SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV BETA Release Products > SageTV Beta Test Software

Notices

SageTV Beta Test Software Discussion related to BETA Releases of the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. regarding SageTV Beta Releases should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-17-2011, 11:38 AM
InsertHere's Avatar
InsertHere InsertHere is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Nov 2004
Location: CA
Posts: 142
Sagetvtranscoder constantly >70%

I'm running version 7.1.7, but this has been happening for as long as I can remember, certainly since 6.x. I keep hoping the next update will fix it, but so far nothing...

Sagetvtranscoder is constantly running at 70% and above, even when nothing is being recorded, played, imported, etc.

I'm running Sage on Win7 as the server (not used as a client at all), with an HD200 as the only client. But, even with the HD200 unplugged, the utilization is the same.

I've read some threads about turning off thumbnail generation, did that, no change. I haven't been able to find much else that explains this.

I'm at a bit of a loss here. Any ideas would be greatly appreciated. Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 05-18-2011, 07:57 AM
panteragstk's Avatar
panteragstk panteragstk is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Braunfels, TX
Posts: 3,312
I had the same issue for a long time. It turned out that a few of my videos were unplayable for one reason or another. Post a log so we can take a look.
__________________
SageTV Server: unRAID Docker v9, S2600CPJ, Norco 24 hot swap bay case, 2x Xeon 2670, 64 GB DDR3, 3x Colossus for DirecTV, HDHR for OTA
Living room: nVidia Shield TV, Sage Mini Client, 65" Panasonic VT60
Bedroom: Xiomi Mi Box, Sage Mini Client, 42" Panasonic PZ800u
Theater: nVidia Shield TV, mini client, Plex for movies, 120" screen. Mitsubishi HC4000. Denon X4300H. 7.4.4 speaker setup.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-18-2011, 10:30 AM
GKusnick's Avatar
GKusnick GKusnick is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 5,083
Or submit a bug report. You can hope for a fix all you like, but unless you actually tell them about your issue, they won't know it needs fixing.
__________________
-- Greg
Reply With Quote
  #4  
Old 05-19-2011, 06:21 AM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,851
Quote:
Originally Posted by panteragstk View Post
I had the same issue for a long time. It turned out that a few of my videos were unplayable for one reason or another. Post a log so we can take a look.
Yes. Sometimes the transcoder gets "stuck" on a particular file. Turn on debug logging and file a bug report.
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-19-2011, 09:03 AM
InsertHere's Avatar
InsertHere InsertHere is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Nov 2004
Location: CA
Posts: 142
Quote:
Originally Posted by tmiranda View Post
Yes. Sometimes the transcoder gets "stuck" on a particular file. Turn on debug logging and file a bug report.
That was it. I never even considered that since I rarely convert files. Looks like one has been stuck for a few months. Thanks!
Reply With Quote
  #6  
Old 05-19-2011, 10:34 AM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,851
Quote:
Originally Posted by InsertHere View Post
That was it. I never even considered that since I rarely convert files. Looks like one has been stuck for a few months. Thanks!
No problem. Sage would probably be interested in the file that gave it trouble. File a bug report and they'll tell you how to access their public ftp site.
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
Reply

Tags
cpu, sagetvtranscoder, utilization


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My Movies constantly scanning kkapp Sage My Movies 14 07-05-2011 07:42 PM
Poster constantly refreshing broswift Sage My Movies 1 01-29-2011 01:13 PM
Net Light Constantly Flickering gabe1475 SageTV Media Extender 3 01-28-2010 03:28 PM
MVP crashes constantly nate33 SageTV Media Extender 7 12-02-2009 11:35 PM
USB-UIRT constantly flashes DaveWC Hardware Support 3 03-02-2008 02:24 PM


All times are GMT -6. The time now is 07:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.