SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV Clients Development

Notices

SageTV Clients Development This forum is for discussions relating to SageTV Open Source Clients Development.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #21  
Old 12-05-2016, 11:22 AM
mechling-burgh mechling-burgh is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Feb 2006
Location: Pittsburgh, PA
Posts: 406
That would be nice I tried his version on my FireTV and it didn't work as well as yours did for me.
Reply With Quote
  #22  
Old 12-05-2016, 11:31 AM
cncb cncb is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,271
Quote:
Originally Posted by jm9843 View Post
For the curious, do you have a link to the discussion about this being fixed in Plex? Maybe they had to do something on the software side in combination with Nvidia's fix.
Here's the discussion I was following but there is no mention of a specific Plex software fix: https://forums.plex.tv/discussion/22...ng-to-25-hours

In my testing, it doesn't happen in Plex anymore although Plex currently remuxes .ts files for playback on the Shield so that probably affects it.
__________________
-Craig
Reply With Quote
  #23  
Old 12-05-2016, 11:41 AM
Daweeze Daweeze is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2010
Location: CA
Posts: 39
Quote:
Originally Posted by stuckless View Post
I could push 1.1.0 to the Amazon App Store... I just ignored it... since EvilPenguin had a separate fork with Amazon's version of ExoPlayer. If people want, I can publish 1.1.0 to the Amazon store.
That would be great. I do not intend to side-load any apps so typically I would only use the Amazon store for the app. While an optimized Fire TV version would probably be ideal, unless you guys figure that you will only publish the forked version there, I will never receive that version.

Thanks!

-Travis
Reply With Quote
  #24  
Old 12-05-2016, 11:50 AM
cncb cncb is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,271
Quote:
Originally Posted by cncb View Post
With my Sage recordings, it seems to stick on the first frame of video and not play at all or in a strange fast-forward fashion.
Turns out these MPEG-2 recordings were mistakenly created in Sage in the "TS" format and were locking up Windows Explorer so I deleted them. I just made a "PS" recording and have the same results as cculpepp with ExoPlayer: choppy video with no sound.
__________________
-Craig
Reply With Quote
  #25  
Old 12-05-2016, 01:03 PM
cculpepp cculpepp is offline
Sage User
 
Join Date: Mar 2016
Location: GA
Posts: 24
Quote:
Originally Posted by cncb View Post
Turns out these MPEG-2 recordings were mistakenly created in Sage in the "TS" format and were locking up Windows Explorer so I deleted them. I just made a "PS" recording and have the same results as cculpepp with ExoPlayer: choppy video with no sound.
So, in doing a little research, it looks like ExoPlayer doesn't support the PS format.

https://github.com/google/ExoPlayer/issues/1098
Reply With Quote
  #26  
Old 12-05-2016, 01:21 PM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,711
Quote:
Originally Posted by cculpepp View Post
So, in doing a little research, it looks like ExoPlayer doesn't support the PS format.

https://github.com/google/ExoPlayer/issues/1098
@Narflex added the PS support to ExoPlayer after this issue was created.
Reply With Quote
  #27  
Old 12-05-2016, 01:36 PM
EnterNoEscape's Avatar
EnterNoEscape EnterNoEscape is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2010
Location: Harrisburg, PA
Posts: 2,657
Quote:
Originally Posted by stuckless View Post
@Narflex added the PS support to ExoPlayer after this issue was created.
A different issue that can happen is if the content is H.264, it doesn't appear that SageTV will choose TS over PS and the end result is a file that doesn't playback correctly on most normal devices (including the Android miniclient). In this case it's not a fault of the player since H.264 isn't supposed to be in a PS container.
__________________
SageTV v9 Server: ASRock Z97 Extreme4, Intel i7-4790K @ 4.4Ghz, 32GB RAM, 6x 3TB 7200rpm HD, 2x 5TB 7200rpm HD, 2x 6TB 7200rpm HD, 4x 256GB SSD, 4x 500GB SSD, unRAID Pro 6.7.2 (Dual Parity + SSD Cache).
Capture: 1x Ceton InfiniTV 4 (ClearQAM), 2x Ceton InfiniTV 6, 1x BM1000-HDMI, 1x BM3500-HDMI.

