SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV v7 Customizations

Notices

SageTV v7 Customizations This forums is for discussing and sharing user-created modifications for the SageTV version 7 application created by using the SageTV Studio or through the use of external plugins. Use this forum to discuss plugins for SageTV version 7 and newer.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #301  
Old 10-09-2010, 07:54 PM
Slugger Slugger is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Mar 2007
Location: Kingston, ON
Posts: 4,008
Quote:
Originally Posted by mbowling View Post
7.0.19
Just making sure. Definitely seems like a bug with the latest API wrappers. We'll know more once I hear back from GKusnick.
__________________
Twitter: @ddb_db
Server: Intel i5-4570 Quad Core, 16GB RAM, 1 x 128GB OS SSD (Win7 Pro x64 SP1), 1 x 2TB media drive
Capture: 2 x Colossus
STB Controller: 1 x USB-UIRT
Software:Java 1.7.0_71; SageTV 7.1.9
Clients: 1 x HD300, 2 x HD200, 1 x SageClient, 1 x PlaceShifter
Plugins: Too many to list now...
Reply With Quote
  #302  
Old 10-09-2010, 09:38 PM
darcilicious's Avatar
darcilicious darcilicious is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2009
Location: Venus
Posts: 1,306
Well, it's working like a charm, thank you so much! Tonight's game went over by 30 minutes or so and Sage recorded it all. The HAF just went up another notch
__________________
SageTV Server 7.1.x w/Gemstone and Plex Home Theater v1.0.10 w/PlexPass
HD-PVR w/v1.5.6 drivers / Hauppauge IR blaster / FiOS Extreme HD / Motorola QIP6200 / SPDIF+720p Fixed Output
on HP Media Center 8400F (Phenom 9500 QuadCore 2.2GHz, nVidia GeForce 8500 GT)
via Olevia 247TFHD/Onyko TX-SR606/Harmony 550/HP MediaSmart EX490 WHS w/12TB
Plex Media Server v0.9.9.5 on HP Touchsmart Envy 23 d16qd
Sonos Play:3, Connect / SimpleTV v2 / Roku 2 XS+Plex / iPhone 5 / iPad 2
Reply With Quote
  #303  
Old 10-10-2010, 06:57 AM
Slugger Slugger is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Mar 2007
Location: Kingston, ON
Posts: 4,008
@mbowling I've heard back from GKusnick and there is no problem with the 1.3.3 wrappers. I've confirmed this myself by upgrading both of my servers to version 1.3.3 and I am not seeing the same issue you are.

Please open up the gkusnick.sagetv.jar file from SageTV/JARs/ in WinZip (or your favourite zip utility). There should be a file called "Version 1.3.3" inside the jar file. Please make sure it is Version 1.3.3. Also, make sure you do not have multiple copies of the jar file (I don't think they've ever been renamed, but I'm starting to run out of ideas for you). Do a check for *gkusnick* inside your JARs folder. Are there multiple jars listed?
__________________
Twitter: @ddb_db
Server: Intel i5-4570 Quad Core, 16GB RAM, 1 x 128GB OS SSD (Win7 Pro x64 SP1), 1 x 2TB media drive
Capture: 2 x Colossus
STB Controller: 1 x USB-UIRT
Software:Java 1.7.0_71; SageTV 7.1.9
Clients: 1 x HD300, 2 x HD200, 1 x SageClient, 1 x PlaceShifter
Plugins: Too many to list now...
Reply With Quote
  #304  
Old 10-10-2010, 10:02 AM
mbowling mbowling is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Cascade Mountains of Oregon
Posts: 223
Quote:
Originally Posted by Slugger View Post
@mbowling Are there multiple jars listed?
Yes, I did have multiple gkusnick jars. I had a total of three: gkusnick.sagetv.jar, Copy of gkusnick.sagetv.jar and gkusnick.sagetv.jar.125. I deleted all but the gkusnick.sagetv.jar and everything seems to be working normally now. Thank you for helping me resolve this problem.

