SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Linux > SageTV for unRAID/Docker

Notices

SageTV for unRAID/Docker Discussion related to SageTV for unRAID/Docker. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to SageTV for unRAID/Docker should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-08-2017, 08:19 AM
btrcp2000 btrcp2000 is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 858
r5000 insists on recording to nonexistent var/media/tv?

flipped the switch on my new unraid server last night, everything seems good except the r5000 boxes are looking to write to var/media/tv, which is not a directory. It should be unraid/sagemedia/tv, but I cannot find anywhere to change a setting like that, nor have i ever had to tell the r5000s where to go.

They are set up on a Windows7 VM (but NOT as part of a win7 sage network encoder setup), and the sage.prop in the docker is given the iport to find them. Sage was able to find and configure them without issue, but it cannot record.

I guess that directory is a standard one and cannot be changed, how can I workaround?
__________________
[size=1]Current Server:V9 UNRAID Docker, SuperMicro x9dri-LNF4+, 32 GB ECC, 2x Xeon e5-2660v2, storage array 6TB, 2 Dish r5000HD tuners, 1 HDHomerun Quatro, 1 HDHomerun Extend
4 Nvidia Shield TVs with Miniclient
Reply With Quote
  #2  
Old 10-08-2017, 08:32 AM
BobPhoenix BobPhoenix is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 3,133
So you have two recording directories showing in SageTV Detailed Setup screen? /unraid/sagemedia/tv and /var/media/tv showing?
__________________
"Keep your goals away from the trolls"
Reply With Quote
  #3  
Old 10-08-2017, 09:09 AM
btrcp2000 btrcp2000 is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 858
No, just the var one. Thought about adding the other just to see what would happen, but figured i would touch base with smarter people first.
__________________
[size=1]Current Server:V9 UNRAID Docker, SuperMicro x9dri-LNF4+, 32 GB ECC, 2x Xeon e5-2660v2, storage array 6TB, 2 Dish r5000HD tuners, 1 HDHomerun Quatro, 1 HDHomerun Extend
4 Nvidia Shield TVs with Miniclient
Reply With Quote
  #4  
Old 10-08-2017, 09:37 AM
KarylFStein KarylFStein is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Apr 2006
Location: Westland, Michigan, USA
Posts: 999
The docker container maps certain directories within the docker like /var/media. By default /var/media inside the docker = /mnt/user/sagemedia on the server. In other words SageTV thinks it's writing to /var/media/tv but it's really writing to /mnt/user/sagemedia/tv. I don't know how the R5000s work, but if SageTV is handling writing the stream then you should be OK.
__________________
Home Network: https://karylstein.com/technology.html
Reply With Quote
  #5  
Old 10-08-2017, 10:12 AM
btrcp2000 btrcp2000 is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 858
I think I understand that, but it's definitely not usable as a sage tuner as it is not recording anything. The attached is what I am seeing on the VM
Attached Images
File Type: png Capture.PNG (74.6 KB, 104 views)
__________________
[size=1]Current Server:V9 UNRAID Docker, SuperMicro x9dri-LNF4+, 32 GB ECC, 2x Xeon e5-2660v2, storage array 6TB, 2 Dish r5000HD tuners, 1 HDHomerun Quatro, 1 HDHomerun Extend
4 Nvidia Shield TVs with Miniclient
Reply With Quote
  #6  
Old 10-08-2017, 10:57 AM
KarylFStein KarylFStein is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Apr 2006
Location: Westland, Michigan, USA
Posts: 999
Like I said, I don't know how the R5000s work. Are you running some capture software on a Windows VM and SageTV talks to that application telling it where to write the stream data? If so maybe you could modify the VM to mount the unRAID location /mnt/user/sagemedia/tv as C:\var\media\tv.
__________________
Home Network: https://karylstein.com/technology.html
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
R5000 recording file type (container) benjatelcom Hardware Support 3 09-13-2010 07:24 AM
Blackout hours for recording? (R5000 related) K O SageTV Software 15 03-03-2010 12:09 PM
Problem Recording BigTen Network with R5000? Ralphjb Hardware Support 1 02-24-2009 03:59 PM
R5000 recording woes turak Hardware Support 22 12-05-2007 02:08 PM
R5000-HD combined with Sage isn't recording right ojosch Hardware Support 8 10-23-2007 10:48 AM


All times are GMT -6. The time now is 06:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.