SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV v9 Customizations

Notices

SageTV v9 Customizations This forums is for discussing and sharing user-created modifications for the SageTV version 9 application created by using the SageTV Studio or through the use of external plugins. Use this forum to discuss plugins for SageTV version 9 and newer.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #121  
Old 02-08-2017, 08:39 AM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,411
Quote:
Originally Posted by Olias View Post
Finally had a chance to set this up. It's pretty amazing to be able to speak to Sage via Alexa! Thanks for your work on this.

I did have a small issue with entering my locator ID. The first time I started, Alexa told me that I had already entered 10 digits for the ID. When I asked "what's the locator?" she spelled out "NO_LOCATOR". After telling her to reset the locator, it was reset to the same value. I ended up having to say "no" multiple times for her to erase the "NO_LOCATOR" characters so that I could enter my real locator ID.

Otherwise, I'm having a lot of fun talking to Sage.
I'll look through the log files to see why that happened. I believe it was due to a bug in there that caused some of the database to get corrupted. I have fixed the bug but some of the corrupted entries were not fixed.

Thanks for your feedback. This is a work in progress that should improve as Amazon rolls out new functionality (and fixes) to their developer platform.
__________________

Sage Server: ASUS/Intel C2D based system w/4GB RAM. Win7, Hauppauge PVR 150, Hauppauge HVR-2250 and an HDHR. Runs headless. Accessed via VNC when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #122  
Old 02-13-2017, 12:27 PM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,411
To whoever was searching for recordings by genre: I see why it failed and will try to get a fix out shortly.
__________________

Sage Server: ASUS/Intel C2D based system w/4GB RAM. Win7, Hauppauge PVR 150, Hauppauge HVR-2250 and an HDHR. Runs headless. Accessed via VNC when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #123  
Old 02-19-2017, 05:23 AM
pukka pukka is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2008
Location: Leicestershire, UK
Posts: 80
Will UK alexa support come?
Reply With Quote
  #124  
Old 02-19-2017, 06:45 AM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,411
Quote:
Originally Posted by pukka View Post
Will UK alexa support come?
I'm not sure Many of the features that I use are only available in US skills. Amazon has also made it unnecessarily difficult to copy one config (US) to another (any other language).

Also, I have only two requests from UK users for the skill.

Sorry.
__________________

Sage Server: ASUS/Intel C2D based system w/4GB RAM. Win7, Hauppauge PVR 150, Hauppauge HVR-2250 and an HDHR. Runs headless. Accessed via VNC when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #125  
Old 04-11-2017, 04:33 PM
KarylFStein KarylFStein is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Apr 2006
Location: Westland, Michigan, USA
Posts: 850
Any luck on SSL? My kids were asking about using the Echo to control the TV the other day
Reply With Quote
  #126  
Old 04-12-2017, 07:31 AM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,411
Quote:
Originally Posted by KarylFStein View Post
Any luck on SSL? My kids were asking about using the Echo to control the TV the other day
Sorry, no. I have done nothing with Sage development lately. Been real busy at work and you know what they say about making hay.
__________________