One suggestion I would like to make about SRE. I had no idea how to configure the plugin until I did a lot of searching in the forum. Could the information provided by spacecadet be added to the first post of SRE? This one paragraph of information will be very beneficial in helping new users configure SRE. The information is from this post http://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=50053


Jetty is separate from SRE. Jetty is a web server that SRE (as well as several other plugins, like the Web UI) runs inside of. The Jetty plugin is documented here: http://tools.assembla.com/sageplugins/wiki/Jetty

I believe the default username/password is sage/frey and the default port is 8080. You can change these settings by configuring the Jetty plugin.

Once SRE is installed, it exposes itself at the path /sre/.

Once you've got everything installed and running you just need to know the following:

1. The IP Address of the PC where Sage TV is installed (for example, 192.168.0.1)

2. The port that Jetty is running on (by default, 8080)

3. The Jetty username/password (by default, sage/frey)

4. The path to SRE (/sre)

Then, open up a web browser and navigate to:

http://192.168.0.1:8080/sre
Reply With Quote
  #305  
Old 10-10-2010, 10:19 AM
Slugger Slugger is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Mar 2007
Location: Kingston, ON
Posts: 4,008
A formal user guide is in the works. Hopefully sooner than later, but definitely eventually. (Seriously, though, I'm just about done porting all my active plugins to Sage v7 and when that's done I'll be refreshing all my documentation.)
__________________
Twitter: @ddb_db
Server: Intel i5-4570 Quad Core, 16GB RAM, 1 x 128GB OS SSD (Win7 Pro x64 SP1), 1 x 2TB media drive
Capture: 2 x Colossus
STB Controller: 1 x USB-UIRT
Software:Java 1.7.0_71; SageTV 7.1.9
Clients: 1 x HD300, 2 x HD200, 1 x SageClient, 1 x PlaceShifter
Plugins: Too many to list now...
Reply With Quote
  #306  
Old 10-18-2010, 05:23 PM
spacecadet spacecadet is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: May 2005
Location: Lexington, MA
Posts: 388
Plugin has been working great on v7. Been running flawless for weeks!

One thing I noticed that seems to be new is that "Live TV" is being monitored by SRE. I notice this quite a bit on College Football Saturdays. I'll turn on a game to watch live and notice later that it's appearing in my list of Recordings as a Manual Recording.

Any chance you can make an option to not monitor "Live TV" (non-favorite, non-manual viewing)?

Otherwise, loving the plugin!
Reply With Quote
  #307  
Old 10-18-2010, 05:27 PM
Slugger Slugger is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Mar 2007
Location: Kingston, ON
Posts: 4,008
Can you open an issue ticket to remind me? Probably won't get around to it until I'm done with the initial SJQv4 beta, but when I have the time, I'll add the option.
__________________
Twitter: @ddb_db
Server: Intel i5-4570 Quad Core, 16GB RAM, 1 x 128GB OS SSD (Win7 Pro x64 SP1), 1 x 2TB media drive
Capture: 2 x Colossus
STB Controller: 1 x USB-UIRT
Software:Java 1.7.0_71; SageTV 7.1.9
Clients: 1 x HD300, 2 x HD200, 1 x SageClient, 1 x PlaceShifter
Plugins: Too many to list now...
Reply With Quote
  #308  
Old 10-18-2010, 06:56 PM
cat6man's Avatar
cat6man cat6man is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jan 2006
Location: West of NYC, East of SF
Posts: 860
Quote:
Originally Posted by spacecadet View Post
Plugin has been working great on v7. Been running flawless for weeks!

One thing I noticed that seems to be new is that "Live TV" is being monitored by SRE. I notice this quite a bit on College Football Saturdays. I'll turn on a game to watch live and notice later that it's appearing in my list of Recordings as a Manual Recording.

Any chance you can make an option to not monitor "Live TV" (non-favorite, non-manual viewing)?

Otherwise, loving the plugin!
what he said!!! working great for the playoffs
__________________
Q: dad, when will you stop changing all the electronics?
A: never, so you might as well get used to it.
Reply With Quote
  #309  
Old 10-25-2010, 06:16 PM
BrianDC BrianDC is offline
Sage User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 27
Looking to get this working, however I seem to be getting a 503 "SERVICE_UNAVAILABLE" error when I try to go to the SRE page via Jetty. http://<servername>:8080/sre

I have tried to delete and re-install via the plugin system, but the 503 error from Jetty has me stumped. Went as far as uninstalling all plugins, and trying to clear out directories just in case there were any conflicts.

