SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Media Extender

Notices

SageTV Media Extender Discussion related to any SageTV Media Extender used directly by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to a SageTV supported media extender should be posted here. Use the SageTV HD Theater - Media Player forum for issues related to using an HD Theater while not connected to a SageTV server.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-24-2016, 08:58 AM
lamanmi's Avatar
lamanmi lamanmi is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Kirtland, Ohio
Posts: 199
Help - HD300 UI Freezes

Hi All,

I have been working on switching my SageTV system over to Windows 10 and SageTV v9. It's been a big project, but have completed most changes and just about finished.

However, I am receiving period (cannot recreate consistently) freezes while navigating through the UI through the HD300. Typically it is when starting to play a show, but sometimes it can occur just when scrolling through recordings. I usually get a Hang Detected in the log. Also, it usually will then clear up and I can continue, but occasionally, it hangs and I have to reboot the server (cannot kill Sage through task manager).

ANY help would be greatly appreciated, I have been fighting this for a while now.

Happy Holidays. Thanks!!



Here are some more details:
  • See few lines from log file below, also attached a full log showing 3 or 4 hangs over the course of an evening
  • I have attached a full log, sage.properties
  • Its a powerful server, Win 10, 64bit, 16 GB of memory
  • All viewing is through HD300s (do not watch on server)
  • Once a video is playing, it plays fine, no lags or delays
  • I set the JVM heap to 1024mb
  • I have tried removing all plug-ins, deleting wiz.bin, disabling everything I can think of and many suggestions off of the forum.
  • I have 4 Hauppauge HD PVRs controlled with two USBIRTs

Code:
Fri 12/23 20:24:06.502 [FinalRender-0023a5000227@12b05a0] MiniClient did not succeed with menu hint change to:menuName:MediaPlayer OSD, popupName:null, hasTextInput:false, errcode=1
Fri 12/23 20:24:06.625 [VideoFrame-0023a5000227@14dc4f6] getEstimatedBW=0 estimatedBWBytes=0 estimatedBWTime=0
Fri 12/23 20:24:06.625 [VideoFrame-0023a5000227@14dc4f6] MiniPlayer was not able to get a bandwidth estimate from the UI system, sending data to get its own estimate...
Fri 12/23 20:24:06.631 [VideoFrame-0023a5000227@14dc4f6] Bandwidth test base=1 base*2=3 BW=131168000
Fri 12/23 20:24:06.631 [VideoFrame-0023a5000227@14dc4f6] MiniPlayer got an estimate from the UI on bandwidth of 131168Kbps
Fri 12/23 20:24:06.631 [VideoFrame-0023a5000227@14dc4f6] MiniPlayer is using Push mode playback
Fri 12/23 20:24:06.631 [VideoFrame-0023a5000227@14dc4f6] MiniPlayer is using the MPEG2 pusher
Fri 12/23 20:24:06.637 [VideoFrame-0023a5000227@14dc4f6] Mpeg2Reader is detecting timestamp boundaries in the file...
Fri 12/23 20:24:07.791 [AWTThreadWatcher-0023a5000227@1502f0e] EventThread-0023a5000227 Hang Detected - hang time = 751 UILocker=Thread[ActiveRender-0023a5000227,2,main]
Fri 12/23 20:24:08.541 [AWTThreadWatcher-0023a5000227@1502f0e] EventThread-0023a5000227 Hang Detected - hang time = 1501 UILocker=Thread[ActiveRender-0023a5000227,2,main]
Fri 12/23 20:24:09.292 [AWTThreadWatcher-0023a5000227@1502f0e] EventThread-0023a5000227 Hang Detected - hang time = 2252 UILocker=Thread[ActiveRender-0023a5000227,2,main]
Fri 12/23 20:24:10.042 [AWTThreadWatcher-0023a5000227@1502f0e] EventThread-0023a5000227 Hang Detected - hang time = 3002 UILocker=Thread[ActiveRender-0023a5000227,2,main]
Fri 12/23 20:24:10.793 [AWTThreadWatcher-0023a5000227@1502f0e] EventThread-0023a5000227 Hang Detected - hang time = 3753 UILocker=Thread[ActiveRender-0023a5000227,2,main]
Fri 12/23 20:24:11.543 [AWTThreadWatcher-0023a5000227@1502f0e] EventThread-0023a5000227 Hang Detected - hang time = 4503 UILocker=Thread[ActiveRender-0023a5000227,2,main]
Fri 12/23 20:24:12.294 [AWTThreadWatcher-0023a5000227@1502f0e] EventThread-0023a5000227 Hang Detected - hang time = 5254 UILocker=Thread[ActiveRender-0023a5000227,2,main]
Fri 12/23 20:24:13.044 [AWTThreadWatcher-0023a5000227@1502f0e] EventThread-0023a5000227 Hang Detected - hang time = 6004 UILocker=Thread[ActiveRender-0023a5000227,2,main]
Attached Files
File Type: zip Sage.properties.zip (24.5 KB, 147 views)
File Type: zip sagetv_log_20161224 (2).zip (742.6 KB, 140 views)
__________________
LaManSoft - InControl For Sage and HomeSeer
Reply With Quote
  #2  
Old 12-24-2016, 10:22 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,711
What is your client? Are you using default UI, or gemstone? Do you have fanart enabled?

I ran into an issue with fanart and long pauses on gemstone.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-24-2016, 11:16 AM
lamanmi's Avatar
lamanmi lamanmi is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Kirtland, Ohio
Posts: 199
Hi Stuckless, I'm using the standard UI. The only plug-in I've been using is the Comskip Playback plug in.

Also, when I built the Sage V9, I did a clean install (did not upgrade from V7).



Quote:
Originally Posted by stuckless View Post
What is your client? Are you using default UI, or gemstone? Do you have fanart enabled?

I ran into an issue with fanart and long pauses on gemstone.
__________________
LaManSoft - InControl For Sage and HomeSeer
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
HD300 freezes at SageTV logo brad98 SageTV HD Theater - Media Player 8 03-31-2012 06:20 AM
Why does the HD300 Remote Control turn on/off HD300 in other room? mkanet Hardware Support 2 09-21-2011 10:55 AM
Newest Beta Firmware freezes HD300 teq SageTV Beta Test Software 17 09-02-2011 04:45 PM
HD300 freezes after PC sleeps from inactivity hackzaw SageTV Media Extender 9 02-19-2011 09:46 PM
HD300 random freezes Oddity SageTV Media Extender 3 01-25-2011 01:59 PM


All times are GMT -6. The time now is 08:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.