SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-14-2007, 08:04 PM
something fishy something fishy is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 227
Odd frame drops or audio mutes

Hi
Using an nVidia 6100AGP with Purevideo DVD decoder (sorry can't remember video driver version) I occasionally have very noticeable frame drops (it looks like 10-15 frames being dropped). This happens no more than 1-2 per hour and at other times video is perfectly smooth.

I am using PAL std def TV (desktop set at 720*576 @ 50Hz) connected using s-video. This is with the Purevideo decoder set to "smarter" decoding and outputting to VMR9 FSE.

If I use reclock I no longer get frame drops but periodically (also about 1-2 per hour) I get audio mutes of about the same duration (0.25-0.5 secs). This is true whether or not I tell reclock to use directsound or waveout. Audio card is a Audiotrak 7.1lt.

It feels like theres some disagreement between the audio and video clocks that is being gracelessly handled (but then why doesn't reclock sort it?).

Does anyone have any suggestions I have:
- A spare ATI x1600xt that I could swap in (is the AVIVO deinterlacing as good?)
- A spare nvidia 6800GT that I can swap in (seems a bit big and hot for a std def PVR)
- An M-Audio revo 7.1 that I could swap in (but I prefer the Audiotrak as it outputs to analog and SP-DIF simultaneously)
- An ancient soundblaster live! card that I could swap in (would only be temporary, this sends SP-DIF to my hi-fi too and I don't want everything resampled to 48k).

My gut feel is that option 1 is most likely to sort it but I'm reluctant to swap parts unnecessarily as this aside the system is rock solid.

Thanks
Eric
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Feature Request: Input Audio Meter davephan SageTV Customizations 0 11-06-2006 06:52 AM
Audio stutter in recorded HD material playback Bryann SageTV Software 8 09-12-2006 04:05 PM
Audio decoder options KarylFStein SageTV Software 4 07-21-2006 06:49 AM
Audio volume levels KarylFStein Hardware Support 0 05-21-2006 10:29 PM
Sage 4.x Audio Intervideo Decoder and Low Volume Problems Bohica SageTV Software 2 01-14-2006 04:51 AM


All times are GMT -6. The time now is 02:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.