So far, I can confirm that Jetty is working as Neilm's web service is running, and going to http://<server>:8080/apps does list SREv3. I am also seeing the warnings in sage about setting my google account, but can't get into the web page to get this set up.

Any suggestions on what I can try?

Thanks!
__________________
Server: WHS
Encoders: 1x HD Home Run Prime (SageDCT) + 1x Colussus for premium channels over HDMI.
Storage: Synology using iSCSI
Clients: 3x HD200
Reply With Quote
  #310  
Old 10-25-2010, 06:25 PM
Slugger Slugger is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Mar 2007
Location: Kingston, ON
Posts: 4,008
Please get me the jetty debug log as described here:

http://code.google.com/p/sagetv-addo...tyDebugLogging
__________________
Twitter: @ddb_db
Server: Intel i5-4570 Quad Core, 16GB RAM, 1 x 128GB OS SSD (Win7 Pro x64 SP1), 1 x 2TB media drive
Capture: 2 x Colossus
STB Controller: 1 x USB-UIRT
Software:Java 1.7.0_71; SageTV 7.1.9
Clients: 1 x HD300, 2 x HD200, 1 x SageClient, 1 x PlaceShifter
Plugins: Too many to list now...
Reply With Quote
  #311  
Old 10-26-2010, 04:11 AM
BrianDC BrianDC is offline
Sage User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 27
Ok, not sure what the heck is going on, but all appear to be working now.

Modified Jetty to output DEBUG log files, and tried to replicate the error, but it worked. Backed out the DEBUG, and it still works.

Slugger, I'd say thanks for fixing it, but not sure what was really broken to begin with. Unless you put a "wait until morning to start working" tag in your code to make me think I'm nuts!
__________________
Server: WHS
Encoders: 1x HD Home Run Prime (SageDCT) + 1x Colussus for premium channels over HDMI.
Storage: Synology using iSCSI
Clients: 3x HD200
Reply With Quote
  #312  
Old 10-26-2010, 06:47 AM
Slugger Slugger is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Mar 2007
Location: Kingston, ON
Posts: 4,008
You're on to me!
__________________
Twitter: @ddb_db
Server: Intel i5-4570 Quad Core, 16GB RAM, 1 x 128GB OS SSD (Win7 Pro x64 SP1), 1 x 2TB media drive
Capture: 2 x Colossus
STB Controller: 1 x USB-UIRT
Software:Java 1.7.0_71; SageTV 7.1.9
Clients: 1 x HD300, 2 x HD200, 1 x SageClient, 1 x PlaceShifter
Plugins: Too many to list now...
Reply With Quote
  #313  
Old 10-29-2010, 01:29 AM
Sparhawk6 Sparhawk6 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 323
Quote:
Originally Posted by Slugger View Post
Typically that means SRE encountered an error during its initialization. To determine this, we need Jetty logging turned up and then look for exception dumps in the sagetv and/or jetty log files. Disabling SRE then reenabling it may get you started up again. If the same symptoms occur then there is likely an error at startup causing it to not load properly. Good news is, with a stack trace the problem is usually easily fixed; bad news is, without proper jetty logging enabled then the stack trace may never be logged.

If you continue to have problems, grab me on msn messenger (my id is my email, pm me if you don't have my email) and we can track it down (might take awhile, depending on the issue).
Slugger, I turned detailing debugging on a while back and I just realized that my log directory is massive. How do I turn it off? The log files are named as such: 2010_10_29.stderrout.log

I can't remember how I turned that on....
__________________
Server: Gigabyte EP43-UD3L; Intel Core2Duo E5200; 4 GB DDR2 RAM; NVidia GeForce 9400GT; 6 tuners: Hauppauge HVR-1600 NTSC/ATSC/QAM combo, Hauppauge WinTV-HVR-2250 Dual Hybrid QAM, HD Homerun Prime (using SageDCT); 3.06TB total space: Seagate 160 GB, Maxtor 500GB, Seagate Barracuda 400GB, Hitachi 2 TB
Extender: HD200
Netgear MCAB1001 MoCA Coax-Ethernet Adapter Kit
Reply With Quote
  #314  
Old 10-29-2010, 06:34 AM
Slugger Slugger is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Mar 2007
Location: Kingston, ON
Posts: 4,008
http://code.google.com/p/sagetv-addo...tyDebugLogging

