SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-20-2008, 04:22 AM
wirecreative wirecreative is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 105
Videos that play in WMP choke Sage?

I use Sage a lot and throw a lot of different media types at it.

I've found a few that give Sage's player a lot of trouble, even though they play fine on WMP on the same system.

Just tonight I had a couple of WMV files cause Sage to freeze. they'll play OK, but if ever try and skip forward a little using the 10-sec. advance button on my remote, Sage chokes on it and eventually freezes.

After going through this on two of the 4 wmv files tonight, and having to cancel the sage process through task manager to get out of it, I opened up WMP and played the files straight through, no problem with liberal use of the high speed fast forward.

Sage also freezes sometimes on some MP4 files (one guy who I get these files from, his freeze all the time), with the video freezing sometimes with the audio keeps playing. When they don't freeze, if I try to skip forward, the video gives five quick stutters before it resumes smooth play.

I've also had some TV recordings made with Sage itself refuse to playback inside Sage, crashing instead with an error in module hcw_mcl2ad.ax.

My HTPC is new-ish (new last summer), with a fast core duo processor, 2gb RAM, and an 8800GT. Since these videos play fine in other software, is this just a Sage limitation or can this be fixed?

Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 02-22-2008, 03:44 PM
LaoChe LaoChe is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2006
Posts: 116
I have been having the same problem with ripped DVDs. I put the details and the debug log here http://forums.sagetv.com/forums/showthread.php?t=23172

I wonder if it is the same problem?
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Google Videos Play For 1 Minute Then Stop beewookie SageTV Media Extender 0 01-22-2007 01:56 PM
Play DivX, Lose Sage... Polypro SageTV Software 2 01-09-2007 08:59 PM
Moved Sage TV to server, now workstation cant play files? mikecazz SageTV Software 1 01-03-2007 10:42 PM
Imported video files in Sage 4 don't play ChrisR SageTV Software 0 03-29-2006 08:26 AM
How To: In-place recompression of Sage Recordings nielm SageTV Customizations 39 02-18-2006 11:32 PM


All times are GMT -6. The time now is 04:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.