SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #61  
Old 04-20-2018, 09:25 AM
bigbill's Avatar
bigbill bigbill is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Dec 2006
Location: San Diego, California
Posts: 366
Wow, Impressive. Sorry to cause you guys so much work. I thought I would revisit this thread to post that since I made that suggested properties edit I am not seeing the odd timestamps anymore and things are working OK.

Should i change that back after get the next version of code that has the java fix? I really have no idea what that properties edit really does and whether I should revert it then.

Thanks for all your help! The change really helped with the WAF. -Bill
__________________
Sage Server: SageTV v9.1.8
Hardware Dell T20 Mini Tower, 4th Gen Pentium, 8GB RAM, Win10 Pro 64 bit, 3 x 4TB WD Green, 128GB SSD boot drive. Capture: 2 Dual HDHR, (OTA Winegard HD8200U, CM4221HD), 3 @ STP-HD200's fw=v20100909 TV's: 70", 55" & 40" Sony's - Playon/PlayLater, Blue Iris. FFMPEG script converting MPEG2 to MP4 long term storage.

Motorhome Sage Server: SageTV v9.1.8 Intel NUC6CAYH, HD300, Nvidia Shield 2017, 1 Dual HDHR 4TB Passport storage, Winegard BatWing RV antenna.
Reply With Quote
  #62  
Old 04-20-2018, 10:06 AM
wnjj wnjj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,055
Quote:
Originally Posted by bigbill View Post
Wow, Impressive. Sorry to cause you guys so much work. I thought I would revisit this thread to post that since I made that suggested properties edit I am not seeing the odd timestamps anymore and things are working OK.

Should i change that back after get the next version of code that has the java fix? I really have no idea what that properties edit really does and whether I should revert it then.

Thanks for all your help! The change really helped with the WAF. -Bill
I would change it back with the next version. Fast switch allows back to back shows on the same tuner to have no missing data. With the setting off, the system takes a couple seconds to close one file out and start the next. It mostly affects live TV viewing where there’s a small pause between shows.

I could probably send you the jar file if you wanted to patch earlier but it doesn’t sound urgent.
Reply With Quote
  #63  
Old 04-29-2018, 11:46 AM
bigbill's Avatar
bigbill bigbill is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Dec 2006
Location: San Diego, California
Posts: 366
Quote:
Originally Posted by wnjj View Post
Try setting “seeker/fast_mux_switch=false” in sage.properties (with sage shut down when you edit). I think that forces a complete graph rebuild between shows.
Still working perfectly 3 weeks after making the properties change! No more 1/2 red/green bars since. All the modified timestamps have been correct since then.

-Bill
__________________
Sage Server: SageTV v9.1.8
Hardware Dell T20 Mini Tower, 4th Gen Pentium, 8GB RAM, Win10 Pro 64 bit, 3 x 4TB WD Green, 128GB SSD boot drive. Capture: 2 Dual HDHR, (OTA Winegard HD8200U, CM4221HD), 3 @ STP-HD200's fw=v20100909 TV's: 70", 55" & 40" Sony's - Playon/PlayLater, Blue Iris. FFMPEG script converting MPEG2 to MP4 long term storage.

Motorhome Sage Server: SageTV v9.1.8 Intel NUC6CAYH, HD300, Nvidia Shield 2017, 1 Dual HDHR 4TB Passport storage, Winegard BatWing RV antenna.
Reply With Quote
  #64  
Old 04-30-2018, 11:31 AM
wnjj wnjj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,055
Quote:
Originally Posted by bigbill View Post
Still working perfectly 3 weeks after making the properties change! No more 1/2 red/green bars since. All the modified timestamps have been correct since then.

-Bill
Yeah, the code change Narflex made has been running in my system for 2 weeks and I have no bad file timestamps either, with fast switch still on.

Again, the only downside for you with that setting off is a slight loss of data between shows which is usually only noticed when viewing live. You will also miss a little if you have 'remove back to back padding on favorites' enabled where it keeps the same tuner but has to reset in between instead of hot-switching the file.
Reply With Quote
  #65  
Old 05-18-2018, 01:31 PM
bigbill's Avatar
bigbill bigbill is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Dec 2006
Location: San Diego, California
Posts: 366
How often do new builds come out? Seems like I installed 9.1.8 a very long time ago. -Bill
__________________
Sage Server: SageTV v9.1.8
Hardware Dell T20 Mini Tower, 4th Gen Pentium, 8GB RAM, Win10 Pro 64 bit, 3 x 4TB WD Green, 128GB SSD boot drive. Capture: 2 Dual HDHR, (OTA Winegard HD8200U, CM4221HD), 3 @ STP-HD200's fw=v20100909 TV's: 70", 55" & 40" Sony's - Playon/PlayLater, Blue Iris. FFMPEG script converting MPEG2 to MP4 long term storage.

