SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Media Extender

Notices

SageTV Media Extender Discussion related to any SageTV Media Extender used directly by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to a SageTV supported media extender should be posted here. Use the SageTV HD Theater - Media Player forum for issues related to using an HD Theater while not connected to a SageTV server.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-12-2007, 05:08 PM
hessjm hessjm is offline
Sage User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 17
Firmware Update 92%

The firmware upgrade for my HD extender has been sitting at 5890k/6354k (92%) for about 30 minutes. I suspect that this is not a good thing, anyone have any ideas?
Reply With Quote
  #2  
Old 12-12-2007, 05:39 PM
stanger89's Avatar
stanger89 stanger89 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2003
Location: Marion, IA
Posts: 15,188
That downloading or writing/flashing? I've done a couple and while it does take a while, I've never had that happen. You may well have to contact support. I really hate to recommend anything (even stuff I might try) because I have no idea what would happen.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-12-2007, 05:44 PM
hessjm hessjm is offline
Sage User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 17
It is trying to Flash/Write, I'm pretty certain this is a fatal error.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-12-2007, 05:49 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,619
If you get to the point that the Troubleshooting Guide in the HD100 manual doesn't solve it, then you really should contact support, as it says.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-12-2007, 06:01 PM
hessjm hessjm is offline
Sage User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 17
I have been through the troubleshooting - except for - the reset procedure as it requires turning the system off. I suppose at this point since it has been stuck at the same point for a hour and a half doing the reset can't hurt much more!!

I did submit a ticket - just hoping to find some information without having to wait up to 72 hours.
Reply With Quote
  #6  
Old 12-12-2007, 08:18 PM
hessjm hessjm is offline
Sage User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 17
Update...

For grins, I used the remote and pressed "enter" and I was returned to the check for update screen. Being somewhat bold I selected "update" and I ended up back at the same point again - hung up at 92%. I did the system reset and at this point I can use it to watch live TV and recordings.

Since no one else is having this problem, I will assume that I was the lucky one to get the stubborn unit!
Reply With Quote
  #7  
Old 12-12-2007, 09:23 PM
zoso zoso is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jul 2003
Posts: 104
One of my two hung for a while (20 minutes or so) somewhere in the high 3000 range (don't remember the %) but made it through. The other hung on the reboot screen for 2+ hours before I power cycled it.
Reply With Quote
  #8  
Old 12-13-2007, 04:42 AM
bcjenkins bcjenkins is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3,764
The good news is if the firmware is hosed and the machine is inoperable, there is a recovery procedure.
Reply With Quote
  #9  
Old 12-13-2007, 07:35 AM
Jesse's Avatar
Jesse Jesse is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Feb 2005
Location: Marietta, Ga.
Posts: 813
Quote:
Originally Posted by bcjenkins View Post
The good news is if the firmware is hosed and the machine is inoperable, there is a recovery procedure.
That is good news. My firmware update went fubar and the machine is now inop. Any chance I can find out what the recovery procedure is, or will I have to wait for support to get back to me?

In any case, thanks for the good news.

Jesse
__________________
Server: Asus P5Q-EM DO, Q6600, 8 Gigs ram, WHS 2011, 1 HDHomerun(x2 OTA), 1 HD-PVR, 1 Colossus, V7.1.9 sage, 3.3 TB vid storage.
HD100 X1
HD200 X2
HD300 X1
Reply With Quote
  #10  
Old 12-13-2007, 07:49 AM
ToxMox's Avatar
ToxMox ToxMox is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2003
Location: NJ
Posts: 1,980
My firmware updates very slowly. It downloads and erases quickly but the writing goes about 10KB per second. Is this what others are seeing?
Reply With Quote
  #11  
Old 12-13-2007, 08:07 AM
hessjm hessjm is offline
Sage User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 17
Quote:
Originally Posted by Jesse View Post
That is good news. My firmware update went fubar and the machine is now inop. Any chance I can find out what the recovery procedure is, or will I have to wait for support to get back to me?

In any case, thanks for the good news.

