SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV Customizations

Notices

SageTV Customizations This forums is for discussing and sharing user-created modifications for the SageTV application created by using the SageTV Studio or through the use of external plugins. Use this forum to discuss customizations for SageTV version 6 and earlier, or for the SageTV3 UI.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #201  
Old 07-03-2009, 11:12 AM
Rigwald Rigwald is offline
Sage User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 17
Hey Michael,

Ok, I fixed the ChannelLogos dir.

With regards to VLC, it isn't being loaded via SageTV. It is installed and works in normal, standalone mode. It does play the url with the asx file I am using as a first trial while I learn (http://www.polskastacja.pl/play/mnt_hq.asx). I merely get a black SageTV window with "No Signal" listed. There are no means to back-out of the window (back to the main menu) -- SageTV becomes non-responsive. I am testing everything on the PC before attempting to access it via my HD200 extender.

Thanks for the help!
Reply With Quote
  #202  
Old 07-03-2009, 03:01 PM
michaeldjcox michaeldjcox is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Nov 2006
Location: Ipswich, Suffolk, United Kingdom
Posts: 829
Hi,

Encoder log again please from a new attempt.

The channel directory fix will get things on a bit further.

Also in encoder.props you may want to set

emptyFileSize=0

and restart the encoder.

There was a problem reported by another user related to hanging of the GUI to which this config change is the fix.

Michael
__________________
Web Feed Encoder developer
SageTV Catchup developer
Reply With Quote
  #203  
Old 07-03-2009, 03:16 PM
Rigwald Rigwald is offline
Sage User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 17
Made the change and still no difference.

Thanks for your help!
Attached Files
File Type: zip encoder Log.zip (4.2 KB, 310 views)
Reply With Quote
  #204  
Old 07-04-2009, 01:18 AM
michaeldjcox michaeldjcox is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Nov 2006
Location: Ipswich, Suffolk, United Kingdom
Posts: 829
I see you have changed the logo file dir but it still seems not to like it:

Code:
Jul 3, 2009 4:12:38 PM WrapperSimpleAppMain uk.co.mdjcox.webfeedencoder.ServerThread initialise WARNING: Failed to create logo file
java.io.FileNotFoundException: E:\Multimedia\SageTV\SageTV\ChannelLogos\RTL1025ItalianStyle.png (The system cannot find the path specified)
	at java.io.FileOutputStream.open(Native Method)
	at java.io.FileOutputStream.<init>(Unknown Source)
	at java.io.FileOutputStream.<init>(Unknown Source)
	at uk.co.mdjcox.webfeedencoder.ServerThread.downloadImage(ServerThread.java:223)
	at uk.co.mdjcox.webfeedencoder.ServerThread.initialise(ServerThread.java:94)
	at uk.co.mdjcox.webfeedencoder.ServerThread.<init>(ServerThread.java:37)
	at uk.co.mdjcox.webfeedencoder.Encoder.main(Encoder.java:67)
	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
	at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
	at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(Unknown Source)
	at java.lang.reflect.Method.invoke(Unknown Source)
	at org.tanukisoftware.wrapper.WrapperSimpleApp.run(WrapperSimpleApp.java:238)
	at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
However it went on to create a dummy image to use because it could not save the one downloaded from www.radiotime.com.

Then it went on to try and tune and play channel 1 at your request.