Instructions on how to disable the setting are at the bottom of the page.
__________________
Twitter: @ddb_db
Server: Intel i5-4570 Quad Core, 16GB RAM, 1 x 128GB OS SSD (Win7 Pro x64 SP1), 1 x 2TB media drive
Capture: 2 x Colossus
STB Controller: 1 x USB-UIRT
Software:Java 1.7.0_71; SageTV 7.1.9
Clients: 1 x HD300, 2 x HD200, 1 x SageClient, 1 x PlaceShifter
Plugins: Too many to list now...
Reply With Quote
  #315  
Old 10-30-2010, 03:43 PM
keepersg's Avatar
keepersg keepersg is offline
Sage User
 
Join Date: Dec 2008
Location: Portland, OR
Posts: 39
After reading through the thread, I have this working and SREv3 has sucessfully monitored one game today. However, another game which is listed in the guide as College Football: "Michigan State at Iowa or Missouri at Nebraska" gets the yellow triangle. System messages show the following:

Sat Oct 30 12:30:01 GMT-700 2010 - General System Message
SRE plugin: *'College Football: Michigan State at Iowa or Missouri at Nebraska': Error reading status; this event likely cannot be monitored. You should check the SRE log file for further details.

Sat Oct 30 12:06:01 GMT-700 2010 - General System Message
SRE: Unable to validate 'College Football: Michigan State at Iowa or Missouri at Nebraska'; you may need an override for this event! This event is scheduled to start recording on Sat Oct 30 12:30:00 PDT 2010

SRE log shows (more than once):

2010-10-30 14:24:30,646 INFO [DataStore]: Using DB: jdbc:h2:tcp://gkhomeserver:9092/plugins/sre/sre.db
2010-10-30 14:24:47,224 WARN [OverrideValidator]: RestException ['College Football: Michigan State at Iowa or Missouri at Nebraska' on Sat Oct 30 12:30:00 PDT 2010]
com.google.code.livepvrdata4j.RestException: Unable to find event data! [Michigan State at Iowa or Missouri at Nebraska]
at com.google.code.livepvrdata4j.Client.getStatus(Client.java:145)
at com.google.code.sagetvaddons.sre3.server.OverrideValidator.check(OverrideValidator.java:46)
at com.google.code.sagetvaddons.sre3.server.DataStore.newOverride(DataStore.java:371)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
at sage.e$e.a(Unknown Source)
at sage.a.m$b.a(Unknown Source)
at sage.a.m.a(Unknown Source)
at sage.e.a(Unknown Source)
at sage.bc.a(Unknown Source)
at sage.bc.a(Unknown Source)
at sage.bc.a(Unknown Source)
at sage.bc.a(Unknown Source)
at sage.bc.null(Unknown Source)
at sage.bc.for(Unknown Source)
at sage.b6.byte(Unknown Source)
at sage.EventRouter.a(Unknown Source)
at sage.EventRouter.run(Unknown Source)
at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
2010-10-30 14:25:49,365 INFO [DataStore]: Using DB: jdbc:h2:tcp://gkhomeserver:9092/plugins/sre/sre.db
2010-10-30 14:36:01,333 INFO [MonitorStatusChecker]: Done monitor status check. [0ms]

Both games show as being monitored today. I suppose the web service can't tell from the title which game to return data on. Anything I can do?

Last edited by keepersg; 10-30-2010 at 03:52 PM. Reason: more detail
Reply With Quote
  #316  
Old 10-30-2010, 03:51 PM
spacecadet spacecadet is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: May 2005
Location: Lexington, MA
Posts: 388
Quote:
Originally Posted by keepersg View Post
After reading through the thread, I have this working and SREv3 has sucessfully monitored one game today. However, another game which is listed in the guide as College Football: "Michigan State at Iowa or Missouri at Nebraska" gets the yellow triangle. System messages show the following:
You need to add an Override for the event. SRE doesn't know if that channel is playing "Michigan State at Iowa" or "Missouri at Nebraska". So, you have to manually tell it which of the two games it is.

