton InfiniTV 4 (ClearQAM), 2x Ceton InfiniTV 6, 1x BM1000-HDMI, 1x BM3500-HDMI.

Clients: 1x HD300 (Living Room), 1x HD200 (Master Bedroom).
Software: OpenDCT :: WMC Live TV Tuner :: Schedules Direct EPG
Reply With Quote
  #107  
Old 04-05-2017, 07:47 PM
wnjj wnjj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,475
I took the post to mean the server version is already installed and only IF the client version is needed would you use the command line. The simple answer is yes, it will work fine. The client .exe is nothing more than the server .exe compiled with the command line options for client mode forced on.
Reply With Quote
  #108  
Old 04-16-2017, 04:33 PM
tbower tbower is offline
Sage User
 
Join Date: Sep 2007
Location: Pickerington, OH, USA
Posts: 9
Send a message via AIM to tbower
It was most likely SageTVPlaceshifterSetup_9.0.13.536_R1.011. The improvements could have been due to some Windows 10 update but, sure seemed like it was the new install of the application. Maybe an uninstall and reinstall of the same version would have given the same results. I love the end result just the same!
Reply With Quote
  #109  
Old 05-03-2017, 07:57 PM
sflamm sflamm is offline
Sage Icon
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,653
When upgrading to 9.0.14.568 from 9.0.13.536 - simply install over once? (assume it leaves wiz.bin etc alone)

There is a comment in the installer directions:

Quote:
If upgrading from the same version level - 9.0.4.xxx to 9.0.4.yyy you will need to run the installer a 2nd time and select repair to insure ALL files get installed. Normally we will try to release full point versions when possible.
Assume running twice only required for minor versions of 9.0.14.xxx? Is the requirement to install a second time and repair still true?
Reply With Quote
  #110  
Old 05-03-2017, 08:05 PM
jusjoken jusjoken is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2005
Location: Strathmore, AB
Posts: 2,567
Quote:
Originally Posted by sflamm View Post
When upgrading to 9.0.14.568 from 9.0.13.536 - simply install over once? (assume it leaves wiz.bin etc alone)

There is a comment in the installer directions:



Assume running twice only required for minor versions of 9.0.14.xxx? Is the requirement to install a second time and repair still true?
2nd run is only required for minor releases with the same 3rd digits... so 9.0.13.x to 9.0.14.y does not require a 2nd run.

Wiz.bin and properties files are not included in any installer build so will not be overwritten. Sage does create these files on first run if they do not exist or will upgrade the wiz.bin if needed between versions.

k
__________________
If you wish to see what I am up to and support my efforts visit my Patreon page
Reply With Quote
  #111  
Old 05-21-2017, 05:31 PM
mdnttoker mdnttoker is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 446
Installed v9 over v7 over the weekend, and transitioned to SD EPG. Smooth as butter! Thank you everyone!
Reply With Quote
  #112  
Old 05-22-2017, 08:44 PM
jusjoken jusjoken is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2005
Location: Strathmore, AB
Posts: 2,567
9.1.0 for windows available

Release on Bintray

Note...9.1.1 has only linux changes but i will likely build a release tomorrow anyway to keep the versions the same.

k
__________________
If you wish to see what I am up to and support my efforts visit my Patreon page
Reply With Quote
  #113  
Old 05-22-2017, 11:35 PM
JREkiwi's Avatar
JREkiwi JREkiwi is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2005
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 2,123
Quote:
Originally Posted by jusjoken View Post
Note...9.1.1 has only linux changes but i will likely build a release tomorrow anyway to keep the versions the same.
Does the G1GC String deduplication not apply to Windows?

John
Reply With Quote
  #114  
Old 05-23-2017, 12:23 AM
Monedeath Monedeath is offline
Sage Expert
 
Join Date: Sep 2009
Location: Idaho
Posts: 514
Quote:
Originally Posted by JREkiwi View Post
Does the G1GC String deduplication not apply to Windows?
It does, that was in 9.1.0 the only thing in 9.1.1 was a bug fix specific to Linux.

Although the G1GC feature requires Java8 or newer, so depending on which web plugins you're using on Sage you're going to need to decide between those plugins and better heap management.

Note: Java7 is still the minimum requirement, 9.1 will just default to the old behavior if it detects java7.
Reply With Quote
  #115  
Old 05-23-2017, 10:06 AM
wubdich's Avatar
wubdich wubdich is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2009
Location: Germany
Posts: 235
Just to get it right: G1GC will be used on Windows if Java 8 is found during setup/install or will G1GC will be used on Windows if Java 8 is found during SageTV startup ?
Reply With Quote
  #116  
Old 05-23-2017, 10:11 AM
EnterNoEscape's Avatar
EnterNoEscape EnterNoEscape is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 2,657
Quote:
Originally Posted by wubdich View Post
Just to get it right: G1GC will be used on Windows if Java 8 is found during setup/install or will G1GC will be used on Windows if Java 8 is found during SageTV startup ?
The setup has nothing to do with it this time. The Java version detected on SageTV startup is what gets used.
__________________
SageTV v9 Server: ASRock Z97 Extreme4, Intel i7-4790K @ 4.4Ghz, 32GB RAM, 6x 3TB 7200rpm HD, 2x 5TB 7200rpm HD, 2x 6TB 7200rpm HD, 4x 256GB SSD, 4x 500GB SSD, unRAID Pro 6.7.2 (Dual Parity + SSD Cache).
Capture: 1x Ceton InfiniTV 4 (ClearQAM), 2x Ceton InfiniTV 6, 1x BM1000-HDMI, 1x BM3500-HDMI.

