SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV v7 Customizations > Batch Metadata Tools

Notices

Batch Metadata Tools This forums is for discussing the user-created Batch Metadata Tools for SageTV.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-31-2016, 05:48 PM
MilkmanCDN's Avatar
MilkmanCDN MilkmanCDN is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2005
Location: Ontario, Canada
Posts: 89
BMT not Saving Manual Metadata

Hello,

BMT is an amazing little tool, and I've managed to find metadata and fanart for all of my imported movies. However, 4 of them are giving me trouble.

I can navigate to the movie information page and all fields are blank. Finding metadata is no problem and the fields populate accordingly. The trouble is that when I press the "Save" button, all the fields are wiped and the metadata never gets stored.

I've tried (unsuccessfully) renaming the media files, re-scanning and then re-importing. Metadata still doesn't save.

Any thoughts on where I should look to fix this?
Reply With Quote
  #2  
Old 01-31-2016, 08:12 PM
jusjoken jusjoken is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2005
Location: Minneapolis MN
Posts: 2,169
check. to ensure that you have write permissions to the folder and the media file itself.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-31-2016, 08:59 PM
MilkmanCDN's Avatar
MilkmanCDN MilkmanCDN is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2005
Location: Ontario, Canada
Posts: 89
OK. All the imported movies are in the same folder, and the vast majority of them have metadata; granted each imported movie is in a separate subdirectory underneath the main folder. Permissions are granted at the top-folder.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-01-2016, 06:38 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,541
I used to have a couple of episodes of "The Office" that for some reason, sagetv would never allow the video to updated. In that case, it had nothing to do with BMT/Phoenix... since I'd see the calls setting the data, but the data would never be saved. I never did solve it. This might be what is happening here.

Also check to make sure that you don't have "preserver original metadata" enabled, since that will prevent updating of some fields as well.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-01-2016, 10:53 AM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,576
A couple of other suggestions to try - have you tried editing through the Edit Raw Metadata? I find that is more forceful than the regular UI. Another idea is to go through the Find Metadata path and see if it pulls in the correct data or if you can edit it in this screen.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #6  
Old 02-01-2016, 10:57 AM
Skirge01's Avatar
Skirge01 Skirge01 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2007
Location: New Jersey
Posts: 2,599
By chance, would Phoenix/BMT respond like this if he were running the service under a local user account? No clue if he's even using the service, but wanted to mention it.
__________________
Server: XP, SuperMicro X9SAE-V, i7 3770T, Thermalright Archon SB-E, 32GB Corsair DDR3, 2 x IBM M1015, Corsair HX1000W PSU, CoolerMaster CM Storm Stryker case
Storage: 2 x Addonics 5-in-3 3.5" bays, 1 x Addonics 4-in-1 2.5" bay, 24TB
Client: Windows 7 64-bit, Foxconn G9657MA-8EKRS2H, Core2Duo E6600, Zalman CNPS7500, 2GB Corsair, 320GB, HIS ATI 4650, Antec Fusion
Tuners: 2 x HD-PVR (HTTP tuning), 2 x HDHR, USB-UIRT
Software: SageTV 7
Reply With Quote
  #7  
Old 02-02-2016, 08:49 PM
MilkmanCDN's Avatar
MilkmanCDN MilkmanCDN is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2005
Location: Ontario, Canada
Posts: 89
Hey Guys,

Apologies for the delay between responses.

I am running SageTV as a service, but not using Localuser account as I have UNC paths in my import directories. Hence I created a separate admin account for this purpose which I called "SageLogin".

Typically I use the "Find Metadata" method, and that will populate all the fields no problem including the troublesome files. When I press the "Save" button on the troublesome files, all the fields are blanked out. Weird.

I've also tried editing using "Edit Raw Metadata" to change something simple (the "Year" field in this case). My goal was to see if I could make any data stick. Pressing the "Save" button and BMT reports "Batch Update Complete". For giggles, I pressed the "Save" button again, and BMT reports "Noting Changed". I thought this would have solved the problem, but when I look at the file in the regular view, the year didn't stick and the field is blank.

Are there log files that I can check? Maybe that would give some more insight.

Also, on the advice of stuckless, I found the "Preserve Original Metadata" flag. I turned if off and repeated my above efforts. No dice. Should I leave this flag off?

Thanks again for all the support you are providing.

m.

Last edited by MilkmanCDN; 02-02-2016 at 08:57 PM.
Reply With Quote
Reply

Tags
bmt


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
change metadata not visible from Raw Metadata JonTom Batch Metadata Tools 2 08-30-2011 03:53 PM
Not saving Metadata fas77 Batch Metadata Tools 13 02-13-2011 06:45 AM
Metadata/properties for manual recordings? Slugger SageTV Studio 3 10-20-2010 07:29 AM
Correct Show Title Requires Manual "Update Metadata" Scan ptzink Batch Metadata Tools 0 09-10-2010 07:52 AM
Clean out old metadata created by My Movies before creating new metadata for SageTV? Texas-Hansen SageTV Customizations 0 02-12-2009 10:31 AM


All times are GMT -6. The time now is 07:55 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.