You can do this through the Web UI or if you have the STV installed, you can do it from the Sage UI.
Reply With Quote
  #317  
Old 10-30-2010, 04:02 PM
keepersg's Avatar
keepersg keepersg is offline
Sage User
 
Join Date: Dec 2008
Location: Portland, OR
Posts: 39
Thanks for the quick reply. I didn;t realize you could override the title. Worked like a charm but the relatives is Missouri may not be too happy with this game...
Reply With Quote
  #318  
Old 10-30-2010, 05:23 PM
Slugger Slugger is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Mar 2007
Location: Kingston, ON
Posts: 4,008
Quote:
Originally Posted by keepersg View Post
Thanks for the quick reply. I didn;t realize you could override the title. Worked like a charm but the relatives is Missouri may not be too happy with this game...
Did you manage to get the override in before the game actually started recording? If not, then I'm afraid that the game wasn't monitored. You have to add the override before the recording starts in order for the override to be used.
__________________
Twitter: @ddb_db
Server: Intel i5-4570 Quad Core, 16GB RAM, 1 x 128GB OS SSD (Win7 Pro x64 SP1), 1 x 2TB media drive
Capture: 2 x Colossus
STB Controller: 1 x USB-UIRT
Software:Java 1.7.0_71; SageTV 7.1.9
Clients: 1 x HD300, 2 x HD200, 1 x SageClient, 1 x PlaceShifter
Plugins: Too many to list now...
Reply With Quote
  #319  
Old 10-30-2010, 06:40 PM
mbowling mbowling is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2008
Location: Cascade Mountains of Oregon
Posts: 223
Could someone please give me a tutorial on the override functionality. I would like to try SRE with the World Series on Sunday night. I have a yellow triangle. Apparently, I need to use an override to modify the title of the game? In the Sage guide it says "MLB Baseball". In the SRE web interface the Title is "MLB Baseball" and the Episode is "World Series, Game 4: Teams TBA". I'm not sure what I need to override. How do I fix the yellow triangle?
Reply With Quote
  #320  
Old 10-30-2010, 07:26 PM
Slugger Slugger is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Mar 2007
Location: Kingston, ON
Posts: 4,008
Quote:
Originally Posted by mbowling View Post
Could someone please give me a tutorial on the override functionality. I would like to try SRE with the World Series on Sunday night. I have a yellow triangle. Apparently, I need to use an override to modify the title of the game? In the Sage guide it says "MLB Baseball". In the SRE web interface the Title is "MLB Baseball" and the Episode is "World Series, Game 4: Teams TBA". I'm not sure what I need to override. How do I fix the yellow triangle?
Override the episode so it says:

San Francisco Giants at Texas Rangers

Note that the yellow triangle won't go away until after 12:00 ET on the day of the game (there are technical reasons for this). But if your episode says "Teams TBA" then you'll need an override and you can create it at any time. An override must be created before the recording starts otherwise SRE cannot use it.
__________________
Twitter: @ddb_db
Server: Intel i5-4570 Quad Core, 16GB RAM, 1 x 128GB OS SSD (Win7 Pro x64 SP1), 1 x 2TB media drive
Capture: 2 x Colossus
STB Controller: 1 x USB-UIRT
Software:Java 1.7.0_71; SageTV 7.1.9
Clients: 1 x HD300, 2 x HD200, 1 x SageClient, 1 x PlaceShifter
Plugins: Too many to list now...
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Plugin: Sage Recording Extender (SRE) Slugger SageTV Customizations 428 06-19-2010 11:03 AM
Sage Recording Extender (SRE) new release notifications Slugger Customization Announcements 8 03-28-2010 07:56 AM
How to edit plugin settings when using a HD extender? blade SageTV Customizations 1 12-08-2008 10:21 PM
IMDB Plugin for Extender tonysathre SageTV Customizations 6 08-20-2008 09:15 PM
Online Radio plugin for Extender koelec SageTV Customizations 23 02-28-2008 12:27 PM


All times are GMT -6. The time now is 10:08 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.