SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Linux

Notices

SageTV Linux Discussion related to the SageTV Media Center for Linux. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV Linux should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-13-2021, 09:30 AM
ASegredo ASegredo is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 141
9.2.5 placeshifter errors out

At the present, I have one system actively recording. v 9.2.2

The 9.2.5 placeshifter connects. everything looks fine, but I get an exception when trying to play live TV. The 9.2.2 placeshifter works fine. Do server and client need the same version?

I'm thinking possibly it's the bundled ffmpeg?

Java is oracle 1.8.0 v202
Reply With Quote
  #2  
Old 09-13-2021, 03:11 PM
RobertRathbone RobertRathbone is offline
Sage User
 
Join Date: Dec 2007
Location: Cleveland TN (USA)
Posts: 23
I think it has to do with the included mplayer needing older library files that are no longer supplied in newer Linux distributions. I got on this track reading what Stuckless said in this thread:
https://forums.sagetv.com/forums/sho...05&postcount=7

I'm using Placeshifter 9.2.5 and I'm having the same problem. I don't think it has anything to do with the version, unless they make a breaking change in the network streaming code.

Robert
Reply With Quote
  #3  
Old 09-15-2021, 12:11 PM
ASegredo ASegredo is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 141
Maybe it IS the java version. see the log excerpt below:

Wed 9/15 13:05:39.582 Error w/ Media Thread: java.lang.NullPointerException
java.lang.NullPointerException
at sage.miniclient.MiniClientConnection.getVideoSocket(MiniClientConnection.java:550)
at sage.miniclient.MiniMPlayerPlugin.load(MiniMPlayerPlugin.java:472)
at sage.miniclient.MediaCmd.ExecuteMediaCommand(MediaCmd.java:210)
at sage.miniclient.MiniClientConnection.MediaThread(MiniClientConnection.java:2382)
at sage.miniclient.MiniClientConnection.access$100(MiniClientConnection.java:18)
at sage.miniclient.MiniClientConnection$3.run(MiniClientConnection.java:369)
Reply With Quote
  #4  
Old 09-16-2021, 08:51 AM
ASegredo ASegredo is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 141
Robert, I tried substituting the old ffmpeg. Same result. then I tried copying the system ffmpeg, same result.

I tried all three ffmpegs on a previous recorded mpg. All three played the video but the new sageTV embedded ffmpeg had no sound.

How are your test going?
Reply With Quote
  #5  
Old 09-22-2021, 08:12 AM
RobertRathbone RobertRathbone is offline
Sage User
 
Join Date: Dec 2007
Location: Cleveland TN (USA)
Posts: 23
Sorry, just now remembered to come back and check this thread...

I installed all the library files that mplayer was complaining that it needed to run and finally got to where I could manually run mplayer and play video, but like you, it played without sound. Below is copied from the console when I played some previously recorded HD video. A window opened and the video started playing, but no sound. If I try to play a recording from within placeshifter (v. 9.2.5) it thinks about it for several seconds and then I get nothing but a black screen. I can get the playback controls to show up but no video or sound.

Code:
robert@robert-pc:/opt/sagetv/client$ sudo ./mplayer /home/robert/Videos/DrTonyEvans-21606036-0.ts
MPlayer dev-SVN-rUNKNOWN-5.4.0 (C) 2000-2007 MPlayer Team
CPU: AMD Ryzen 7 3700X 8-Core Processor              (Family: 23, Model: 1, Stepping: 0)
CPUflags:  MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled with runtime CPU detection.

Playing /home/robert/Videos/DrTonyEvans-21606036-0.ts.
DEBUG - active_file=0 circFileSize=0
TS file format detected.
VIDEO MPEG2(pid=256) AUDIO A52(pid=257) NO SUBS (yet)!  PROGRAM N. 1
INITIAL_PTS=0.568667
TS_PARSE: COULDN'T SYNC
DURATION=1798.981812
VIDEO:  MPEG2  1280x720  (aspect 3)  59.940 fps  20000.0 kbps (2500.0 kbyte/s)
==========================================================================
Opening video decoder: [mpegpes] MPEG 1/2 Video passthrough
VDec: vo config request - 1280 x 720 (preferred colorspace: Mpeg PES)
Could not find matching colorspace - retrying with -vf scale...
Opening video filter: [scale]
The selected video_out device is incompatible with this codec.
Try appending the scale filter to your filter list,
e.g. -vf spp,scale instead of -vf spp.
VDecoder init failed :(
Opening video decoder: [libmpeg2] MPEG 1/2 Video decoder libmpeg2-v0.4.0b
Selected video codec: [mpeg12] vfm: libmpeg2 (MPEG-1 or 2 (libmpeg2))
==========================================================================
==========================================================================
Opening audio decoder: [liba52] AC3 decoding with liba52
Using SSE optimized IMDCT transform
Using MMX optimized resampler
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 192.0 kbit/12.50% (ratio: 24000->192000)
Selected audio codec: [a52] afm: liba52 (AC3-liba52)
==========================================================================
[AO OSS] audio_setup: Can't open audio device /dev/dsp: No such file or directory
ao_nas: init(): Can't open nas audio server -> nosound
Opening /dev/dvb/adapter0/audio0
DVB AUDIO DEVICE: No such file or directory
AO: [null] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Starting playback...
VDec: vo config request - 1280 x 720 (preferred colorspace: Planar YV12)
VDec: using Planar YV12 as output csp (no 0)
Movie-Aspect is 1.78:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO: [x11] 1280x720 => 1280x720 Planar YV12 
[swscaler @ 0xc8b9e0]SwScaler: using unscaled yuv420p -> rgb32 special converter
A:   17.2 V:   17.2 A-V:  0.000 ct: -0.517 P:12672724 998/998 10% 22%  0.3% 0 0               
Exiting... (Quit)
Robert
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Errors in log wayner SageTV for unRAID/Docker 4 01-26-2017 07:22 PM
How Do I Correct Genre Errors and Fanart Location Errors ThePaladinTech Batch Metadata Tools 3 05-25-2010 12:26 PM
Errors in the log bastafidli SageTV Beta Test Software 1 05-21-2010 12:17 PM
Placeshifter Works But 2 errors? thomjw SageTV Placeshifter 0 09-19-2007 04:50 PM
OT: Mup.sys errors Kirby Hardware Support 0 08-21-2006 12:45 PM


All times are GMT -6. The time now is 03:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.