SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV v7 Customizations

Notices

SageTV v7 Customizations This forums is for discussing and sharing user-created modifications for the SageTV version 7 application created by using the SageTV Studio or through the use of external plugins. Use this forum to discuss plugins for SageTV version 7 and newer.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1121  
Old 06-19-2018, 04:04 AM
gacevich gacevich is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Charlotte, NC
Posts: 81
Files are recorded from my Spectrum set top box. Now that you mention it I have a vague recollection of getting a donator version in the past. Please remind me. How do I get a donator version?
__________________
System Setup:
Win 10, i5, ASUS Z97-A mb, 8Gb RAM, HDPVR, USB-UIRT, Girder, TWC STB
Reply With Quote
  #1122  
Old 06-19-2018, 06:40 AM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,754
Quote:
Originally Posted by gacevich View Post
Files are recorded from my Spectrum set top box. Now that you mention it I have a vague recollection of getting a donator version in the past. Please remind me. How do I get a donator version?
Link to donate is here: http://www.comskip.org/

After you donate he will email you a link to the download.
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #1123  
Old 06-22-2018, 03:17 PM
egeller egeller is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Feb 2006
Location: Drexel Hill, PA
Posts: 222
The key to getting the donator version is having the login credentials to comskip donator area. If you got it in the past, you may already have a login to site. The site where the files reside is http://www.kaashoek.com/donators/ and comskip.org has a link to it. Good luck.
__________________
Server:UnRaid;2x Intel Xeon E5; SuperMicro moboard;Also:BM3000 w/ WMC; 2x Ceton ETH 6; OpenDCT
SageTV Extender:3x HD200 1x HD300
Sage TV: 9.1.10, Standard STVi, Comskip Playback, Web Interface, 24 Hour Clock, SRE, YouTube2015, Playon
All in lovely Drexel Hill, PA
Reply With Quote
  #1124  
Old 07-13-2018, 12:28 PM
wbarber69's Avatar
wbarber69 wbarber69 is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Oct 2004
Location: Hammond, La.
Posts: 499
Send a message via ICQ to wbarber69 Send a message via AIM to wbarber69 Send a message via MSN to wbarber69 Send a message via Yahoo to wbarber69 Send a message via Skype™ to wbarber69
Comskip Detector options not available on extenders

ive been beating my head against the wall trying to get commercial detection working again after having my 10 year old pc die on me. And ive figured out that the appropriate settings menus dont exist in my extenders settings. Everything is as it should be if i run from the windows client. but nothing i do from the extender works. I can get it to initiate just about any other exe but the comskip one.
Reply With Quote
  #1125  
Old 07-17-2018, 10:04 AM
Taddeusz Taddeusz is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Nov 2004
Location: Yukon, OK
Posts: 3,919
Quote:
Originally Posted by wbarber69 View Post
ive been beating my head against the wall trying to get commercial detection working again after having my 10 year old pc die on me. And ive figured out that the appropriate settings menus dont exist in my extenders settings. Everything is as it should be if i run from the windows client. but nothing i do from the extender works. I can get it to initiate just about any other exe but the comskip one.
Make sure tmiranda's "Commercial Detector UI" is installed and enabled for the media extenders. This installs separately on SageTV Client but must be installed on the server for media extenders.
__________________
Server: i5 8400, ASUS Prime H370M-Plus/CSM, 16GB RAM, 15TB drive array + 500GB cache, 2 HDHR's, SageTV 9, unRAID 6.6.3
Client 1: HD300 (latest FW), HDMI to an Insignia 65" 1080p LCD and optical SPDIF to a Sony Receiver
Client 2: HD200 (latest FW), HDMI to an Insignia NS-LCD42HD-09 1080p LCD
Reply With Quote
  #1126  
Old 08-20-2018, 05:54 PM
Zervun Zervun is offline
Sage User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 63
I'm pounding my head on how to figure out how to install CommercialDetector.

I've had Sage for over 10 years now but haven't ventured into skipping commercials.

When I go to install CommercialDetector plugin in the sage plugins list, it says not compatible (under the general plugins and also under the UI ones)

I am using v9

What do I do?