Code:
Jul 3, 2009 4:12:50 PM RecordingThread uk.co.mdjcox.webfeedencoder.RecordingThread processCommand INFO: Command: Exec cmd /c start "saveToMp3Command" "%vlc.exe%" "%url%" --sout="#transcode{acodec=mp3,ab=128,channels=2}:duplicate{dst=std{access=file,mux=raw,dst='%tmp%\%callsign%.mp3'}}" -I rc --rc-host=localhost:%saveToMp3CommandPort% --rc-quiet
Jul 3, 2009 4:12:50 PM RecordingThread uk.co.mdjcox.webfeedencoder.RecordingThread spawnProcess INFO: Spawn command: cmd /c start "saveToMp3Command" "E:\Multivideo\Video\VLC\vlc.exe" "null" --sout="#transcode{acodec=mp3,ab=128,channels=2}:duplicate{dst=std{access=file,mux=raw,dst='E:\Multimedia\Video\SageTV\webfeedencoder\tmp\null.mp3'}}" -I rc --rc-host=localhost:5002 --rc-quiet
Jul 3, 2009 4:12:50 PM RecordingThread uk.co.mdjcox.webfeedencoder.RecordingThread processCommand INFO: Command: WaitForFileSize "%tmp%\%callsign%.mp3" 3000
Jul 3, 2009 4:12:50 PM RecordingThread uk.co.mdjcox.webfeedencoder.RecordingThread waitForFileSize INFO: Waiting for E:\Multimedia\Video\SageTV\webfeedencoder\tmp\null.mp3
Jul 3, 2009 4:12:51 PM ClientThread-27653945 uk.co.mdjcox.webfeedencoder.ConnectionThread process INFO: Command: GET_FILE_SIZE F:\SageTV Captures\234407690_1_0703_1612-0.mpg
Jul 3, 2009 4:12:51 PM ClientThread-27653945 uk.co.mdjcox.webfeedencoder.ConnectionThread answer INFO: Answer: 0
but the url is null and theres no callsign for channel 1.

Basically sage is saying give me channel "1" and web feed encoder cannot find channel config for 1.

Either the channel offset in the lineups.props file is wrong, or the lineup entry for channel 1 is wrong or some channel data is missing.

can you reply pls with your lineup.props and your zipped up "channels" directory and I can tell you the rest of the story.

Sorry for the pain. The next version has an installer and config tool that sorts all this out but that still about 2-3 weeks away yet.

Michael
__________________
Web Feed Encoder developer
SageTV Catchup developer

Last edited by michaeldjcox; 07-04-2009 at 01:23 AM.
Reply With Quote
  #205  
Old 07-04-2009, 05:35 AM
Rigwald Rigwald is offline
Sage User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 17
Michael,

No need to apologize. I am the one who really is a novice with this stuff, so I am making the mistakes and take full responsibility. (If Sage simply would support internet raidio, it would solve everyone's headaches!). I just took your sample and tried to modify it with what I thought I needed to do. I probably mess it up somewhere. Here's the file. Once I know the pattern for my "channel 1", then I should be able to apply that for others. :-)

Thanks again!
Attached Files
File Type: zip lineup.zip (920 Bytes, 317 views)
Reply With Quote
  #206  
Old 07-04-2009, 09:38 AM
michaeldjcox michaeldjcox is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Nov 2006
Location: Ipswich, Suffolk, United Kingdom
Posts: 829
So...

channel.offset=0

(means you don't have any existing tv channels starting at logical channel 1 in your sage setup and channel 1 in sagetv = channel 1 in web feed encoder

and

channel.1.id=radio/Musica_Na_TOPIE
channel.2.id=radio/Tylko_Polskie_Przeboje
channel.3.id=radio/Polskie_Niezapomniane_Przeboje
channel.4.id=radio/Biesiada
channel.5.id=radio/Folk

means you need to have files:

channels/Musica_Na_TOPIE.props
channels/Tylko_Polskie_Przeboje.props
channels/Polskie_Niezapomniane_Przeboje.props
channels/Biesiada.props
channels/Folk.props

These files should have

url=<the url of the stream you are tuning too>
icon=<the url of a channel logo>
name=<short name for the channel>
desc=<long description of the channel>
callsign=Musica_Na_TOPIE
id=Musica_Na_TOPIE
nowplaying=stream

as a minimum

If you still have trouble please send me the first of those files:

channels/Musica_Na_TOPIE.props

and I'll check its content.

Michael
__________________
Web Feed Encoder developer
SageTV Catchup developer
Reply With Quote
  #207  
Old 07-04-2009, 10:09 AM
Rigwald Rigwald is offline
Sage User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 17
Ok, I got rid of all the place settings for future stations that I had set up and cleared out the channels dir except for Muzyka_Na_Topie.props. Here are the listings and the MnT.props.

Sorry for being such a pain with this. Once I get it to work, I am sure everything is going to "click" for me.

Thanks again!
Attached Files
File Type: zip lineup and channel.zip (695 Bytes, 348 views)

Last edited by Rigwald; 07-04-2009 at 12:37 PM.
Reply With Quote
  #208  
Old 07-06-2009, 06:11 AM
michaeldjcox michaeldjcox is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Nov 2006
Location: Ipswich, Suffolk, United Kingdom
Posts: 829
Hi,

Config all looks good now.

