SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-03-2017, 08:26 AM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,419
This very interesting from SiliconDust

A new Dual and Quad Tuner
Both set to be release October 5
Both are 4k ready
HDHomeRun Connect Duo
HDHomeRun Connect Quatro
Reply With Quote
  #2  
Old 10-03-2017, 08:56 AM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,581
I don't see anything about 4K on the product page for the Quatro - https://www.silicondust.com/product/hdhomerun-quatro/

Or do you mean a different product? This one is the HDHR5-4US.

Specs:
Regional Specifications:
USA

4 tuners
8-VSB (ATSC over-the-air digital TV)
QAM64/256 (unencrypted digital cable TV)
Works with our HDHomeRun DVR service
100baseTX high-speed network
1 year warranty
Please note: This product HDHR5-4US will only work in the US.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #3  
Old 10-03-2017, 09:41 AM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,419
Scoll down to buy button you miss it in that image

Last edited by SHS; 10-03-2017 at 09:47 AM.
Reply With Quote
  #4  
Old 10-03-2017, 10:55 AM
Tiki's Avatar
Tiki Tiki is online now
Sage Icon
 
Join Date: Feb 2005
Location: Southwest Florida, USA
Posts: 1,806
Yeah, I see just above the buy button there is a picture of the device with a little text blurb in a circle that says "our devices are 4K ready".

I wonder what they mean by this and whether it applies to all their priducts or just the ones on this page?

These 2 products only work with OTA and clear QAM - I don't know if any 4K content is currently available this way in the US. If it is available, I wouldn't be surprised if most of the existing Silicon Dust products could do this (possibly with a firmware upgrade to recognize the format and store it in the correct container).

The trick is going to be finding something with a hardware encoder (like HDPVR) that works with a STB and handles 4K, or finding something that can record 4K from a streaming service.
__________________
Server: Athlon II X4 630 CPU, Gigabyte MA770T-UD3P (AM3) Motherboard, VisionTek Radeon HD4670 PCIe w/ Component output to 50" CRT Rear-Projection HDTV (Mitsubishi), Win7-64Bit (Home Premium), 4GB RAM
Capture Devices (8 tuners): Colossus (x1), HD-PVR (x1), HDHR Prime (x2)
,USBUIRT (multi-zone)
Source:
Comcast Cable
Primary Client: Server Other Clients: (1) HD200, (1) HD300
Retired Equipment: MediaMVP, PVR150 (x2), PVR150MCE,
HDHR, HVR-2250
Reply With Quote
  #5  
Old 10-03-2017, 11:12 AM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,419
It mean that it should be ATSC 3.0 ready which for 4k TV signal with OFDM instead of 8VSB for modulation side so it still backward compatible with ATSC 1.0 and 2.0 signal.
I think what there doing is getting all TV and Tuner outdate as fast before flip the switch on over ATSC 3.0
Reply With Quote
  #6  
Old 10-03-2017, 05:11 PM
cncb cncb is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,240
According to SiliconDust, this is "normal ATSC" and not ATSC 3.0:

https://forum.silicondust.com/forum/...?f=113&t=66483
__________________
-Craig
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Original SiliconDust HD HomeRun ThePaladinTech SageTV Marketplace 0 10-14-2016 08:12 AM
silicondust mpgbuf files ericscottf SageTV Software 1 02-26-2011 11:20 PM
silicondust HDR locking up with Sage7 LaoChe Hardware Support 11 02-14-2011 05:31 AM
A SiliconDust Heads up on the HDHR gplasky Hardware Support 1 02-13-2009 11:58 AM
SiliconDust site down? hemicuda The SageTV Community 2 07-17-2008 08:30 PM


All times are GMT -6. The time now is 03:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.