SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV EPG Service

Notices

SageTV EPG Service Discussion related to the SageTV EPG Service used within SageTV. Questions about service area coverage, channel lineups, EPG listings, XMLTV, or anything else related to the service or programming guide data for SageTV should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #81  
Old 10-17-2011, 06:37 PM
ToxMox's Avatar
ToxMox ToxMox is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2003
Location: NJ
Posts: 1,980
Quote:
Originally Posted by GoAWest View Post
I had noticed the lack of data ("No Data") for an apparently random collection of channels and times on 10/17-18/11 a week ago but assumed that an EPG update (still happening nightly per the logs) would take care of this. On 10/16 when it hadn't happened, I set up a few Manuals just in case but then found this post matching what I was seeing. I followed the instructions in the first post (shut down Sage service; remove all the lines from the "Sage.properties" file that have the string 'server_update_id' or 'expanded_until') and after a few minutes the Program Guide and expected pending recordings for those dates looked normal.

It's interesting to realize how dependent I've become on Sage and especially the EPG guide to find and record shows. As I started to set up the Manuals I had no idea which shows were on Mon & Tues night (times, channels, new or repeats). Some were regular shows but a couple were one-time recordings that I didn't even remember setting up. I hope this isn't a preview of next year if & when Sage EPG data updates stop working.

I'm also concerned about how silently and permanently Sage stopped working on the two nights even though it was apparently (again?) receiving valid EPG data. I don't babysit the program and would have hoped & expected it to auto-correct and update given valid EPG data rather than just continuing to wrongly assert that there's "No Data." The recommended "fix" of manually editing cryptic lines in a key Sage config file (Sage.properties) seems like a pretty awkward and risky undertaking for many users.
Yeah Color me frustrated. Tuned in tonight to see that nothing was recording as most of my channels suddenly have no data. I've already fixed this last month and now it happened again???
Reply With Quote
  #82  
Old 10-17-2011, 06:54 PM
tfurlong's Avatar
tfurlong tfurlong is offline
Sage User
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 46
EPG Missing Primetime

I just encountered a strange issue. SageTV is missing EPG info, but not for every channel and only for primetime. I forced an EPG update, but the results were the same. Has anyone else seen something like this?

* merged *
Reply With Quote
  #83  
Old 10-17-2011, 06:55 PM
mogrinz mogrinz is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Apr 2003
Posts: 91
Same issue here. Did Google pull the plug early?
Reply With Quote
  #84  
Old 10-17-2011, 07:12 PM
sharky905 sharky905 is offline
Sage User
 
Join Date: Apr 2010
Location: Burlington, Ontario, Canada
Posts: 24
Same thing is happening to me! Getting no data on many channels tonight and tomorrow night, but data comes back outside of prime time and later this week? Happened about a week ago as well for a few nights - ends up missing recordings.

Edit - next thread down fixes the problem - had to remove two settings in the sage.properties file and restart the service - all better - too bad I didn't know this before I missed the recordings :>
__________________
Sage Server: AMD Phenom II X4 810, 8GB of RAM, 1TB OS HD, HDHomerun, Avermedia H751 Hybrid analog/ATSC
Source: OTA for locals
Clients: 1 Sage HD300,1 Client (so far - just geting started)

Last edited by sharky905; 10-17-2011 at 07:25 PM.
Reply With Quote
  #85  
Old 10-17-2011, 08:07 PM
tfurlong's Avatar
tfurlong tfurlong is offline
Sage User
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 46
Thanks for the tip; that did it for me!
Reply With Quote
  #86  
Old 10-17-2011, 08:27 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,595
I've merged all the recent topics about this same issue. Please read the existing threads before starting new ones for things that are already covered.

There were 2 EPG issues that happened over the past month or so:

1) The EPG data had a glitch, which caused the EPG server to have data problems. After that was fixed, the first post of this topic was updated with instructions how to reset the program listings to have the missing data repaired. (Listing after the missing period would have continued regardless.)

2) Unrelated to #1 but occurring soon afterwards, the EPG servers were moved & many SageTV installations were not able to updated their cached IP address until SageTV was restarted (Java IP caching issue). Restarting SageTV should have been all that was needed, but about a couple weeks ago, people began reporting some missing EPG listings for Oct 17 - 19. Resetting the properties as instructed in the first post of this topic fixed that also.

What people have noticed happening today is not a new third issue: now that we have arrived at the 17th, some people have discovered missing listings for today & the next couple days. That was already covered by #2 above and the solution is the same: see the first post of this topic regarding how to manually correct it by editing a properties file.

