SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-08-2008, 08:41 AM
something fishy something fishy is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 227
Advice on ethernet over coax

Hi all

I am moving house (well country actually, Singapore to HK)

The house that my wife and I have chosen to rent has no ethernet cabling nor provision to install any (solid walls, hard marble floors, rented).

However it does have cable TV points (and FM arial points) in nearly every room.

Can someone tell me how ethernet over coax works. Can I buy (say) eight ethernet over coax adapters attach a router to one and a PC to the remaining seven and thats it (ie will the ethernet over coax kit work as a switch).

In this configuration (assuming that it works) what would be the real world throughput that I should expect - could I use a central server and 2 or 3 sageTV extenders, this would be SDTV (PAL format).

What brands would people recommend (I've seen reference to dlink, motorola and I've found Gefen and Coaxsys, though I'm not sure that these last are equivalent)

Finally should I use the FM coax connectors or the cable TV connectors (if it matters it's likely a digital cable system).

Thanks

Eric
Reply With Quote
  #2  
Old 07-08-2008, 09:33 AM
fyodor fyodor is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 224
I have had great results with the NIM-100. It will work as you have described it-I have four set up the same way. If some of the PCs are in the same room, you can just connect them to a switch and then connect one of the bridges to the switch.

I have seen many people report speeds comparable to fast ethernet (80mbit/s). I do not have any sense for how well it handles multiple devices, but I suspect that streaming three or four SDTV sources will not present any problems.

As far as I am aware, the NIM-100 is only available on ebay from liquidators who bought up Verizon's leftover stock.

Regarding the FM/Cable question, as long as it is the same physical medium, you should probably be fine. However, since these devices were specifically designed to coexist with digital cable, it might be safer to use those lines.

Quote:
Originally Posted by something fishy View Post
Hi all

I am moving house (well country actually, Singapore to HK)

The house that my wife and I have chosen to rent has no ethernet cabling nor provision to install any (solid walls, hard marble floors, rented).

However it does have cable TV points (and FM arial points) in nearly every room.

Can someone tell me how ethernet over coax works. Can I buy (say) eight ethernet over coax adapters attach a router to one and a PC to the remaining seven and thats it (ie will the ethernet over coax kit work as a switch).

In this configuration (assuming that it works) what would be the real world throughput that I should expect - could I use a central server and 2 or 3 sageTV extenders, this would be SDTV (PAL format).

What brands would people recommend (I've seen reference to dlink, motorola and I've found Gefen and Coaxsys, though I'm not sure that these last are equivalent)

Finally should I use the FM coax connectors or the cable TV connectors (if it matters it's likely a digital cable system).

Thanks

Eric
Reply With Quote
  #3  
Old 07-08-2008, 12:31 PM
mattdcknsn's Avatar
mattdcknsn mattdcknsn is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Mar 2005
Location: Leesburg, VA
Posts: 338
I have to agree with fyodor, I was using powerline for a long time and while it ran good it was never quite there. Last weekend I was able to get a couple of the NIM-100s from ebay and they worked great out of the box. I haven't had any problems with the network.

The NIM-100s are made by motorola.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PVR-250 not working w/ coax input but fine w/ s-video tdalton Hardware Support 2 01-13-2008 10:00 PM
Large deployment advice mattridings SageTV Software 0 09-24-2007 05:44 PM
Is washed out picture and audio normal? - advice needed poser General Discussion 7 01-08-2007 08:01 PM
output in stereo over digital coax JonTom SageTV Software 6 11-04-2006 07:16 PM
Local HD Broadcast on Verizon FiOS STB's Coax Output? geogecko Hardware Support 4 09-02-2006 12:48 PM


All times are GMT -6. The time now is 07:20 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.