Have you tried to tune again since you had a clear out?

If there are still problems then encoder.log again please.

Thanks,

Michael
__________________
Web Feed Encoder developer
SageTV Catchup developer
Reply With Quote
  #209  
Old 07-06-2009, 06:48 AM
Rigwald Rigwald is offline
Sage User
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 17
Success! (Also, there was a typo in the encoder.props where it pointed to vlc.

Now I need to go back into the earlier part of the thread to find out about stuttering every 2 seconds.

Thanks again for the help!

Last edited by Rigwald; 07-06-2009 at 06:56 AM.
Reply With Quote
  #210  
Old 07-06-2009, 07:23 AM
michaeldjcox michaeldjcox is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Nov 2006
Location: Ipswich, Suffolk, United Kingdom
Posts: 829
Quote:
Originally Posted by Rigwald View Post
Success! (Also, there was a typo in the encoder.props where it pointed to vlc.

Now I need to go back into the earlier part of the thread to find out about stuttering every 2 seconds.

Thanks again for the help!
Good news

I know you are testing on a PC first - if in general use you only plan to listen via an extender then this issue will not affect you.

If you do plan to listen on a PC then apparently there are some registry settings that help (see earlier in thread) although they do not work for me. I am currently progressing a support call to SageTV. Ball in my court to try a few things.

Michael
__________________
Web Feed Encoder developer
SageTV Catchup developer
Reply With Quote
  #211  
Old 07-13-2009, 10:39 PM
kha kha is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 100
grabber problem

Quote:
Originally Posted by kha View Post
Hi Michael,

I tried your fixes and the grabber is working now for me.

Thank you very much!

Best Regards,
Michael K.

Hi Michael,

I am trying to set web grabber for another web page and am having problem. Please find attached channel configuration file along with the epg it would read following the provided URL, as well as generated output. Your advice on correcting the channel setting to make things work would be greatly appreciated.

Regards,
Michael.
Attached Files
File Type: txt epgdata_webfeeder.xml.txt (239 Bytes, 302 views)
File Type: txt Kinozal1.props.txt (838 Bytes, 364 views)
File Type: txt epg_130709.txt (5.2 KB, 321 views)
Reply With Quote
  #212  
Old 07-14-2009, 06:17 AM
michaeldjcox michaeldjcox is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Nov 2006
Location: Ipswich, Suffolk, United Kingdom
Posts: 829
Hi,

I think the time format is wrong:

timeformat=HH:mm

should be

timeformat=MMM dd, yyyy HH:mm

or possibly we need to add:

timestart.1=
timestart.2=
timestart.3=

(there is a space after each "=")

to make it move to the time component and leave the time format as it is.

I'm a little worried though that the epg for that day contains programmes going into the next day.

So the first of the two options might be best

Even so not sure how well the grabber will cope with times going into the next day.

You will have to give it a go and see.

Michael
__________________
Web Feed Encoder developer
SageTV Catchup developer
Reply With Quote
  #213  
Old 07-14-2009, 10:02 AM
kha kha is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 100
Quote:
Originally Posted by michaeldjcox View Post
Hi,

I think the time format is wrong:

timeformat=HH:mm

should be

timeformat=MMM dd, yyyy HH:mm

or possibly we need to add:

timestart.1=
timestart.2=
timestart.3=

(there is a space after each "=")

to make it move to the time component and leave the time format as it is.

I'm a little worried though that the epg for that day contains programmes going into the next day.

So the first of the two options might be best

Even so not sure how well the grabber will cope with times going into the next day.

You will have to give it a go and see.

Michael

Hi Michael,

Thank you for your reply. I tried your first suggestions with the exception that the time format was changed to "timeformat=MMM dd, yyyy HH:mm:ss". Attached, please an updated channel definition file. Unfortunately I still was not able to generate an epg. Is there a way to have a more detailed log to see where exactly the grabber is having problems.

Regards,
Michael.
Attached Files
File Type: txt Kinozal1.props.txt (825 Bytes, 321 views)
Reply With Quote
  #214  
Old 07-14-2009, 01:40 PM
michaeldjcox michaeldjcox is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Nov 2006
Location: Ipswich, Suffolk, United Kingdom
Posts: 829
in the logs directory there will be a grabber.log file.

