SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV v7 Customizations

Notices

SageTV v7 Customizations This forums is for discussing and sharing user-created modifications for the SageTV version 7 application created by using the SageTV Studio or through the use of external plugins. Use this forum to discuss plugins for SageTV version 7 and newer.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-10-2011, 07:56 PM
broderp's Avatar
broderp broderp is offline
Sage Expert
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 510
Unhappy Comskip issues after installing v7.1.9.256

As the title states after updating to the above version, comskip ceases to work properly.

Any attempt to fast foraward or backwards or skip ahead or back disables comskip. I have to manually open the menu then re-enable it.

Pausing video does not affect this.

Any one have a fix for this?
__________________
Raymond
RIP: P4 3.0Ghz, ASUS MB, 2G MEM, ATI 1300X AGP VIDEO, PVR-150MCE & PVR-500MCE, 1 TB HD

NEW: DELL OPTIPLEX 755, 4GB MEM, ATI DVIX (DUAL) VIDEO, PVR-1250MCE & PVR-500MCE, 1.3TB HDD's
Reply With Quote
  #2  
Old 07-11-2011, 11:06 AM
lotusvball's Avatar
lotusvball lotusvball is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Dec 2003
Location: PA
Posts: 476
To to verify that you are not crazy, I am having a ton of issue also with the new version. Mine keeps crashing in the middle of the night when my comskip files try to run.
__________________
Intel Core Duo 2.5mhz, 2gb RAM
Windows Home Server, Sage 7 beta
2 Hauppauge PVR-250, 1 PVR-500 MCE
1 HDHomeRun
4TB Storage, GB Network
2 MVPs, 1 HD100 & 1 HD300
Reply With Quote
  #3  
Old 07-11-2011, 11:38 AM
nyplayer nyplayer is online now
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 4,798
Comskip is not working for me also it skips sometimes and sometimes it doesn't. I just use the left right to manually skip. I believe that John is aware of it.
__________________
Windows 10 I3 Dual Core 3.0 Server, SageTV9... OpenDCT with 2 HDHRPrimes and 4 HDHRconnects for a total of 14 Tuners.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-11-2011, 12:09 PM
mdnttoker mdnttoker is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 446
I myself can manually skip, but auto skip is broken.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-11-2011, 12:52 PM
panteragstk's Avatar
panteragstk panteragstk is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Braunfels, TX
Posts: 3,312
I have to think that if this were a huge issue there would be more people. However, I have yet to install 7.1.9 so it may break for me when I do (not that I need to since my setup is rock solid). I may try tonight and report back.
__________________
SageTV Server: unRAID Docker v9, S2600CPJ, Norco 24 hot swap bay case, 2x Xeon 2670, 64 GB DDR3, 3x Colossus for DirecTV, HDHR for OTA
Living room: nVidia Shield TV, Sage Mini Client, 65" Panasonic VT60
Bedroom: Xiomi Mi Box, Sage Mini Client, 42" Panasonic PZ800u
Theater: nVidia Shield TV, mini client, Plex for movies, 120" screen. Mitsubishi HC4000. Denon X4300H. 7.4.4 speaker setup.
Reply With Quote
  #6  
Old 07-11-2011, 01:49 PM
JREkiwi's Avatar
JREkiwi JREkiwi is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2005
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 2,123
Quote:
Originally Posted by nyplayer View Post
Comskip is not working for me also it skips sometimes and sometimes it doesn't. I just use the left right to manually skip. I believe that John is aware of it.
I am working on it, but it's proving a little problematical.

John
Reply With Quote
  #7  
Old 07-11-2011, 01:54 PM
panteragstk's Avatar
panteragstk panteragstk is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Braunfels, TX
Posts: 3,312
Quote:
Originally Posted by JREkiwi View Post
I am working on it, but it's proving a little problematical.