Clients: 1x HD300 (Living Room), 1x HD200 (Master Bedroom).
Software: OpenDCT :: WMC Live TV Tuner :: Schedules Direct EPG
Reply With Quote
  #28  
Old 12-05-2016, 04:47 PM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,711
Quote:
Originally Posted by Daweeze View Post
That would be great. I do not intend to side-load any apps so typically I would only use the Amazon store for the app. While an optimized Fire TV version would probably be ideal, unless you guys figure that you will only publish the forked version there, I will never receive that version.

Thanks!

-Travis
I've submitted to Amazon.
Reply With Quote
  #29  
Old 12-05-2016, 09:30 PM
mlcarson mlcarson is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2016
Location: Lompoc, CA
Posts: 87
Shield is connected directly to the TV and via HDMI only. I disabled the passthru setting and allowed ffmpeg to decode the AC3. I have had an issue though but it was while playing HD. The playback speed started going really slow and choppy. Clicking watch TV again fixed it but I've went back to IJK Player again since I see no advantage in using Exoplayer if it has the potential for problems.

Quote:
Originally Posted by cculpepp View Post
I'm completely stumped. Anytime I try to play OTA mpeg2 channels with ExoPlayer, it's very choppy with no sound. Is your Shield connected to an AVR then to your TV, or directly to your TV?
Reply With Quote
  #30  
Old 12-06-2016, 07:20 AM
Daweeze Daweeze is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2010
Location: CA
Posts: 39
Quote:
Originally Posted by stuckless View Post
I've submitted to Amazon.
Awesome. It automatically updated to the new version.

Thanks!

-Travis
Reply With Quote
  #31  
Old 12-09-2016, 02:13 PM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,711
ExoPlayer TS H264

My Recordings are all HDPVR H264 .ts files. I've been using ExoPlayer for the last week and here are my thoughts....

1. I get fewer "slo-mo" starts on ts file (ie, with ijk when I start a ts file I'll sometimes get slo-mo video... if I pause or skip ahead/bak it fixes it). I don't get that with Exo
2. I get lots of seek issues I can usually seek OK, but sometimes, after a seek, the timebar is wrong... this leads some other confusion around commercial skipping.

