SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV International User Forums > SageTV United Kingdom

Notices

SageTV United Kingdom SageTV and SageTV Recorder Users from the UK - This forum is for you to post about specific issues using SageTV software in the UK.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-29-2006, 04:17 AM
doc's Avatar
doc doc is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jun 2006
Location: Leicester, England
Posts: 918
EPG Grabbers for Radio Times in UK

I'm using Alan Birtles radio times grabber to get my EPG listings but have had a few problems with it lately. I have sent a message to his forum and am sure it will be sorted, but I wondered what everyone else in the UK is using.
Reply With Quote
  #2  
Old 09-29-2006, 07:22 AM
Hades's Avatar
Hades Hades is offline
Sage User
 
Join Date: Jan 2006
Location: England
Posts: 48
Alan Birtles EPG Grabber for me, it works very well/easy to cofigure +1/+2 channels.

Im sure Alan will get back to you today, normally the only issues that arise are when RT start playing around with their listings.
__________________
Abit AN-AM2HD | AMD5000+ | 2048MB DDR2-800 | ATI-3650 | 3TB Storage | Sage 6.4.8/Meedio 1.41 | XP 32BIT | FireDTV S2 | WinTV-NOVA-S+ | USB-UIRT/MX-500 Remote | Antec Fusion Case | Zalman Reserator 1 V2 | 1GB NIC`s
Reply With Quote
  #3  
Old 09-29-2006, 07:30 AM
doc's Avatar
doc doc is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jun 2006
Location: Leicester, England
Posts: 918
You must be right, I found a command line xmltv.exe that you can use but the configuring is a pain in the neck, and that seemed to be working until

http://xmltv.radiotimes.com/xmltv/1961.dat: Code point \u0000 is not a valid character in XML at /PerlApp/XMLTV.pm line 1758

so yes, it must be the radio times website.

The next thing I have to do is work out when it fails so that it doesn't copy and empty epg file into sage. I saw in some earlier documentation on his website about it returning a 0 if its successful or 2 if it fails. I have to put this into a script now to check for this.
Reply With Quote
  #4  
Old 09-29-2006, 07:50 AM
rickgillyon's Avatar
rickgillyon rickgillyon is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2005
Location: Whitley Bay, England
Posts: 1,950
Yes, Birty's grabber is leaving an error in the log:
Code:
Error downloading listings: Cannot start string search from 0
I'll PM him, see if he's noticed!
__________________
unRAID Server: Intel Core i5 7600K, 48GB DDR4, 2x512GB PCIe M.2 Cache Pool, 2x10TB SATA3 Parity Drive, 3x8TB SATA Array, 1x hdHomeRun DVB-T2 Quattro, IPTV via xTeVe, unRAID 6.8.3, tvHeadEnd for recording back end, Emby
Clients: 3 Nvidia Shields, 3 FireTV, 3 Win10 Pro PC Clients
Reply With Quote
  #5  
Old 09-29-2006, 07:54 AM
doc's Avatar
doc doc is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jun 2006
Location: Leicester, England
Posts: 918
He said on his forum that he'll look tonight.

I feel guilty when people start looking into things, I'm sat at work, bored silly, nothing to do, so I play with my pc at home. I really should find some proper work to do.

If my boss walked in I'd be in for it.....
Reply With Quote
  #6  
Old 09-29-2006, 07:59 AM
rickgillyon's Avatar
rickgillyon rickgillyon is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2005
Location: Whitley Bay, England
Posts: 1,950
If you can get away with it...

Do other people use XMLTV as well as the grabber? I thought you needed two steps, grab then run xmltv against it, will the Grabber alone be enough? If so, do you sort the output?
__________________
unRAID Server: Intel Core i5 7600K, 48GB DDR4, 2x512GB PCIe M.2 Cache Pool, 2x10TB SATA3 Parity Drive, 3x8TB SATA Array, 1x hdHomeRun DVB-T2 Quattro, IPTV via xTeVe, unRAID 6.8.3, tvHeadEnd for recording back end, Emby
Clients: 3 Nvidia Shields, 3 FireTV, 3 Win10 Pro PC Clients
Reply With Quote
  #7  
Old 09-29-2006, 08:03 AM
doc's Avatar
doc doc is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jun 2006
Location: Leicester, England
Posts: 918
I used to sort it after, but then when I tried to sort it with the option in the grabber program it used to hang, so I unticked it but forgot to put the sort back in from xmltv.exe. It's worked fine since so I've never bothered putting it back!

I read somewhere that the sort makes it easier for sage to import the file, if its true or not I don't know, but it would be interesting to see what others do.
Reply With Quote
  #8  
Old 09-29-2006, 11:39 AM
birty birty is offline
Sage User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 71
it is a problem with the rt data. there are a couple of null characters at the end of the description for clerks. 3.06 is uploading now (over dial up so will take about 10 mins) and should be able to cope with null characters
Reply With Quote
  #9  
Old 09-29-2006, 12:37 PM
rickgillyon's Avatar
rickgillyon rickgillyon is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2005
Location: Whitley Bay, England
Posts: 1,950
Thanks, that's worked a treat!

Do you know if there's any reason to use xmltv on the output from the grabber? Does it do anything that ticking "Sort" doesn't do?
__________________
unRAID Server: Intel Core i5 7600K, 48GB DDR4, 2x512GB PCIe M.2 Cache Pool, 2x10TB SATA3 Parity Drive, 3x8TB SATA Array, 1x hdHomeRun DVB-T2 Quattro, IPTV via xTeVe, unRAID 6.8.3, tvHeadEnd for recording back end, Emby
Clients: 3 Nvidia Shields, 3 FireTV, 3 Win10 Pro PC Clients
Reply With Quote
  #10  
Old 09-29-2006, 12:59 PM
birty birty is offline
Sage User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 71
dont think so
Reply With Quote
  #11  
Old 09-29-2006, 02:24 PM
doc's Avatar
doc doc is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jun 2006
Location: Leicester, England
Posts: 918
Thanks Birty your a star. I can't download it yet but will try tomorrow.