John
Is it something in v 7.1.9?
__________________
SageTV Server: unRAID Docker v9, S2600CPJ, Norco 24 hot swap bay case, 2x Xeon 2670, 64 GB DDR3, 3x Colossus for DirecTV, HDHR for OTA
Living room: nVidia Shield TV, Sage Mini Client, 65" Panasonic VT60
Bedroom: Xiomi Mi Box, Sage Mini Client, 42" Panasonic PZ800u
Theater: nVidia Shield TV, mini client, Plex for movies, 120" screen. Mitsubishi HC4000. Denon X4300H. 7.4.4 speaker setup.
Reply With Quote
  #8  
Old 07-11-2011, 02:26 PM
lotusvball's Avatar
lotusvball lotusvball is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Dec 2003
Location: PA
Posts: 476
Let me put it this way. Ver 7.15 runs fine. I upgrade to 7.19 and get a ton of problems. I put back 7.15 and everything is fine. I put back 7.19 and things go crazy. I put back 7.15 and everything is fine. so I would have to say YES it is broke. for me at least.
__________________
Intel Core Duo 2.5mhz, 2gb RAM
Windows Home Server, Sage 7 beta
2 Hauppauge PVR-250, 1 PVR-500 MCE
1 HDHomeRun
4TB Storage, GB Network
2 MVPs, 1 HD100 & 1 HD300
Reply With Quote
  #9  
Old 07-11-2011, 03:09 PM
personalt's Avatar
personalt personalt is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 243
I dont think you are crazy.... I went from 7.15 and 7.19 and seem to have lots of problems also..

* Comskip on at least of my TVs just plays through the skip points. It shows them but does not seem to care.
* a decent of amount of extender lock ups. I keep my extenders in the closet so I have a script to reboot them. I had not had to use them on 7.15 at all.
* sage once ran out of memory on 7.19

I am thinking about rolling back to 7.15 tonight..
Reply With Quote
  #10  
Old 07-11-2011, 03:15 PM
graywolf's Avatar
graywolf graywolf is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2009
Location: NC
Posts: 1,366
Have you tried 7.1.7 or 7.1.8 ??
Reply With Quote
  #11  
Old 07-11-2011, 03:29 PM
panteragstk's Avatar
panteragstk panteragstk is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Braunfels, TX
Posts: 3,312
Quote:
Originally Posted by graywolf View Post
Have you tried 7.1.7 or 7.1.8 ??
No issues for me on 7.1.7
__________________
SageTV Server: unRAID Docker v9, S2600CPJ, Norco 24 hot swap bay case, 2x Xeon 2670, 64 GB DDR3, 3x Colossus for DirecTV, HDHR for OTA
Living room: nVidia Shield TV, Sage Mini Client, 65" Panasonic VT60
Bedroom: Xiomi Mi Box, Sage Mini Client, 42" Panasonic PZ800u
Theater: nVidia Shield TV, mini client, Plex for movies, 120" screen. Mitsubishi HC4000. Denon X4300H. 7.4.4 speaker setup.
Reply With Quote
  #12  
Old 07-11-2011, 05:39 PM
JREkiwi's Avatar
JREkiwi JREkiwi is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2005
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 2,123
I think there's at least a couple of differnt things that people are lumping in together here.

The problem with autoskip not working again once it has been temporarily disabled, I'm looking at.

lotusvball's problem of comskip crashing is something completely different.

John
Reply With Quote
  #13  
Old 07-11-2011, 06:42 PM
broderp's Avatar
broderp broderp is offline
Sage Expert
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 510
I feel a bit better knowing I'm not alone.

So far its been mostly com skip, but 7.1.9 has also reased all my remote control settings as well as shut off SageTv and not allow it to restart.

So far (Last 3 days) its been only the comskip. I can live with this as long as I know someone is working on it.

I hope the powers that be are looking at 7.1.9 and making changes! (I assume the auther of comskip is doing his part,
__________________
Raymond
RIP: P4 3.0Ghz, ASUS MB, 2G MEM, ATI 1300X AGP VIDEO, PVR-150MCE & PVR-500MCE, 1 TB HD

NEW: DELL OPTIPLEX 755, 4GB MEM, ATI DVIX (DUAL) VIDEO, PVR-1250MCE & PVR-500MCE, 1.3TB HDD's
Reply With Quote
  #14  
Old 07-11-2011, 06:58 PM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,851
Quote:
Originally Posted by broderp View Post
I hope the powers that be are looking at 7.1.9 and making changes! (I assume the auther of comskip is doing his part,
I've only been half watching this thread because I thought the issue had to do with the comskip playback STVi. Is CommercialDetector crashing or is comskip.exe crashing?
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #15  
Old 07-11-2011, 08:04 PM
crusing crusing is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2010
Location: Kennewick, WA
Posts: 160
I have been having the issue of inconsistent automatic skipping. Sometimes it works and sometimes it doesn't. I updated several things at once (stupid I know) so I wast sure what the culprit was, but I am on 7.1.9.256 as well.
Reply With Quote
  #16  
Old 07-12-2011, 05:49 AM
Wirenut Wirenut is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 183
V 7.1.8

I've been watching this thread as I've been having auto skipping problems.

