SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-10-2004, 01:46 PM
Ryokurin's Avatar
Ryokurin Ryokurin is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: May 2004
Posts: 455
Send a message via ICQ to Ryokurin Send a message via AIM to Ryokurin Send a message via Yahoo to Ryokurin
long pause on file creation.

http://forums.freytechnologies.com/f...ighlight=pause

before someone says it, I read the above and realize that there will be a second or two pause no matter what but the problem that im having is that the pause can sometimes be as long as 10 seconds.

I've always had this and at first I thought that it was because then I had my hard drive with the default clusters but i've recently redone everything on the system and I've got the clusters at 64k and while it did help the problem is still there.

Athlon 2100+
80g hard disk (3, partitions. 10g system, 12g data, rest sage w64k sectors)
Radeon 9600
512m DDR2100
Hauppauge PVR-250
Reply With Quote
  #2  
Old 06-10-2004, 02:01 PM
falchulk falchulk is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,150
how much free space do you have on that 58 gig partition? Also remember that the pause is not just the file creation but the closing of the old file. I have seen drives that are low on free space have slow response in the past. Regardless, if it were me, I would buy a larger drive and put it on the secondary controller for sage. You are not really gaining all that much by using multiple partitions on the same disk. Doing what you described in your partition layout does 2 things: allows you to seclude your data in case 1 or more drives fail and increase the speed of data reads/writes. Both those benefits are lost when you just partition the same drive.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-10-2004, 02:08 PM
Ryokurin's Avatar
Ryokurin Ryokurin is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: May 2004
Posts: 455
Send a message via ICQ to Ryokurin Send a message via AIM to Ryokurin Send a message via Yahoo to Ryokurin
thanks, the partition is basically clear. I do plan on replaceing the drive very soon with probably a 8m cache 160g that probably would help.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-10-2004, 02:17 PM
broderp's Avatar
broderp broderp is offline
Sage Expert
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 510
My SAGE started to to the same thing, I recently (right before this started) changed the default path for video recordings.....????
__________________
Raymond
RIP: P4 3.0Ghz, ASUS MB, 2G MEM, ATI 1300X AGP VIDEO, PVR-150MCE & PVR-500MCE, 1 TB HD

NEW: DELL OPTIPLEX 755, 4GB MEM, ATI DVIX (DUAL) VIDEO, PVR-1250MCE & PVR-500MCE, 1.3TB HDD's
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 01:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.