SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 11-27-2005, 07:20 PM
ShadoWolf's Avatar
ShadoWolf ShadoWolf is offline
Sage User
 
Join Date: Dec 2003
Location: Maryland
Posts: 21
Media Library Refresh timing

I've loaded over 400 ripped DVDs and nearly 18,000 mp3 tracks into my Sage Media Player using three directories speficied as UNC paths off server shares. I have no problems seeing the media, the problems arise from Sage "checking" to see that the files are still valid.

I see CONSTANT network traffic between my Sage box and my media servers, everything is running on a fully switched gigabit network, but I'm still noticing extreme "slowdowns" when Sage scans the media.

I used a network sniffer (Ethereal) to analyze the traffic to find out what was going on, and that's how I know it's Sage checking the media that's doing this. It takes Sage roughly 45 minutes to run a full scan on everything, it breaks for about 15 minutes and then starts the scan all over again. I assume this means that Sage "checks" the media every hour...

Which leads to my question: Is there a way to increase the time periods between Sage media scans? Is there a way to schedule when these scans take place? Best case, is there a way to disable the scans so they only take place if I MANUALLY start them from the setup windows (ie - only when I know things have changed?)

This is a rather large problem as the traffic is having the following effects:

1 - I get "jumps" in my SageTV recordings when the scans are taking place.
2 - The bandwidth consumption of these scans cause both my Sage box AND any other clients on my network connecting to the media servers to "slowdown" or have "skips and jumps" when trying to playback media off the servers, even though it's all FULL GIGABIT (Gig NICs, Gig Switches w/ "oversized" backplanes...)

HELP! Thanks...
Reply With Quote
  #2  
Old 11-27-2005, 10:13 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,619
I have never tried modifying this property, but I just saw one you could try... set:

seeker/periodically_scan_library=false

It _sounds_ like it will prevent periodic library scanning. If there is a setting for the delay between scans, I didn't notice it.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 07:03 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.