I think the worst that will happen for anyone who hasn't noticed the missing EPG data is that some listings are missing over the next few days & then the listings continue as usual.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #87  
Old 10-18-2011, 06:07 AM
hufnagel hufnagel is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Nov 2003
Location: Union Cty, NJ
Posts: 169
my experience...

woke up this morning to the guide being shotgun holed between the 17th and the 19th (somewhere around the middle of the 19th the guide became fully populated from then on.) I'd already tried the changes suggested about a week ago and forgot about the problem totally until just now. tried downing service, editing Sage.properties again, restart the service... waited 5 minutes, no change. rebooted the service a 2nd time and waited another 5 minutes... no change. went in and 'twiddled' a channel on one of my tuners... now the guide is fully populated. guess my suggestion to people going )*&)(^) this morning...

1) twiddle a channel
2) do the Sage.Properties edit sequence, then twiddle a channel again

edit:
something else I just noticed...
my scheduled recordings weren't filling in for the missing dates correctly... so programs that were now in the guide weren't going to be recorded. restarted the service a 3rd or 4th time (lost count!) and that seems to be corrected.
__________________
Setup #7.6 Hyper-V (again!)
Hardware: Comcast Basic Digital Cable, (1) HDHR3-CC 20170815 firmware, 36GB "system" drive, 2TB laptop drives, a buttload of archive drives, HP DL380G6 2x X5660 processors (4 cores to VM), 4GB ram
Software: Windows 7 Ultimate SP1 x64, SageTV v9.1.2.662, Java v1.8.0_131, STV 2017052101, HD300 extenders

Last edited by hufnagel; 10-18-2011 at 06:16 AM.
Reply With Quote
  #88  
Old 10-18-2011, 06:24 AM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,595
Quote:
Originally Posted by hufnagel View Post
waited 5 minutes, no change
It usually takes more than 5 minutes to update everything & redo the schedule. If you've edited both types of property lines correctly while SageTV is not running, you should just need to restart SageTV.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #89  
Old 10-18-2011, 07:20 AM
panteragstk's Avatar
panteragstk panteragstk is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Oct 2008
Location: New Braunfels, TX
Posts: 3,312
I saw this thread updated yesterday and I just happened to choose that day to migrate to my new server. Guide updated properly once everything was up and running. Glad to see it fixed.

New epg server huh? Interesting.
__________________
SageTV Server: unRAID Docker v9, S2600CPJ, Norco 24 hot swap bay case, 2x Xeon 2670, 64 GB DDR3, 3x Colossus for DirecTV, HDHR for OTA
Living room: nVidia Shield TV, Sage Mini Client, 65" Panasonic VT60
Bedroom: Xiomi Mi Box, Sage Mini Client, 42" Panasonic PZ800u
Theater: nVidia Shield TV, mini client, Plex for movies, 120" screen. Mitsubishi HC4000. Denon X4300H. 7.4.4 speaker setup.
Reply With Quote
  #90  
Old 10-18-2011, 09:54 AM
xj-boonie's Avatar
xj-boonie xj-boonie is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2006
Location: Minnesota
Posts: 110
Quote:
Originally Posted by hufnagel View Post

1) twiddle a channel
2) do the Sage.Properties edit sequence, then twiddle a channel againO
How do you twiddle a channel?
Reply With Quote
  #91  
Old 10-18-2011, 02:35 PM
aweber1nj aweber1nj is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Apr 2011
Location: NJ, USA
Posts: 139
Unhappy No Guide Data?

I have been using STV 7.1.3 (I think the .3 is right) for a few months, and everything has been pretty good.

I just noticed today that I have no program data, and the Program Guide shows "No Data" for almost everything (don't know why it has a few, seemingly random, shows still listed by name).

Can anyone point me to a FAQ and/or troubleshooting guide for the Guide data here in the USA? (I know there are different sources for different countries, etc.) Don't know why it would suddenly stop working like that.

Thanks in advance,
AJ

* merged *
__________________
"A CPU is a terrible thing to waste."
Reply With Quote
  #92  
Old 10-18-2011, 02:52 PM
aweber1nj aweber1nj is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Apr 2011
Location: NJ, USA
Posts: 139
Sorry, I posted my question in the wrong forum. Didn't notice the EPG-specific one, but thank you Andy and/or other sysadmin for moving my post.

So do I understand it correctly that restarting STV (and/or rebooting the PC it's on) should auto-correct this problem, because it'll go get the new IP Address of the EPG Servers and update itself?

Thanks again,
AJ
__________________
"A CPU is a terrible thing to waste."
Reply With Quote
  #93  
Old 10-18-2011, 04:18 PM
TechBill's Avatar
TechBill TechBill is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Aug 2007
Posts: 827
No Data in channel guide - Is it the end of SageTV channel guide?

I am seeing no Data in Channel Guide now ...

SageTV is still connect to internet so is it the end of SageTV channel guide streaming?


