SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Media Extender

Notices

SageTV Media Extender Discussion related to any SageTV Media Extender used directly by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to a SageTV supported media extender should be posted here. Use the SageTV HD Theater - Media Player forum for issues related to using an HD Theater while not connected to a SageTV server.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-13-2010, 08:11 PM
something fishy something fishy is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 227
HD-100 lockup with mkv

Hi
I've been a happy user of HD-100s since soon after they have been released.

However I have a periodic lock up when playing x264 .mkv content. Its happened for as long as I can remember but as this is forming more and more of my viewing I thought I'd poll for a solution.

It seems to happen irrespective of resolution (I mostly watch 720p content in this form but I've also seen it happen on a 480p encode from handbrake). I dont remember it ever having happened watching MPEG2 content or xvid .avi.

The video stops hard and the extender will either not respond at all to remote control or responds with a 60-90 second lag. Around half the time I can (slowly) get it back to the main menu and then everything seems fine. The other half of the time it needs a hard power off - power on from the back panel.

I don't recall it happening early in a video. My wife calls it the "one hour problem". Watching 720p25 content yesterday it happened after 56 minutes and again after a further 40 minutes or so. I mention this in case its heat related.

I should add that its happened with two different HD-100s but in the same physical location/network connection.

The server runs on WHS
The HD-100 is hard wired but via a moca bridge (2x NIM 100s) not just cat5.

I've got a spare ion based Nettop that I'm thinking of running sage client on to see if that works as a solution, but if anyone has any ideas on the HD-100 I'm fond of it.

Thanks

Eric
Reply With Quote
  #2  
Old 11-07-2010, 05:36 PM
nox71 nox71 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Mar 2003
Location: Quebec, Canada
Posts: 145
Got the same problem here so did you fine any solution for that ?
__________________
Retired Sage User
Reply With Quote
  #3  
Old 11-07-2010, 08:47 PM
something fishy something fishy is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 227
@nox71

Quick answer no.

I've been using sageclient on the ion nettop since this post. But I can't get that to play xvid as smoothly as I'd like (it's fine on mkv or mpeg2 in the native sage player and better at deinterlacing than the HD100). I'm considering trying an HD-300.

Cheers

Eric
Reply With Quote
  #4  
Old 11-07-2010, 08:50 PM
vividweb vividweb is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Aug 2006
Location: Calgary AB
Posts: 399
What version of Sage are you using? I Haven't had this happen lately, not sure if it's a fix in ver 7 or if something in network has improved.
__________________

Sage Server: i5-2500K 8 GB DDR, 6000gb HDD, 4xHD-PVR < 4xBell 6141, Win7 x64
Client 1: HD-200, Panasonic 42PX75
Client 2: HD-300, Samsung LCD
Client 3: HD-300, Samsung PN50C550
Client 4: MS Surface Pro
Reply With Quote
  #5  
Old 11-08-2010, 02:34 AM
something fishy something fishy is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 227
@vividweb
I'm using 6.6.something on the server. You think I should try 7?

Eric
Reply With Quote
  #6  
Old 11-08-2010, 05:52 AM
nox71 nox71 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Mar 2003
Location: Quebec, Canada
Posts: 145
I am using latest version 7 RC and i have the problem.
I'm too looking to get an HD300 to fix the issue.
__________________
Retired Sage User
Reply With Quote
  #7  
Old 11-08-2010, 08:34 AM
vividweb vividweb is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Aug 2006
Location: Calgary AB
Posts: 399
Quote:
Originally Posted by something fishy View Post
@vividweb
I'm using 6.6.something on the server. You think I should try 7?

Eric
I would look at the features that you get with v7, it's getting ready to go to final version if the beta scares you, but the v7 beta has been my live system for a few months now and everything has been great.

The hd100 that was giving me most of my isssues was swapped with a HD200 (about the same time I upgraded to v7) and I haven't had the same issues with the hd100 in it's new location. I think the hd100's are getting to be underpowered for where Sage has gone in the last few months. It still works, but MyMovies is slow and I get more spinning circles than my 200's.
__________________

Sage Server: i5-2500K 8 GB DDR, 6000gb HDD, 4xHD-PVR < 4xBell 6141, Win7 x64
Client 1: HD-200, Panasonic 42PX75
Client 2: HD-300, Samsung LCD
Client 3: HD-300, Samsung PN50C550
Client 4: MS Surface Pro
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No Audio during playback of MKV on HD-100 AzJazz SageTV Media Extender 2 04-24-2010 08:00 PM
HD-100 Blu-Ray Rip to MKV Settings skyeclad SageTV Media Extender 15 01-07-2009 10:10 AM
100% cpu lockup batorok Hardware Support 9 02-26-2004 09:35 AM
100% CPU lockup jominor SageTV Beta Test Software 1 02-15-2004 06:12 PM


All times are GMT -6. The time now is 06:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.