SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV BETA Release Products > SageTV Beta Test Software

Notices

SageTV Beta Test Software Discussion related to BETA Releases of the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. regarding SageTV Beta Releases should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-11-2004, 05:47 PM
Crowdx42's Avatar
Crowdx42 Crowdx42 is offline
Sage Expert
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 653
Rebooted Machine and EVERY Setting has reset

Well I rebooted my machine after Sage locked up, all my settings had reset to default.
Day by day the latest beta seems to be getting more and more unstable.
Patrick
Reply With Quote
  #2  
Old 03-11-2004, 06:07 PM
falchulk falchulk is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 1,150
strange, It seems to be rock solid for me. I have not had to reboot in 2 weeks.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-11-2004, 07:26 PM
kny3twalker kny3twalker is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 3,074
this happend to me as well
that is when a got all this junk in my properties file
Did you have a bunch of 0 and 1x in the beginning of your properties file
Reply With Quote
  #4  
Old 03-11-2004, 09:00 PM
stanger89's Avatar
stanger89 stanger89 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: May 2003
Location: Marion, IA
Posts: 15,188
If you didn't close Sage at least once before you crashed it then it never got a chance to save the settings.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-11-2004, 09:03 PM
kny3twalker kny3twalker is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 3,074
mine crashed after working for a few weeks and it was gone
but SageTv crashes windows as well
no problem since then, so going to install 4.3 drivers for my ATI
Reply With Quote
  #6  
Old 03-13-2004, 06:16 AM
tpaxatb's Avatar
tpaxatb tpaxatb is offline
Sage User
 
Join Date: Nov 2003
Location: Snowy Detroit rather than Sunny San Diego :(
Posts: 5
Send a message via Yahoo to tpaxatb
I actually know what this problem is...

If you have SageTV open, and Windows crashes (BSOD, freeze-reboot, power loss, etc), there is the potential for file corruption. This happens with EVERY file which is open at the time that the crash occurs. SageTV probably keeps the settings file open throughout the entire lifetime of the program. I have had this problem happen a couple times when my system lost power (in my case, the settings file became lost clusters, the file system reported that it was the same size, however the file itself was actually empty). It is not a SageTV issue per se, however the easy fix would be for SageTV to close the file handle for the settings file when not in use. (Proof it is not SageTV's fault: the system crash also emptied out some source code for battery backup control which I was working on. My code was actually the cause of the power outage).

It's one of those things...
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 08:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.