Sage Server: ASUS/Intel C2D based system w/4GB RAM. Win7, Hauppauge PVR 150, Hauppauge HVR-2250 and an HDHR. Runs headless. Accessed via VNC when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #127  
Old 04-12-2017, 06:01 PM
KarylFStein KarylFStein is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Apr 2006
Location: Westland, Michigan, USA
Posts: 850
Quote:
Originally Posted by tmiranda View Post
Sorry, no. I have done nothing with Sage development lately. Been real busy at work and you know what they say about making hay.
No, but Google knows . Understood, the kids just think everything should be hooked up to the Echo now and reminded me about that. Although it's a mixed bag as the more things you can control with it the more ways the kids find to annoy each other with it. Kid 1: Alexa play show tunes. Kid 2: Alexa play let the bodies hit the floor. (Repeat until Alexa gets unplugged.) Or, Kid 1 (when kid 2 is downstairs with friends): Alexa turn off the downstairs lights.
Reply With Quote
  #128  
Old 04-13-2017, 07:42 AM
pjpjpjpj pjpjpjpj is offline
Sage Icon
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 2,003
Quote:
Originally Posted by KarylFStein View Post
No, but Google knows . Understood, the kids just think everything should be hooked up to the Echo now and reminded me about that. Although it's a mixed bag as the more things you can control with it the more ways the kids find to annoy each other with it. Kid 1: Alexa play show tunes. Kid 2: Alexa play let the bodies hit the floor. (Repeat until Alexa gets unplugged.) Or, Kid 1 (when kid 2 is downstairs with friends): Alexa turn off the downstairs lights.
Man, can I relate to that!
I removed all lights from alexa control for that reason. But if they aren't going back and forth over what to play, one is just purposely talking loudly while the other is giving an instruction so that alexa gets confused. "Sorry, I can't find 'my I don't favorite want songs to hear playlist music right now' in your music."
__________________
Server: AMD Athlon II x4 635 2.9GHz, 4 Gb RAM, Win 8.1 x64, Java 8, Gigabit network
Drives: 1 TB and 500 GB internals for TV, 500GB & 2TB USB drives for DVD rips and such.
Software: SageTV v9, stock STV with ADM.
Tuners: 4 tuners via (2) HDHomeruns (100% OTA, DIY antennas in the attic).
Clients: (2) HD300, (3) HD200, (1) HD100. Latest firmware all the way around
Reply With Quote
  #129  
Old 04-14-2017, 01:28 PM
waynedunham waynedunham is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,327
Quote:
Originally Posted by KarylFStein View Post
No, but Google knows . Understood, the kids just think everything should be hooked up to the Echo now and reminded me about that. Although it's a mixed bag as the more things you can control with it the more ways the kids find to annoy each other with it. Kid 1: Alexa play show tunes. Kid 2: Alexa play let the bodies hit the floor. (Repeat until Alexa gets unplugged.) Or, Kid 1 (when kid 2 is downstairs with friends): Alexa turn off the downstairs lights.
I have a friend who has an Alexa in his home and whenever a bunch of us get together at his place all his "friends" try to mess with his Alexa getting it to do annoying things.
__________________
Wayne Dunham
Reply With Quote
  #130  
Old 04-14-2017, 01:59 PM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,071
Hopefully you will be able to use a custom wake word in the near future to prevent all of these kinds of things from happening.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #131  
Old 04-14-2017, 06:17 PM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 3,142
Quote:
Originally Posted by wayner View Post
Hopefully you will be able to use a custom wake word in the near future to prevent all of these kinds of things from happening.
wouldn't that be intelligent? Even if Amazon supplied a selection of 50, at least the odds would decrease for unwanted deliveries
__________________
Sage 7 server = Gigabyte AMD dual core - 2 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - Seagate/Hitachi Deskstar - HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200 networked. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson
Reply With Quote
  #132  
Old 04-17-2017, 08:01 AM
waynedunham waynedunham is offline
Sage Icon
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 1,327
Quote:
Originally Posted by wayner View Post
Hopefully you will be able to use a custom wake word in the near future to prevent all of these kinds of things from happening.
I know this guy pretty well, so I'd just have to go through Disney references starting with his favorite of the 7 dwarfs which he uses to name things quite often.
What they need is true voice recognition so it will only respond to the voices of people who have been set up to be able to control the devices.
Then they need a security level that you can set up for controls/groups of controls. That way the kiddies can control their stuff, but can't do things like delete SageTV recordings.
__________________
Wayne Dunham
Reply With Quote
  #133  
Old 05-14-2017, 08:17 AM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,411
I pre-ordered the Echo Show. Once the updated development kit comes out I'll work on streaming video to the device. Early indications are that I'll just have to give it a URL to stream from and it will automatically handle the voice controls for things like play, pause, stop, etc.
__________________