I've got to think of something else to do tomorrow now.....
Reply With Quote
  #12  
Old 09-29-2006, 02:38 PM
rickgillyon's Avatar
rickgillyon rickgillyon is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2005
Location: Whitley Bay, England
Posts: 1,950
Hmmm, sorting seems to hang for me too...any ideas on that? I left it around an hour and was still not responding.
__________________
unRAID Server: Intel Core i5 7600K, 48GB DDR4, 2x512GB PCIe M.2 Cache Pool, 2x10TB SATA3 Parity Drive, 3x8TB SATA Array, 1x hdHomeRun DVB-T2 Quattro, IPTV via xTeVe, unRAID 6.8.3, tvHeadEnd for recording back end, Emby
Clients: 3 Nvidia Shields, 3 FireTV, 3 Win10 Pro PC Clients
Reply With Quote
  #13  
Old 09-29-2006, 03:05 PM
birty birty is offline
Sage User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 71
its pretty slow, if you leave the order set to channel,start,stop (the order the data is in anyway) then the sort will take ages. i could make it faster but cant really be bothered
Reply With Quote
  #14  
Old 09-29-2006, 03:17 PM
rickgillyon's Avatar
rickgillyon rickgillyon is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2005
Location: Whitley Bay, England
Posts: 1,950
If it's in that order I guess there's no point anyway! I'll give it a try...

Thanks for the great app!!
__________________
unRAID Server: Intel Core i5 7600K, 48GB DDR4, 2x512GB PCIe M.2 Cache Pool, 2x10TB SATA3 Parity Drive, 3x8TB SATA Array, 1x hdHomeRun DVB-T2 Quattro, IPTV via xTeVe, unRAID 6.8.3, tvHeadEnd for recording back end, Emby
Clients: 3 Nvidia Shields, 3 FireTV, 3 Win10 Pro PC Clients
Reply With Quote
  #15  
Old 09-30-2006, 10:17 AM
pschweig pschweig is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: May 2004
Location: Watford, United Kingdom
Posts: 160
can somebody post a download link for the new version I can't seem to access

http://www.birtles.org.uk/xmltv/

I've sent birty a pm about it. Can anybody else access the site?
Reply With Quote
  #16  
Old 09-30-2006, 10:21 AM
rickgillyon's Avatar
rickgillyon rickgillyon is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2005
Location: Whitley Bay, England
Posts: 1,950
http://www.birtles.org.uk/xmltv/xmltvgui_3.06.00W.exe

You should join the mailing list!
__________________
unRAID Server: Intel Core i5 7600K, 48GB DDR4, 2x512GB PCIe M.2 Cache Pool, 2x10TB SATA3 Parity Drive, 3x8TB SATA Array, 1x hdHomeRun DVB-T2 Quattro, IPTV via xTeVe, unRAID 6.8.3, tvHeadEnd for recording back end, Emby
Clients: 3 Nvidia Shields, 3 FireTV, 3 Win10 Pro PC Clients
Reply With Quote
  #17  
Old 09-30-2006, 10:46 AM
pschweig pschweig is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: May 2004
Location: Watford, United Kingdom
Posts: 160
Got it now.

Thanks Rick
Reply With Quote
  #18  
Old 09-30-2006, 01:06 PM
Mark SS Mark SS is offline
Sage Expert
 
Join Date: Dec 2005
Location: London, UK
Posts: 608
Top man Birty, cheers again.

Noticed that Radio Times doesn't appear to have EPG for Bravo 2. Is it a new channel or have RT never had data for it?
Reply With Quote
  #19  
Old 10-01-2006, 02:34 AM
Hades's Avatar
Hades Hades is offline
Sage User
 
Join Date: Jan 2006
Location: England
Posts: 48
@Mark SS

Its a new channel, checking the RT listings guide(http://www.radiotimes.com),RT currently seems to have no data for it.


PS..You have to register to get the full listings guide.
__________________
Abit AN-AM2HD | AMD5000+ | 2048MB DDR2-800 | ATI-3650 | 3TB Storage | Sage 6.4.8/Meedio 1.41 | XP 32BIT | FireDTV S2 | WinTV-NOVA-S+ | USB-UIRT/MX-500 Remote | Antec Fusion Case | Zalman Reserator 1 V2 | 1GB NIC`s
Reply With Quote
  #20  
Old 10-27-2006, 05:58 AM
motobarsteward's Avatar
motobarsteward motobarsteward is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Dec 2005
Location: Swindon
Posts: 311
Birtle's grabber stops working after I upgrade it!

Always always remember to tell the fire wall to allow the new version of the program to access the internet! The console version of the grabber does not tell you that it failed to access the internet and any firewall popups have long gone by the following morning. Worst of all is that you don't realise that there is a problem until 2 weeks later!

Some how, I forget this every time! I'd be dangerous if I had a brain!
__________________
Setup: - Server - Intel 3.4G D + XP, 2Gig ram, 3TB of raid. All running in service mode with 2 Hauppauge HVR4000 Running v7 with LMGestion's XMLTV and DG2XML. I also have the web server running.
Client - x2 plus PlaceShifter on various machines including eeepc Ubuntu 8.04. I am streaming Live TV to my PocketPC.
Stable but can use DVB-S on second HVR400.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 04:24 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.