SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-14-2016, 06:15 AM
mechling-burgh mechling-burgh is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Feb 2006
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 391
Which would you choose

Comcast yesterday turned on the CC flags on starz and encore. I know I should be glad I had them for as long as I did as copy freely but still miss using the cable card to record my shows. So here is the question which hd pvr would you guys choose Amazon has all three with in a close price range. Running windows 7 64 bit sage 7.

HD PVR 1212
HD PVR 2 1512 with blaster.
HD PVR 2 Gaming

Thanks for your opinions in advance.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-14-2016, 07:07 AM
UgaData's Avatar
UgaData UgaData is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 344
I don't think you want the gaming version for use with SageTV.

Either of the other 2 should work fine.

IMHO - I wouldn't use the IR blaster that comes with the HD PVR. I would get a third party IR Blaster for channel changing. Unfortunately since you're using an x64 OS, firewire channel changing isn't an option.
__________________
"Unencumbered by the thought process"

The only constant in the Universe is change.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-14-2016, 11:23 AM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is online now
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,152
Do you use HD300 extenders to watch live TV?

I understand the HDPVR2's seem to have issues with this.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-14-2016, 11:36 AM
HelenWeathers's Avatar
HelenWeathers HelenWeathers is offline
Sage Icon
 
Join Date: Aug 2008
Location: Miami, Florida
Posts: 1,321
Also, the 5.1 audio support with the HDPVR2s is spotty at best.
__________________
Server: SageTV 9, Win10/32, Intel DP55KG Mb, Intel QC i5 2.66GHz , 4GB 1333MHz DDR3 SDRAM, 2 Hauppauge 2255s for 4 OTA ATSC tuners, HDHRPrime w Comcast, 3 STP-HD300s 20101007-0 firmware, nVidia Shield. Java v7u55. Plugins:SD EPG, OpenDCT
Reply With Quote
  #5  
Old 04-14-2016, 12:07 PM
mechling-burgh mechling-burgh is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Feb 2006
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 391
I guess my question is this. With the 1515 you are future proving yourself since component out puts seem to be going away. I could live without 5.1 audio since I hardly turn on the surround sound. I would prefer the better video quality. Im also worried about reboots SHS said he hardly reboots the 1515. Is anybody here using the 1515 and the 1212 which do you think is better. Thank You again
Reply With Quote
  #6  
Old 04-14-2016, 12:58 PM
jchiso jchiso is offline
Sage Expert
 
Join Date: Nov 2003
Location: Columbus, OH
Posts: 619
I'd go with the 1212. You'll always be able to capture over component and with digital audio. You can get converters that will convert HDMI to component and/or split audio to SPDIF. Plus, the 1212 works flawlessly with Sage. A good, hi-res 720p or 1080i capture is still very acceptable ...
Reply With Quote
  #7  
Old 04-14-2016, 01:19 PM
Telecore's Avatar
Telecore Telecore is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2010
Location: Allen, TX
Posts: 298
I would also say 1212, set the bit rate to the max, set the cable box to output native format and I would recommend using the USB-UIRT for tuning. I did this a few months ago when FX/NGC set CCI's on Verizon FIOS. Looks really good - can't really tell that it's not cablecard. I also have a 1512 that I don't use because of all the issues. With HDMI capture you also have to put a "splitter" in the middle.
Reply With Quote
  #8  
Old 04-14-2016, 01:53 PM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is online now
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 3,364
Quote:
Originally Posted by mechling-burgh View Post
Comcast yesterday turned on the CC flags on starz and encore. I know I should be glad I had them for as long as I did as copy freely but still miss using the cable card to record my shows. So here is the question which hd pvr would you guys choose Amazon has all three with in a close price range. Running windows 7 64 bit sage 7.

HD PVR 1212
HD PVR 2 1512 with blaster.
HD PVR 2 Gaming

Thanks for your opinions in advance.
because the 1212 was current tech that worked when Sage stopped development, I'd go with it. I have two, one as a spare. Also, check eBay and Craigslist. Gamers bought a load of them, then updated. I got one in perfect shape for $40 I think. And I use the IRblaster with a Colossus card and it's never given me a problem.
__________________
Sage 7 server = Gigabyte AMD quad-core - 2 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - Seagate/Hitachi Deskstar - HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200 networked. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson
Reply With Quote
  #9  
Old 04-14-2016, 03:42 PM
will will is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jul 2009
Location: New York
Posts: 797
Quote:
Originally Posted by jchiso View Post
I'd go with the 1212. You'll always be able to capture over component and with digital audio. You can get converters that will convert HDMI to component and/or split audio to SPDIF. Plus, the 1212 works flawlessly with Sage. A good, hi-res 720p or 1080i capture is still very acceptable ...
+1
__________________
Will

OS: Windows 7
Hardware: Intel Core i7-920 with 12GB RAM & an Adaptec 5805 with a Chenbro 36-port SAS Expander
Case: Antec 1200 with 4 iStarUSA trayless hot-swap cages (20 drives max)
Drives: 8 Toshiba/Hitachi 2TB drives in a RAID 6 & 7 Toshiba 3TB drives in a RAID 6
Capture Cards: HDHomeRun Connect Quatro 4, Hauppauge 60 HD-PVR
Players: 5 HD300s, 2 HD200s, 1 Client, 1 MiniClient
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Which TV service would you choose? panteragstk The SageTV Community 5 09-30-2009 10:30 PM
Need Video help.. which do I choose? joey3002 SageTV Software 3 02-02-2009 10:01 AM
Why choose SageTV? Innocence SageTV Software 15 11-14-2008 01:26 AM
Please help to choose the right bundle evebill8 General Discussion 4 11-11-2008 09:55 AM
Which WinTV to choose? Insyte SageTV Linux 12 01-23-2006 03:54 PM


All times are GMT -6. The time now is 06:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.