SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #1  
Old 12-19-2008, 06:43 PM
John.Kelly John.Kelly is offline
Sage User
 
Join Date: Nov 2006
Location: MN
Posts: 24
Hauppauge WinTV-HVR-2250

My Daughter's computer recently died so I had her purchase a new one. She, at my suggestion when we were at the Micro Center computer store, bought a Gateway GT 5692 I didn't realize it until we took it home, but it has Windows 64 bit (not 32 bit) Vista Home Premium loaded as its operating system.

I Emailed SageTV to ask if the Hauppauge WinTV-HVR-2250 (Model 01213: the WinTV-HVR-2250 Media Center Kit) was supported by SageTV (only the WinTV-HVR-2200 is listed on Sate's Supported Tuners List), and if it worked with 64 bit Vista Home Premium. I still have not heard from SageTV so I ordered the 2250 board, thinking that we could return it if we had to.

I can report that after putting the board in and then loading the drivers for it off of the Hauppauge CD (I did not install the Hauppauge applications), Windows Media Center worked. Tested both the analog and digital tuners and found that both worked on both tuners. Then I installed SageTV version 6 4 8 184.

Sage works, but I am having a problem I have never encountered before. I have set up two other SageTV systems - one for myself and one for another daughter of mine. Both of these were with XP and not Vista. The video for the buttons, and sometimes the text, is messed up when you play a tv program in a window or in full screen. Looks like a video problem so I turned "Aero" off, by switiching the Preferences > Windows Colors & Appearance" to "Windows Vista Basic". Things improved but still have the play button disappear every once in a while.

I also found that only the Window Media Center remote works with Sage TV. I have extra 45 key Hauppauge remotes, but they didn't work. Which leads me to another problem. I really dislike Microsoft's Media Center. The Vista 64 bit Home Premium comes with the operating system, and the Windows button on the remote, wakes up Media Center instead of SageTV. Is there anything I can do about this - like disable Media Center, or have the Media Center key changed to wake up SageTV?

I would appreciate any suggestions anyone has for me.

Last edited by John.Kelly; 12-19-2008 at 06:54 PM.
Reply With Quote
 


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hauppauge 2250 HVR Issues joshabts Hardware Support 5 11-21-2008 07:09 AM
Capture Devices Gone After Reboot hchucky Hardware Support 6 11-14-2008 10:24 PM
Hauppauge WinTV HVR 1800 CC support OldPCGUY Hardware Support 2 03-05-2008 02:02 AM
Dropped favorite recording -- with debug logs Surtr SageTV Software 4 02-19-2008 10:48 AM
Puzzled: Sage not using 3rd tuner wvpolekat SageTV Software 2 11-15-2007 01:36 PM


All times are GMT -6. The time now is 07:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.