Please zip and attach to reply.

Thanks

Michael
__________________
Web Feed Encoder developer
SageTV Catchup developer
Reply With Quote
  #215  
Old 07-14-2009, 01:52 PM
kha kha is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 100
Quote:
Originally Posted by michaeldjcox View Post
in the logs directory there will be a grabber.log file.

Please zip and attach to reply.

Thanks

Michael
Hi Michael,

Here it is...

Regards,
Michael
Attached Files
File Type: txt epggrabber.log.txt (2.5 KB, 315 views)
Reply With Quote
  #216  
Old 07-16-2009, 01:43 AM
michaeldjcox michaeldjcox is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Nov 2006
Location: Ipswich, Suffolk, United Kingdom
Posts: 829
Not a lot in that file unfortunately.

I sually find if theres nothing its because the parser as got to the end of the file without finding the string its looking for.

I'm going to need to simulate the grab locally.

Think I can do this from the files you have uploaded so far.

I have GUI tools for testing grabbing which will be released in the next version. I'll test those out on this problem.

Quote:
Originally Posted by kha View Post
Hi Michael,

Here it is...

Regards,
Michael
__________________
Web Feed Encoder developer
SageTV Catchup developer
Reply With Quote
  #217  
Old 07-16-2009, 08:05 AM
kha kha is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 100
Quote:
Originally Posted by michaeldjcox View Post
Not a lot in that file unfortunately.

I sually find if theres nothing its because the parser as got to the end of the file without finding the string its looking for.

I'm going to need to simulate the grab locally.

Think I can do this from the files you have uploaded so far.

I have GUI tools for testing grabbing which will be released in the next version. I'll test those out on this problem.
The lack of information in the log file is exactly my problem with further debugging... Based on the time it takes to process the file, I can see that the parser is doing something, but I have no idea what causes it to get stuck.

I really appreciate your help. Please let me know if any additional information would be useful.

Best Regards,
Michael.
Reply With Quote
  #218  
Old 07-19-2009, 01:19 PM
michaeldjcox michaeldjcox is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Nov 2006
Location: Ipswich, Suffolk, United Kingdom
Posts: 829
Hi Michael

Try this fix.

There may be more to do with times.

Check the order of the programmes you see for correctness.

Need to work on some debug output for future- but out of time now.

Regards,

Michael

IGNORE THIS PATCH ITS DUFF
Attached Files
File Type: zip grabberpatch.zip (31.3 KB, 281 views)
__________________
Web Feed Encoder developer
SageTV Catchup developer

Last edited by michaeldjcox; 07-21-2009 at 10:30 AM.
Reply With Quote
  #219  
Old 07-19-2009, 09:22 PM
kha kha is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 100
Quote:
Originally Posted by michaeldjcox View Post
Hi Michael

Try this fix.

There may be more to do with times.

Check the order of the programmes you see for correctness.

Need to work on some debug output for future- but out of time now.

Regards,

Michael

Hi Michael,

Thank you for looking into this problem.

I tried your new file, but now the grabber does not seem to do anything at all. I do not see it even downloading the required files. The log now consists of only three lines: grabber starts, version and grabber stops. Could you please check if the patch file is what it was supposed to be.

Regards,
Michael.

Last edited by kha; 07-20-2009 at 01:45 PM.
Reply With Quote
  #220  
Old 07-20-2009, 04:27 AM
michaeldjcox michaeldjcox is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Nov 2006
Location: Ipswich, Suffolk, United Kingdom
Posts: 829
I am an idiot

I hard coded to test your problem in my environment and left it in.

Will fix later today
__________________
Web Feed Encoder developer
SageTV Catchup developer
Reply With Quote
Reply

Tags
extender, internet video streaming, mvp, online videos, radio


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SageTV and web radio michaeldjcox SageTV Customizations 3 12-01-2008 11:09 AM
STV Import: Simple Web Radio V1.2 koelec SageTV Customizations 294 02-29-2008 12:53 PM
Recording Volume vs. Web Radio / Music FidgetyRat SageTV Software 0 11-29-2006 08:33 AM


All times are GMT -6. The time now is 03:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2023, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.