Motorhome Sage Server: SageTV v9.1.8 Intel NUC6CAYH, HD300, Nvidia Shield 2017, 1 Dual HDHR 4TB Passport storage, Winegard BatWing RV antenna.
Reply With Quote
  #66  
Old 05-18-2018, 02:01 PM
Taddeusz Taddeusz is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Nov 2004
Location: Yukon, OK
Posts: 3,919
Quote:
Originally Posted by bigbill View Post
How often do new builds come out? Seems like I installed 9.1.8 a very long time ago. -Bill
I'm not sure, it's been 10 months since the last build and there have been quite a few commits since then.
__________________
Server: i5 8400, ASUS Prime H370M-Plus/CSM, 16GB RAM, 15TB drive array + 500GB cache, 2 HDHR's, SageTV 9, unRAID 6.6.3
Client 1: HD300 (latest FW), HDMI to an Insignia 65" 1080p LCD and optical SPDIF to a Sony Receiver
Client 2: HD200 (latest FW), HDMI to an Insignia NS-LCD42HD-09 1080p LCD
Reply With Quote
  #67  
Old 05-18-2018, 03:17 PM
jusjoken jusjoken is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2005
Location: Minneapolis MN
Posts: 2,169
Quote:
Originally Posted by Taddeusz View Post
I'm not sure, it's been 10 months since the last build and there have been quite a few commits since then.
Typically someone needs to ask for one .... if we need one i can kick one off this weekend likely for windows.

k
Reply With Quote
  #68  
Old 05-18-2018, 03:23 PM
Taddeusz Taddeusz is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Nov 2004
Location: Yukon, OK
Posts: 3,919
Quote:
Originally Posted by jusjoken View Post
Typically someone needs to ask for one .... if we need one i can kick one off this weekend likely for windows.

k
The last release showing on Github is 9.1.6. The last build of the Docker is using 9.1.7.581. I'm personally running the very latest jar build in my Docker, 9.1.9.778. That's nearly 200 commits ahead.
__________________
Server: i5 8400, ASUS Prime H370M-Plus/CSM, 16GB RAM, 15TB drive array + 500GB cache, 2 HDHR's, SageTV 9, unRAID 6.6.3
Client 1: HD300 (latest FW), HDMI to an Insignia 65" 1080p LCD and optical SPDIF to a Sony Receiver
Client 2: HD200 (latest FW), HDMI to an Insignia NS-LCD42HD-09 1080p LCD

Last edited by Taddeusz; 05-18-2018 at 03:28 PM.
Reply With Quote
  #69  
Old 05-18-2018, 06:17 PM
jusjoken jusjoken is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2005
Location: Minneapolis MN
Posts: 2,169
Quote:
Originally Posted by Taddeusz View Post
The last release showing on Github is 9.1.6. The last build of the Docker is using 9.1.7.581. I'm personally running the very latest jar build in my Docker, 9.1.9.778. That's nearly 200 commits ahead.
We currently do not trigger off the release nor set it automatically so it has been left behind. I do not have access to change it.

9.1.8 was a windows only release so nobody bothered to build the Linux one.

I committed 9.1.9 which will cause the Linux build to run automatically.

I also started the manual process and built the windows installers....they are uploading now.... when done I will create a post.

k
Reply With Quote
  #70  
Old 05-24-2018, 08:07 PM
RobJ RobJ is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2007
Location: Tampa, FL
Posts: 95
Came here wondering if there had been an upgrade since my 9.1.5, and discovered there had been 4! An upgrade notification process that relies strictly on my remembering to check is completely unworkable for me, so I'm wondering what the current recommendation or process is for upgrade notifications? Might be nice for the program to check on a weekly basis a fixed location for current SageTV version.

I did enjoy the debugging discussion earlier in this thread, partly because I too have had problems with timelines off by an hour, half-red/half-green.

While I'm here (but off-topic), my one really nagging issue is that the mouse back button does not work, and I have to reach for the keyboard backspace often. It worked in SageTV 6 and 7 and it works in all browsers. Is there any chance that will be fixed (mouse back button enabled as Back)?
Reply With Quote
  #71  
Old 05-24-2018, 11:32 PM
wnjj wnjj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 1,055
I’m probably outside the norm but I’d rather stay on whatever version I have until something is fixed that I care about. The ‘ole “if it ain’t broke...” I can see the value in a notification for those who like to stay current, however.

As for the extra mouse buttons, I don’t think Sage ever supported those natively and I only see mouse events for the 2 main buttons. Are you sure there isn’t some kind of mapping you can do in the mouse driver to send those as keyboard commands?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Recording Playback Issues Post Upgrade SteveW SageTV Github Development 14 01-19-2017 12:19 PM
Extender issues after start TV recording playback starfire SageTV Github Development 30 11-08-2016 11:00 AM
HD200 - cool, but 2 issues - memory & playback issues with hdpvr agover SageTV Media Extender 3 12-16-2008 12:50 PM
Vista 64 Recording playback issues HELP!!! chrisc983 SageTV Software 1 05-08-2008 12:59 AM
Why only 2 weeks snoopy SageTV EPG Service 2 10-12-2006 08:38 PM


All times are GMT -6. The time now is 06:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.