Bill

* merged *
__________________
HTPC System
GIGABYTE GA-MA69GM-S2H AM2 AMD 690G HDMI // AMD Athlon 64 X2 6000+ Windsor 3.0GHz // G.SKILL 6GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR // Hauppauge Colossus HD-PVR // Hauppauge Colossus HD-PVR // Seagate ST3750640AS 750GB SATA-300 16MB // DVD R/W - SAMSUNG Black
Media Extenders
HD300
HTPC Software
Windows 7 Professional 64bits // SageTV 7.1.x // Java 1.7.x
Reply With Quote
  #94  
Old 10-18-2011, 04:41 PM
graywolf's Avatar
graywolf graywolf is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2009
Location: NC
Posts: 1,318
Quote:
Originally Posted by xj-boonie View Post
How do you twiddle a channel?
Go into the channel manager (within video source) and turn on, then off a channel that was off.

As far as the sage.properties edit, you need to do it while sage (service) is down.
Reply With Quote
  #95  
Old 10-18-2011, 05:39 PM
that_kid that_kid is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jan 2005
Location: NJ
Posts: 171
My OTA channels updated but all my directv channels still show no data. Guess I need to wait a little while longer.
Reply With Quote
  #96  
Old 10-18-2011, 07:21 PM
scoful's Avatar
scoful scoful is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2006
Location: Lawrence, Kansas
Posts: 371
HELP!!! My EPG data appears to have gone wacko!

Don't know what's going on with my EPG data but I suddenly have a whole lotta
"No Data"'s showing up in my guide. I tried dumping and re-setting up my video sources and channel lineups but still the same. The really weird part is that some channels appear to consistently have data, some consistently have no data and others have data sometimes and no data others. As an example DSC has two back to back 'Auction Kings', while DSCHD has a 'No Data' at 8:00 and 'Auction Kings' at 8:30.

I'm using the SageTV EPG source.

My cable service is Knology of Kansas (Lawrence) Extended Digital Service.

* merged *
__________________
SageTV 9 / 3 SageTV Clients / Ceton InfiniTV 6 / ComSkip
Reply With Quote
  #97  
Old 10-18-2011, 07:21 PM
Slack's Avatar
Slack Slack is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 232
Nice. Missed who knows what.

Thing about Sage is, it works so well, when it doesn't it's like your pacemaker has misfired.

Explaining the missing X-Factor episode to my kids will be a real treat.
Reply With Quote
  #98  
Old 10-18-2011, 09:21 PM
scoful's Avatar
scoful scoful is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2006
Location: Lawrence, Kansas
Posts: 371
Thanks!

First paragraph there had everything except should include a forced EPG update afterwards.
__________________
SageTV 9 / 3 SageTV Clients / Ceton InfiniTV 6 / ComSkip
Reply With Quote
  #99  
Old 10-18-2011, 10:15 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,595
Quote:
Originally Posted by scoful View Post
First paragraph there had everything except should include a forced EPG update afterwards.
The instructions in the first post cover everything that needs to be done, so please don't try to make the fix appear more difficult by adding unnecessary steps.

In fact, one of the properties being reset is the one used to determine when the next EPG update should occur, thus if you properly remove all property entries containing the names I included as part of the instructions in the first post, SageTV will automatically update the EPG when it is restarted.

Just do what the instructions say, then give it time to do its work. You can confirm that the EPG update is under way (or about to be) by going to System Information & scroll down. It will say "Next EPG Update In: 0 minutes". If it says something like "23 hours 58 minutes", then it has already updated the EPG & the schedule will be updated whenever that processing is done.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #100  
Old 10-18-2011, 11:06 PM
bigbill's Avatar
bigbill bigbill is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Dec 2006
Location: San Diego, California
Posts: 431
Wow, I had the same issue with the guide today. And following the first posts instructions about editing the lines with the two strings in them worked. And my shows did record tonight. Thank You!
__________________
Home DVR: SageTV v9.2.2(64)
Dell T-40, xenon, 24GB RAM, Win10 Pro, 2 x 6TB WD Blue, QNAP TR004. 1 Quad HDHR, 2 Dual HDHR, (OTA Winegard HD8200U, CM4221HD), 2 @ STP-HD200's, 1 @ HD300, 1 @ Nvidia Shield 2017, 70", 55" & 40" Sony's - Playon/PlayLater, Blue Iris.

RV DVR: SageTV v9.2.2, NUC8i5BEK 16GB, SS980Pro NVMe, Nvidia Shield 2017, Mibox, 1 Dual HDHR 5TB Passport, Winegard BatWing, 40", 32", 28" Sony's, BlueIrisv5, Max Transit
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Some channels missing Guide Data scat SageTV EPG Service 2 03-24-2009 10:30 AM
Program Guide data missing from sub-channels beelzerob SageTV EPG Service 2 01-05-2009 09:03 AM
Corrupted video files? Missing data - randomly CHANGING missing data? BlueRidgeMark SageTV Software 31 04-02-2007 04:24 AM
EPG missing data on SOME channels Stuntman SageTV EPG Service 2 12-04-2005 10:55 PM


All times are GMT -6. The time now is 12:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.