SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-08-2008, 07:09 AM
zjennings zjennings is offline
Sage User
 
Join Date: Dec 2003
Location: Philadelphia Area
Posts: 61
Send a message via AIM to zjennings
Unhappy Server auto-delete problems

Problem:

When the Server auto-deletes something to make more room, whatever I'm watching gets choppy/freezes until the delete is completed. I know this is what's happening because the hard drive light goes solid for about 15 seconds.

It's a brand new HP quad-core intel with 4GB of RAM running Vista Ultimate. Sage has its own 750GB SATAII drive. 3 tuners (2SD + 1HD) all Hauppauge.

It's like it freezes up the bus. Even if I'm watching a video that's on a different drive, it still freezes the video.

Please help me. The WAF is going down the drain.

Thanks,
Zach
Reply With Quote
  #2  
Old 12-08-2008, 07:27 AM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,203
Did you format that drive with 64K clusters? Are you running Sage as a service? Make sure whatever user is logged in for Sage to run (service or running local) has all the privileges it needs to delete those files. Vista tends to be more secure.

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-08-2008, 01:27 PM
zjennings zjennings is offline
Sage User
 
Join Date: Dec 2003
Location: Philadelphia Area
Posts: 61
Send a message via AIM to zjennings
Quote:
Originally Posted by gplasky View Post
Did you format that drive with 64K clusters? Are you running Sage as a service? Make sure whatever user is logged in for Sage to run (service or running local) has all the privileges it needs to delete those files. Vista tends to be more secure.

Gerry
64K clusters: Yes

SageTV running as service: Yes

User running SageTV service privileges: Administrator


Any other thoughts?

z
Reply With Quote
Reply

Tags
freeze, freezing, hardware, playback, server


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Server + Client sizing hardware BRAINIAC88 Hardware Support 4 09-23-2008 11:45 AM
Question on server? crimkid Hardware Support 3 09-23-2008 11:23 AM
Media Center or Server? wayne186 SageTV Software 5 09-04-2008 10:16 PM
Client cannot connect to server bpjen SageTV Software 4 09-11-2007 06:29 PM
Sage server upgrade to Xeon, client help. mleonard Hardware Support 1 07-08-2007 10:45 AM


All times are GMT -6. The time now is 12:13 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.