Jesse
I'm at work but in the manual there is a reset procedure. I think you hold the HOME and LEFT keys while turning the power on from the switch on the back of the unit; continue to hold the the buttons for 3 seconds. I was a little confused as the button the manual refers to as HOME seems to be MENU on the unit itself. Please double check the maunal before trying though!
Reply With Quote
  #12  
Old 12-13-2007, 08:22 AM
Jesse's Avatar
Jesse Jesse is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Feb 2005
Location: Marietta, Ga.
Posts: 813
Quote:
Originally Posted by hessjm View Post
I'm at work but in the manual there is a reset procedure. I think you hold the HOME and LEFT keys while turning the power on from the switch on the back of the unit; continue to hold the the buttons for 3 seconds. I was a little confused as the button the manual refers to as HOME seems to be MENU on the unit itself. Please double check the maunal before trying though!
Hi,

I tried that and had no success. I think that just clears the setup options. I am pretty sure that the firmware is hosed because I get no video output whatsoever.

Thanks anyway.

Jesse
__________________
Server: Asus P5Q-EM DO, Q6600, 8 Gigs ram, WHS 2011, 1 HDHomerun(x2 OTA), 1 HD-PVR, 1 Colossus, V7.1.9 sage, 3.3 TB vid storage.
HD100 X1
HD200 X2
HD300 X1
Reply With Quote
  #13  
Old 12-13-2007, 09:00 AM
Rob Rob is offline
Sage Expert
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 568
If the firmware has to be updated, Sage should have done it before shipping them to eliminate paying customers from getting unusable products.
Reply With Quote
  #14  
Old 12-13-2007, 09:09 AM
Fluffdaddy Fluffdaddy is offline
Sage Icon
 
Join Date: Nov 2003
Location: Philly, Pa
Posts: 1,004
Now you guys are making me nervous. When my unit get here today maybe I'll sit pat with the old FW for a while.
__________________
We’re doomed. It will never work
Reply With Quote
  #15  
Old 12-13-2007, 09:15 AM
bcjenkins bcjenkins is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3,764
Quote:
Originally Posted by ToxMox View Post
My firmware updates very slowly. It downloads and erases quickly but the writing goes about 10KB per second. Is this what others are seeing?
yes takes like 15 mins.
Reply With Quote
  #16  
Old 12-13-2007, 09:16 AM
bcjenkins bcjenkins is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3,764
Quote:
Originally Posted by Rob View Post
If the firmware has to be updated, Sage should have done it before shipping them to eliminate paying customers from getting unusable products.
The boxes come from China. The latest firmware is 121107. I'd rather update my own, thanks.

B
Reply With Quote
  #17  
Old 12-13-2007, 09:20 AM
Rob Rob is offline
Sage Expert
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 568
Quote:
Originally Posted by bcjenkins View Post
The boxes come from China. The latest firmware is 121107. I'd rather update my own, thanks.

B
Only because yours worked.....
Reply With Quote
  #18  
Old 12-13-2007, 09:22 AM
bcjenkins bcjenkins is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 3,764
Quote:
Originally Posted by Rob View Post
Only because yours worked.....
If it worked I wouldn't know the recovery procedure I will ask if I can post it though.

B
Reply With Quote
  #19  
Old 12-13-2007, 09:32 AM
Jesse's Avatar
Jesse Jesse is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Feb 2005
Location: Marietta, Ga.
Posts: 813
Quote:
Originally Posted by bcjenkins View Post
If it worked I wouldn't know the recovery procedure I will ask if I can post it though.

B

Thanks B. It would be much appreciated.

Jesse
__________________
Server: Asus P5Q-EM DO, Q6600, 8 Gigs ram, WHS 2011, 1 HDHomerun(x2 OTA), 1 HD-PVR, 1 Colossus, V7.1.9 sage, 3.3 TB vid storage.
HD100 X1
HD200 X2
HD300 X1
Reply With Quote
  #20  
Old 12-13-2007, 09:46 AM
TimmyToo TimmyToo is offline
Sage User
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 38
I is unrealistic to upgrade the firmware before shipping. That is not how manufacturing and distribution work.

It sounds like the extender works with the shipping firmware. So the product does work out of the box.

I think of firmware upgrades along the same line of buying a new video card. I never install drivers that shipped with the product. I always download the latest drivers (or stable drivers) from the Internet.

As long as you can recover from an unsuccessful upgrade and not brick the extender I have no problem doing an upgrade myself. Until I hear that is the case I'll wait to upgrade my firmware.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
How to update the firmware on the Media MVP msmith8228 SageTV Media Extender 2 01-15-2007 01:32 AM
MVP Firmware Versions mdnttoker SageTV Media Extender 10 10-23-2006 05:31 PM
Schedule of the EPG update Franc SageTV Software 3 08-16-2006 12:00 PM
Definitive answer on EPG Update times Franc SageTV EPG Service 2 07-05-2006 12:20 PM


All times are GMT -6. The time now is 05:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.