SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > Hardware Support > Hardware Support

Notices

Hardware Support Discussions related to using various hardware setups with SageTV products. Anything relating to capture cards, remotes, infrared receivers/transmitters, system compatibility or other hardware related problems or suggestions should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-10-2016, 10:36 AM
phareous phareous is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jul 2009
Location: Charlotte, NC
Posts: 235
Alternatives to Colossus 2?

I've got two Colossus 2 that are recording component video. I used to have no problems but lately they've both been randomly failing...saying "stopped producting data while recording". I've tried everything..hwclear, updating drivers, updating windows, etc. and I'm pretty much ready to give up

I was thinking of going with the PVR2 just to rule out any PCI issues, etc. Although obviously its basically the same hardware.

Does anyone know of any alternatives that could record component in SageTV that aren't Colossus/Colossus 2/HDPVR?
Reply With Quote
  #2  
Old 10-10-2016, 01:54 PM
panteragstk's Avatar
panteragstk panteragstk is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Braunfels, TX
Posts: 3,312
Quote:
Originally Posted by phareous View Post
I've got two Colossus 2 that are recording component video. I used to have no problems but lately they've both been randomly failing...saying "stopped producting data while recording". I've tried everything..hwclear, updating drivers, updating windows, etc. and I'm pretty much ready to give up

I was thinking of going with the PVR2 just to rule out any PCI issues, etc. Although obviously its basically the same hardware.

Does anyone know of any alternatives that could record component in SageTV that aren't Colossus/Colossus 2/HDPVR?
Are you unable to use HDMI? Even if you get HDCP errors, you can get around that.

Different PCIe slot would be my other suggestion. If it happens on both I'd try an older driver maybe. I've only had that issue on mine when my boxes were having issues. Wasn't the Colossus.
__________________
SageTV Server: unRAID Docker v9, S2600CPJ, Norco 24 hot swap bay case, 2x Xeon 2670, 64 GB DDR3, 3x Colossus for DirecTV, HDHR for OTA
Living room: nVidia Shield TV, Sage Mini Client, 65" Panasonic VT60
Bedroom: Xiomi Mi Box, Sage Mini Client, 42" Panasonic PZ800u
Theater: nVidia Shield TV, mini client, Plex for movies, 120" screen. Mitsubishi HC4000. Denon X4300H. 7.4.4 speaker setup.
Reply With Quote
  #3  
Old 10-10-2016, 02:32 PM
phareous phareous is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jul 2009
Location: Charlotte, NC
Posts: 235
Quote:
Originally Posted by panteragstk View Post
Are you unable to use HDMI? Even if you get HDCP errors, you can get around that.

Different PCIe slot would be my other suggestion. If it happens on both I'd try an older driver maybe. I've only had that issue on mine when my boxes were having issues. Wasn't the Colossus.
I could try HDMI but how would I get around HDCP? I have Dish Receivers...I tried it a few years ago and they weren't blocking anything but I haven't tried it since
Reply With Quote
  #4  
Old 10-10-2016, 06:16 PM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,851
Quote:
Originally Posted by phareous View Post
I could try HDMI but how would I get around HDCP? I have Dish Receivers...I tried it a few years ago and they weren't blocking anything but I haven't tried it since
Look through this thread: https://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=63177

Short answer. The BM3000 or BM3500 looks promising but are not currently available. There is a similar device by Foxwey that nobody has tried.

I'm currently looking into the exact same issue.
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-11-2016, 09:30 AM
panteragstk's Avatar
panteragstk panteragstk is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Braunfels, TX
Posts: 3,312
Quote:
Originally Posted by phareous View Post
I could try HDMI but how would I get around HDCP? I have Dish Receivers...I tried it a few years ago and they weren't blocking anything but I haven't tried it since
This will strip HDCP.
__________________
SageTV Server: unRAID Docker v9, S2600CPJ, Norco 24 hot swap bay case, 2x Xeon 2670, 64 GB DDR3, 3x Colossus for DirecTV, HDHR for OTA
Living room: nVidia Shield TV, Sage Mini Client, 65" Panasonic VT60
Bedroom: Xiomi Mi Box, Sage Mini Client, 42" Panasonic PZ800u
Theater: nVidia Shield TV, mini client, Plex for movies, 120" screen. Mitsubishi HC4000. Denon X4300H. 7.4.4 speaker setup.
Reply With Quote
  #6  
Old 10-11-2016, 02:03 PM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,851
Quote:
Originally Posted by panteragstk View Post
This will strip HDCP.
But then you still need to feed that into something to capture the video.
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #7  
Old 10-11-2016, 04:53 PM
panteragstk's Avatar
panteragstk panteragstk is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Braunfels, TX
Posts: 3,312
Quote:
Originally Posted by tmiranda View Post
But then you still need to feed that into something to capture the video.
Right, feed that into the colossus 2 to see if maybe (doubt it) that the component cable or the connection to the colossus 2 is the issue.

More troubleshooting than an alternative to the colossus 2.

I don't have this issue with my colossus 1. Those are still for sale BTW.
__________________
SageTV Server: unRAID Docker v9, S2600CPJ, Norco 24 hot swap bay case, 2x Xeon 2670, 64 GB DDR3, 3x Colossus for DirecTV, HDHR for OTA
Living room: nVidia Shield TV, Sage Mini Client, 65" Panasonic VT60
Bedroom: Xiomi Mi Box, Sage Mini Client, 42" Panasonic PZ800u
Theater: nVidia Shield TV, mini client, Plex for movies, 120" screen. Mitsubishi HC4000. Denon X4300H. 7.4.4 speaker setup.
Reply With Quote
  #8  
Old 10-11-2016, 05:10 PM
phareous phareous is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jul 2009
Location: Charlotte, NC
Posts: 235
I upgraded to Windows 10, reinstalled sagetv and colossus driver. So far so good but its only been a day
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Are there alternatives to sagetv? rdefino General Discussion 25 09-05-2014 11:51 AM
alternatives to Sage to consider LaoChe General Discussion 258 12-06-2013 07:20 PM
Colossus alternatives? fbures Hardware Support 5 05-22-2013 04:05 PM
Alternatives to Extenders mistergq General Discussion 84 07-22-2011 02:58 PM
DVDShrink Alternatives? wrems The SageTV Community 15 11-23-2010 01:07 PM


All times are GMT -6. The time now is 02:07 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.