Clients: 1x HD300 (Living Room), 1x HD200 (Master Bedroom).
Software: OpenDCT :: WMC Live TV Tuner :: Schedules Direct EPG
Reply With Quote
  #117  
Old 05-23-2017, 11:21 AM
Monedeath Monedeath is offline
Sage Expert
 
Join Date: Sep 2009
Location: Idaho
Posts: 514
Quote:
Originally Posted by wubdich View Post
Just to get it right: G1GC will be used on Windows if Java 8 is found during setup/install or will G1GC will be used on Windows if Java 8 is found during SageTV startup ?
From my understanding, it's a branch in the code that happens at runtime(when Sage does Garbage collection), so it'll be a matter of whatever version of Java SageTV thinks you're running on. So "at startup of SageTV" is the correct answer here.
Reply With Quote
  #118  
Old 05-24-2017, 01:52 AM
rickgillyon's Avatar
rickgillyon rickgillyon is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2005
Location: Whitley Bay, England
Posts: 1,950
Quote:
Originally Posted by jusjoken View Post
Note...9.1.1 has only linux changes but i will likely build a release tomorrow anyway to keep the versions the same.
The 9.1.1.651 files are there now, but are missing the .exe extensions.
__________________
unRAID Server: Intel Core i5 7600K, 48GB DDR4, 2x512GB PCIe M.2 Cache Pool, 2x10TB SATA3 Parity Drive, 3x8TB SATA Array, 1x hdHomeRun DVB-T2 Quattro, IPTV via xTeVe, unRAID 6.8.3, tvHeadEnd for recording back end, Emby
Clients: 3 Nvidia Shields, 3 FireTV, 3 Win10 Pro PC Clients
Reply With Quote
  #119  
Old 05-24-2017, 02:57 AM
gordyp's Avatar
gordyp gordyp is offline
Sage User
 
Join Date: Jun 2008
Location: St. Paul, MN
Posts: 59
Quote:
Originally Posted by rickgillyon View Post
The 9.1.1.651 files are there now, but are missing the .exe extensions.
That might not be all they are missing (the .exe part was easy enough to fix, just add it to the downloaded file name) - I had problems with the server download - I was getting a bunch of Java errors (I suspect the java.jar file was missing) and had to roll back to 9.1.0.648 on the server. The 9.1.1.651 client install seems fine, aside from the missing file extension...
__________________
SageTV Server:
i5-3470, 24GB, Radeon R7-240 2GB, 12TB, Win10 Pro 20H2, HDHR PRIME for Xfinity with OpenDCT 0.5.32; HDHR Connect Duo for OTA, Java: 64-bit 1.8.0_271, SageTV x64 9.2.2.903
SageTV Client:
i5-6600K, 16GB, GeForce GT730 2GB, Win10 Pro 20H2, Java: 64-bit 1.8.0_271, SageTV x64 9.2.2.903
Reply With Quote
  #120  
Old 05-24-2017, 04:05 AM
rickgillyon's Avatar
rickgillyon rickgillyon is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2005
Location: Whitley Bay, England
Posts: 1,950
Quote:
Originally Posted by gordyp View Post
That might not be all they are missing (the .exe part was easy enough to fix, just add it to the downloaded file name) - I had problems with the server download - I was getting a bunch of Java errors (I suspect the java.jar file was missing) and had to roll back to 9.1.0.648 on the server.
9.1.1.651 is working fine here.
__________________
unRAID Server: Intel Core i5 7600K, 48GB DDR4, 2x512GB PCIe M.2 Cache Pool, 2x10TB SATA3 Parity Drive, 3x8TB SATA Array, 1x hdHomeRun DVB-T2 Quattro, IPTV via xTeVe, unRAID 6.8.3, tvHeadEnd for recording back end, Emby
Clients: 3 Nvidia Shields, 3 FireTV, 3 Win10 Pro PC Clients
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Open Source Windows Installer jusjoken SageTV Github Development 461 07-17-2019 01:54 PM
Windows installer and running as a service Opus4 SageTV Github Development 13 01-01-2016 07:33 AM
Any news on the Windows installer? Damstas SageTV Github Development 2 09-03-2015 10:09 AM
Web Interface - where is the Windows installer ckewinjones SageTV Customizations 2 01-09-2011 10:36 AM


All times are GMT -6. The time now is 08:08 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.