All in all... Exo has been performing well... just the TS seeking bothers me
Reply With Quote
  #32  
Old 12-10-2016, 06:46 PM
jptheripper jptheripper is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Dec 2007
Location: Florida
Posts: 956
ohh seek issues are concerning, is this the 30 second skip type seek? or comskip? both?
__________________
Gigabyte GA-MA770-DS3/4gb DDR2/AMD Phenom 955 3.2ghz Quad Core
Windows 7 64bit Home Premium
Hauppauge 1600/1850/2250/colossus/2650(CableCard 2 tuner)
8tb RAID5 storage/media/other &3tb RAID5 backup storage on a HighPoint RocketRaid 2680
1tb 3 disk Recording Pool
all in a beautiful Antec 1200
SageMyMovies/Comskip/PlayON/SageDCT/SRE
HD100/HD300 extenders
Reply With Quote
  #33  
Old 12-10-2016, 09:31 PM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,711
Quote:
Originally Posted by jptheripper View Post
ohh seek issues are concerning, is this the 30 second skip type seek? or comskip? both?
It's really something with .ts files and ExoPlayer... sometimes when I skip ahead, ExoPlayer loses the correct "time" and I jump back (usually) to an older time.
Reply With Quote
  #34  
Old 12-11-2016, 09:22 AM
jptheripper jptheripper is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Dec 2007
Location: Florida
Posts: 956
Yeah i record alot of tv and its all ts files, so this is concerning. I have my hardware client coming tuesday.
__________________
Gigabyte GA-MA770-DS3/4gb DDR2/AMD Phenom 955 3.2ghz Quad Core
Windows 7 64bit Home Premium
Hauppauge 1600/1850/2250/colossus/2650(CableCard 2 tuner)
8tb RAID5 storage/media/other &3tb RAID5 backup storage on a HighPoint RocketRaid 2680
1tb 3 disk Recording Pool
all in a beautiful Antec 1200
SageMyMovies/Comskip/PlayON/SageDCT/SRE
HD100/HD300 extenders
Reply With Quote
  #35  
Old 12-11-2016, 10:39 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,711
Quote:
Originally Posted by jptheripper View Post
Yeah i record alot of tv and its all ts files, so this is concerning. I have my hardware client coming tuesday.
Well, IJKPlayer is very rock solid... i rarely have issues with it.
Reply With Quote
  #36  
Old 12-11-2016, 12:05 PM
panteragstk's Avatar
panteragstk panteragstk is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Braunfels, TX
Posts: 3,312
Quote:
Originally Posted by stuckless View Post
Well, IJKPlayer is very rock solid... i rarely have issues with it.
+1. The ONLY thing that IJKPlayer doesn't do is bitstream audio. Other than that it never has any issues with any of my recordings.
__________________
SageTV Server: unRAID Docker v9, S2600CPJ, Norco 24 hot swap bay case, 2x Xeon 2670, 64 GB DDR3, 3x Colossus for DirecTV, HDHR for OTA
Living room: nVidia Shield TV, Sage Mini Client, 65" Panasonic VT60
Bedroom: Xiomi Mi Box, Sage Mini Client, 42" Panasonic PZ800u
Theater: nVidia Shield TV, mini client, Plex for movies, 120" screen. Mitsubishi HC4000. Denon X4300H. 7.4.4 speaker setup.
Reply With Quote
  #37  
Old 12-11-2016, 01:36 PM
jptheripper jptheripper is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Dec 2007
Location: Florida
Posts: 956
Quote:
Originally Posted by panteragstk View Post
+1. The ONLY thing that IJKPlayer doesn't do is bitstream audio. Other than that it never has any issues with any of my recordings.
Audio passthrough is the number one requirement for me
__________________
Gigabyte GA-MA770-DS3/4gb DDR2/AMD Phenom 955 3.2ghz Quad Core
Windows 7 64bit Home Premium
Hauppauge 1600/1850/2250/colossus/2650(CableCard 2 tuner)
8tb RAID5 storage/media/other &3tb RAID5 backup storage on a HighPoint RocketRaid 2680
1tb 3 disk Recording Pool
all in a beautiful Antec 1200
SageMyMovies/Comskip/PlayON/SageDCT/SRE
HD100/HD300 extenders
Reply With Quote
  #38  
Old 12-11-2016, 07:47 PM
KarylFStein KarylFStein is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Apr 2006
Location: Westland, Michigan, USA
Posts: 999
Do people not use the client much for remote viewing? I travel a bit and IJKPlayer is spotty with skipping, (and network speeds are not the issue). Should I instead be trying to better integrate with Emby (or Plex, but I prefer Emby)?
__________________
Home Network: https://karylstein.com/technology.html
Reply With Quote
  #39  
Old 12-12-2016, 06:49 AM
stuckless's Avatar
stuckless stuckless is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2007
Location: London, Ontario, Canada
Posts: 9,711
Quote:
Originally Posted by KarylFStein View Post
Do people not use the client much for remote viewing? I travel a bit and IJKPlayer is spotty with skipping, (and network speeds are not the issue). Should I instead be trying to better integrate with Emby (or Plex, but I prefer Emby)?
I can't say that I use it... often, other than for testing... Skipping is going to be an issue, mainly, because it's being transcoded on the fly. Likely you are going to have much better success with streaming if you use Emby or Plex... since they have many more bodies working on the problems.
Reply With Quote
  #40  
Old 12-12-2016, 06:58 AM
cncb cncb is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 1,271
Quote:
Originally Posted by jptheripper View Post
Audio passthrough is the number one requirement for me
Me too. I also get some lip sync problems with IJKPlayer presumably due to the lack of passthrough.
__________________
-Craig
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Android Miniclient and UK TV rickgillyon SageTV Clients Development 6 12-01-2016 05:58 PM
Android MiniClient 1.0.5 - Released stuckless SageTV Clients Development 11 11-16-2016 01:32 PM
Android MiniClient 1.0.7 - released stuckless SageTV Clients Development 11 10-15-2016 10:45 AM
[Android MiniClient] Now in BETA stuckless SageTV Clients Development 487 07-03-2016 03:55 PM
[HELP]MPEG-PS Stream Reader for ExoPlayer (Android MiniClient) stuckless SageTV Clients Development 2 04-01-2016 02:22 PM


All times are GMT -6. The time now is 02:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.