SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

 
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
  #24  
Old 09-27-2010, 09:29 AM
eopian's Avatar
eopian eopian is offline
Sage User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 69
Quote:
Originally Posted by SkierHiker View Post
5. And last but worst, SageTV's playback of H264 video is horrible compared to WMP or VLC. All my recordings (TV and Home Video) play back with considerable stuttering. Non-HD plays just fine. With SageTV HD playback, my CPU goes crazy (80-100%). But with WMP or VLC, it's very happy (30-50%) and plays nicely. I'm thinking of starting a new thread on this one because it is SERIOUS. If I can't get it working, I may have to ditch the entire HD thing and that would be bad.
Your computers/video cards look a little underpowered for h.264 playback in Sage. I tried for a long time to get hardware acceleration working in sage (version 6 at the time) and windows xp with an AGP video card (Ati HD3650) and I got no where. I think with windows 7 you may be able to get hardware acceleration working with a different codec. Before Sage had support for the built in Windows7 dtv-dvd codecs, I bought the CyberLink h.264 codec (http://www.cyberlink.com/store/hd-26...buy_en_US.html) for Windows and it works very well with version 6 and hardware acceleration.

Another solution would be to upgrade your clients to extenders ($150 for the HD300 or maybe cheaper for older versions on ebay). I have 3 STX-HD100's and they play content from my HD-PVR's brilliantly.
__________________
Server: i3-7100, 16GB Ram, AVerTVHD Duet(OTA), HDHR Prime, 2x2TB(recordings), 128GB m.2 SSD(os), 500GB SSD(data), 1x2TB (Movies), Win10Pro 64bit
Client 1: STP-HD300, Onkyo Tx-Sr707
Client 2-4: STX-HD100
Network: Linksys Router/Wifi, Netgear GS116 Switch, Cat5e/6, Intel NICs
Reply With Quote
 

Tags
h.264, h264, hd-pvr, hdpvr


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
upgrade problems from 6.x to 6.6 jimbolocke SageTV Software 0 04-24-2010 04:29 PM
upgrade problems sage 6.1.9 Homebuilder SageTV Customizations 4 06-06-2007 10:34 PM
Two problems since V6.0.19 upgrade Falcon64 SageTV Software 6 01-05-2007 09:31 PM
Placeshifter Problems After Every Upgrade cmaffia SageTV Beta Test Software 0 04-03-2006 06:40 AM
VIDEO PROBLEMS SINCE 2.1 UPGRADE - HELP, PLEASE! srothwell SageTV Software 4 11-23-2004 09:13 AM


All times are GMT -6. The time now is 02:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.