Sometimes it misses the skip, but shows the timeline marked. I believe this started with the latest comskip plugin that added the delay time feature.

I haven't gone to 7.1.9 yet. I use Dirmon2 to run comskip and that's fine. I just use the basic comskip plugin for edl files. ...I don't use the Commercial detector plugin that comes with a basic comskip file... I'm using the donator's version of comskip.

Mostly though it works. I haven't noticed any crashes of the client or major slowdown or spinning circles of death.
Reply With Quote
  #17  
Old 07-12-2011, 09:25 AM
mr_lore mr_lore is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 153
No issues here with comskip (donators) and the commercial detection plugin on 7.1.9, no extender issues either... Planned on doing a clean install to clean up my BMT setup, you guys are making me nervous...
__________________
Server: WMC Windows 7 64bit, SSD+2TB, Gigabyte 870G, AMD X6, 4GB DDR, ATi 5570
Capture Devices: HDHomeRun (OTA), 2x HD-PVR w/HTTP Tuning (DirecTV H21's)
NAS: Windows Home Server: Supermicro C2SBX, C2D 2.6Ghz, 4GB DDR, 32.07TB
Reply With Quote
  #18  
Old 07-12-2011, 11:08 AM
gplasky's Avatar
gplasky gplasky is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2003
Location: Howell, MI
Posts: 9,203
Quote:
Originally Posted by mr_lore View Post
No issues here with comskip (donators) and the commercial detection plugin on 7.1.9, no extender issues either... Planned on doing a clean install to clean up my BMT setup, you guys are making me nervous...
Same here. Been on 7.1.9 since it came out and using the latest comskip stvi plugin (2.06 I think.) No issues skipping and certainly no issues like some have been describing. Keep in mind there were major issues and changes between beta 7.13/7.14 and 7.15. You may want to make sure you get to 7.19 with no issues and then reinstall comskip plugin.

Gerry
__________________
Big Gerr
_______
Server - WHS 2011: Sage 7.1.9 - 1 x HD Prime and 2 x HDHomeRun - Intel Atom D525 1.6 GHz, Acer Easystore, RAM 4 GB, 4 x 2TB hotswap drives, 1 x 2TB USB ext Clients: 2 x PC Clients, 1 x HD300, 2 x HD-200, 1 x HD-100 DEV Client: Win 7 Ultimate 64 bit - AMD 64 x2 6000+, Gigabyte GA-MA790GP-DS4H MB, RAM 4GB, HD OS:500GB, DATA:1 x 500GB, Pace RGN STB.
Reply With Quote
  #19  
Old 07-13-2011, 12:52 AM
JREkiwi's Avatar
JREkiwi JREkiwi is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2005
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 2,123
I've uploaded a new version of the Comskip Playback plugin (2.0.7), which fixes (at least for me) the problem with autoskip not working after it's been temporarily disabled.

John
Reply With Quote
  #20  
Old 07-13-2011, 03:53 AM
Polypro Polypro is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 1,803
I've been up for a loooong time, so my eyes are probably shot. I just installed 2.07 and I thought previous versions allowed you to set the amount of time auto skip would be disabled when going backwards (like when CS starts the skip block too early and there is still some show left to watch in that segment). I'm not seeing it in the options...or was that never an option?

P
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
comskip error 1069 with installing on win 7 avogodro SageTV Customizations 3 11-18-2012 09:47 PM
Issues installing fresh copy of SageTV reboot_this SageTV Beta Test Software 1 06-17-2011 09:45 AM
Comskip Issues jlampson SageMC Custom Interface 1 01-12-2010 10:48 PM
Installing Comskip on multiple computers adone36 SageTV Customizations 3 08-24-2009 10:03 AM


All times are GMT -6. The time now is 02:17 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.