Sage Server: ASUS/Intel C2D based system w/4GB RAM. Win7, Hauppauge PVR 150, Hauppauge HVR-2250 and an HDHR. Runs headless. Accessed via VNC when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #134  
Old 06-01-2017, 10:24 AM
nettech_gt nettech_gt is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 201
Thank you for making this skill! Voice control of Sage is something I have been wanting for a long time. I noticed in the wiki that the search feature is limited to "genre" only. Is this still the case? I would think being able to search for a title of a show in the guide would be something very useful for many Sage users. Searching by typing with a remote is a PITA. Thanx!
Reply With Quote
  #135  
Old 06-01-2017, 10:51 AM
wayner wayner is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jan 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 6,071
Quote:
Originally Posted by nettech_gt View Post
Searching by typing with a remote is a PITA. Thanx!
I agree. When I need to search I use the web interface on my phone and then use that to initiate playback of the file as well.
__________________
New Server - Sage9 on unRAID 2xHD-PVR, HDHR for OTA
Old Server - Sage7 on Win7Pro-i660CPU with 4.6TB, HD-PVR, HDHR OTA, HVR-1850 OTA
Clients - 2xHD-300, 8xHD-200 Extenders, Client+2xPlaceshifter and a WHS which acts as a backup Sage server
Reply With Quote
  #136  
Old 06-01-2017, 11:41 AM
Pelicanjoe Pelicanjoe is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Aug 2009
Location: Huntersville, NC
Posts: 140
This is nice, but I have google home. Anyone working on an integration? I can test!
Reply With Quote
  #137  
Old 06-02-2017, 07:39 AM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,411
Quote:
Originally Posted by nettech_gt View Post
Thank you for making this skill! Voice control of Sage is something I have been wanting for a long time. I noticed in the wiki that the search feature is limited to "genre" only. Is this still the case? I would think being able to search for a title of a show in the guide would be something very useful for many Sage users. Searching by typing with a remote is a PITA. Thanx!
This should be possible but there is bug in the Amazon API that prevents me from doing it. Once the bug is fixed I will work on it some more.

I know I will not have time until late summer.
__________________

Sage Server: ASUS/Intel C2D based system w/4GB RAM. Win7, Hauppauge PVR 150, Hauppauge HVR-2250 and an HDHR. Runs headless. Accessed via VNC when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #138  
Old 06-02-2017, 07:39 AM
tmiranda's Avatar
tmiranda tmiranda is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jul 2005
Location: Central Florida, USA
Posts: 5,411
Quote:
Originally Posted by Pelicanjoe View Post
This is nice, but I have google home. Anyone working on an integration? I can test!
I thought about this but really don't have the time
__________________

Sage Server: ASUS/Intel C2D based system w/4GB RAM. Win7, Hauppauge PVR 150, Hauppauge HVR-2250 and an HDHR. Runs headless. Accessed via VNC when necessary. Four HD-300 Extenders.
Reply With Quote
  #139  
Old 06-05-2017, 12:50 PM
nettech_gt nettech_gt is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 201
Great! Thanx!
Reply With Quote
  #140  
Old 06-09-2017, 08:56 AM
nettech_gt nettech_gt is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 201
This looks interesting...

https://www.engadget.com/2017/06/08/...deo-streaming/
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SageTV Alexa Skill jonnydeath SageTV v7 Customizations 2 04-28-2016 01:24 AM
Considering feasibility of WMC + Ceton Echo solution mkanet General Discussion 19 12-19-2012 01:16 PM
Audio echo on AC3? jerryt SageTV Software 0 10-08-2008 06:17 AM
Echo problem with Pinnacle 310i Glitterati Hardware Support 5 11-14-2007 08:04 AM
Audio echo while viewing live TV raddevon SageTV Software 3 05-14-2006 09:46 PM


All times are GMT -6. The time now is 03:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.