I have donated to get the full comskip plugin. Although with that also I'm confused on how to install. I can install the comskip plugin via the plugin interface but it obviously is the free one that you can get with sage.
Reply With Quote
  #1127  
Old 08-24-2018, 04:42 AM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,754
Quote:
Originally Posted by Zervun View Post
I'm pounding my head on how to figure out how to install CommercialDetector.

I've had Sage for over 10 years now but haven't ventured into skipping commercials.

When I go to install CommercialDetector plugin in the sage plugins list, it says not compatible (under the general plugins and also under the UI ones)

I am using v9

What do I do?

I have donated to get the full comskip plugin. Although with that also I'm confused on how to install. I can install the comskip plugin via the plugin interface but it obviously is the free one that you can get with sage.
The plugin installer should give you the reason why it's incompatible. What does the error message say?
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #1128  
Old 08-24-2018, 01:02 PM
Zervun Zervun is offline
Sage User
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 63
I'll check when I get home. I assumed it was because I was using whatever is the latest version on v9.
Reply With Quote
  #1129  
Old 10-31-2018, 11:41 AM
Shield Shield is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 402
Quick question on this - for me it runs automatically "some times" but not all the time. Often I see recordings with the "CS" icon but clearly nothing has been skipped as it's a solid green bar on the recording. Hitting the "Delete Comskip files" and "Run Comskip" fixes this.

I use this to run Comkip on live recordings as I have a very healthy Sage Server (Dual Xeon E5-2667 v2's)(Also my Plex server and main file server). So the question is - if I enable the "Enable manual Comskip" does this in any way affect whether or not it should be running automatically?
Meaning if I allow this to be run manually does that affect its ability to run in full auto-mode?
__________________
HD300/HD200 clients
Reply With Quote
  #1130  
Old 10-31-2018, 11:58 AM
Taddeusz Taddeusz is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Nov 2004
Location: Yukon, OK
Posts: 3,919
Quote:
Originally Posted by Shield View Post
Quick question on this - for me it runs automatically "some times" but not all the time. Often I see recordings with the "CS" icon but clearly nothing has been skipped as it's a solid green bar on the recording. Hitting the "Delete Comskip files" and "Run Comskip" fixes this.

I use this to run Comkip on live recordings as I have a very healthy Sage Server (Dual Xeon E5-2667 v2's)(Also my Plex server and main file server). So the question is - if I enable the "Enable manual Comskip" does this in any way affect whether or not it should be running automatically?
Meaning if I allow this to be run manually does that affect its ability to run in full auto-mode?
Are you running comskip on live recordings or running after the recording has completed?

If you are running live make sure you have live_tv=1 set in your comskip.ini. You can also adjust the live_tv_retries and standoff parameters if you're still having problems.

One thing to keep in mind about live comskip detection is that, for whatever reason, it is not as accurate. You get better results by running after the recordings have completed.
__________________
Server: i5 8400, ASUS Prime H370M-Plus/CSM, 16GB RAM, 15TB drive array + 500GB cache, 2 HDHR's, SageTV 9, unRAID 6.6.3
Client 1: HD300 (latest FW), HDMI to an Insignia 65" 1080p LCD and optical SPDIF to a Sony Receiver
Client 2: HD200 (latest FW), HDMI to an Insignia NS-LCD42HD-09 1080p LCD
Reply With Quote
  #1131  
Old 02-17-2019, 07:53 PM
FlyingDoc FlyingDoc is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: May 2008
Posts: 117
not sure if this is the right tool

I have comskip working using SJQ for all my sage recordings but i am now trying to prepare for cord cutting and testing a PlayOn subscription for some recordings. Can i use this plugin simply to monitor the playon recordings directory and process the playon files as they arrive?

I was going to use dirmon2 or comskip monitor but it seems these are no longer available via the downloads page link at the top of this forum.

Note i understand that the playon recordings actually have chapter markers that identify the ads in the metadata so if anyone knows how to extract these in to a usable EDL file i would love to know it.

thanks

Peter
Reply With Quote
  #1132  
Old 02-18-2019, 06:31 AM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,754
Quote:
Originally Posted by FlyingDoc View Post
I have comskip working using SJQ for all my sage recordings but i am now trying to prepare for cord cutting and testing a PlayOn subscription for some recordings. Can i use this plugin simply to monitor the playon recordings directory and process the playon files as they arrive?

I was going to use dirmon2 or comskip monitor but it seems these are no longer available via the downloads page link at the top of this forum.

Note i understand that the playon recordings actually have chapter markers that identify the ads in the metadata so if anyone knows how to extract these in to a usable EDL file i would love to know it.

thanks

Peter
Peter,

It won't monitor for any new PlayOn recordings but it will let you manually scan recordings for commercials.
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #1133  
Old 02-19-2019, 10:09 PM
FlyingDoc FlyingDoc is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: May 2008
Posts: 117
thanks for the quick response.... the main aim is to automate the capture, comskip and import process so i will need to keep looking. I did find an old version of Dirmon2 on the wayback machine but unfortunately the comskip monitor is not available there.

If anyone can point me to the latest versions of these or other similar tools please let me know.

Thanks
Reply With Quote
  #1134  
Old 02-20-2019, 08:19 AM
graywolf's Avatar
graywolf graywolf is offline
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2009
Location: NC
Posts: 1,158
Depending on your scripting skills use sjq scripts.
Test script to check for recordings without edl files then have it submit a task script that launches a script to run comskip on that file. Have the test script run however frequently you want
Reply With Quote
  #1135  
Old 02-20-2019, 10:08 AM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,754
Quote:
Originally Posted by FlyingDoc View Post
thanks for the quick response.... the main aim is to automate the capture, comskip and import process so i will need to keep looking. I did find an old version of Dirmon2 on the wayback machine but unfortunately the comskip monitor is not available there.

If anyone can point me to the latest versions of these or other similar tools please let me know.

Thanks
I should probably update CommercialDetector to add this capability.
__________________

Sage Server: 8th gen Intel based system w/32GB RAM running Ubuntu Linux, HDHomeRun Prime with cable card for recording. Runs headless. Accessed via RD when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #1136  
Old 02-20-2019, 11:17 AM
KarylFStein KarylFStein is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Apr 2006
Location: Westland, Michigan, USA
Posts: 974
Quote:
Originally Posted by graywolf View Post
Depending on your scripting skills use sjq scripts.
Test script to check for recordings without edl files then have it submit a task script that launches a script to run comskip on that file. Have the test script run however frequently you want
This is what I used to do and in the SJQ thread there is a template that may be used or I can dig up the script. MCEBuddy may also be an option, but I've never used it.
__________________
Home Network: https://karylstein.com/technology.html
Reply With Quote
  #1137  
Old 02-20-2019, 06:04 PM
FlyingDoc FlyingDoc is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: May 2008
Posts: 117
Thanks for the suggestions guys.

The Dirmon2 version i dug up is flagged as containing a virus by avast so i dont want to try that. MCEBuddy may be an option i will take a look. I will also blow the cobwebs off my very old and not so elegant coding skills and see if SJQ is a possibility. I am sure others would appreciate the capability if it were to find its way in to the CommercialDetector plugin :-) I hope you can find the time at some point.

BTW thanks to all that continue to support SageTV and keep adding great new features to the program and providing support here on the forum. I for one appreciate all you do very much.

Peter
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Plugin: MizookLCD (Alternate SageTV LCDSmartie Plugin) cslatt SageTV Customizations 48 06-11-2012 10:44 AM
Plugin :: My TV for V7 bialio SageTV v7 Customizations 41 03-26-2011 11:09 AM
MediaPlayer Plugin/STV Import: Winamp Media Player Plugin deria SageTV Customizations 447 12-11-2010 07:38 PM
Plugin Manager: Configure plugin medwynd SageTV Beta Test Software 0 05-29-2010 08:43 AM
Hulu: Possible to Use XBMC Hulu Plugin to create SageTV Plugin? Brent SageTV Customizations 8 02-24-2009 04:16 PM


All times are GMT -6. The time now is 09:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.