SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-13-2008, 09:32 PM
kricker's Avatar
kricker kricker is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2005
Location: Knoxville, TN
Posts: 1,137
Send a message via AIM to kricker Send a message via MSN to kricker
QAM frequencies for scan do not match tuning frequencies

While trying to get my HD merit control and guide issues figured out, I ran into a QAM frequency issue. I did a new channel scan with my HD tuner. Not all the frequencies that are in the file for scanning match with the frequencies used for tuning, therefore my scan finds very few channels. I changed the frequencies in the file used for scanning to match thosed used for tuning and it fixed it. I figured this should be noted, and might help others who find no channels when scanning.

Example:
QAMScan-AverMedia M780 PCIe Digital Video Capture 2-0.frq
Code:
CH:102 frq:663000000 
CH:103 frq:669000000
CH:104 frq:675000000
AverMedia M780 PCIe Digital Video Capture 2-0-QAM.frq
Code:
CH:42 major:0 minor:1 prog:1 phy:102 frq:661250000 mod:11 inv:0 #:DTV102.1
CH:43 major:0 minor:2 prog:3 phy:102 frq:661250000 mod:11 inv:0 #:DTV102.3
CH:44 major:0 minor:3 prog:5 phy:102 frq:661250000 mod:11 inv:0 #:DTV102.5
CH:45 major:0 minor:1 prog:1 phy:104 frq:673250000 mod:11 inv:0 #:DTV104.1
CH:46 major:0 minor:2 prog:2 phy:104 frq:673250000 mod:11 inv:0 #:DTV104.2
CH:47 major:0 minor:3 prog:3 phy:104 frq:673250000 mod:11 inv:0 #:DTV104.3
You can see above I have 3 channels in the 102 frequency and 2 in the 104 frequency, but my scan finds nothing. I changed the scan file to read to:
Code:
CH:102 frq:661250000 
CH:103 frq:669000000
CH:104 frq:673250000
Now the scan finds the channels. Anyone know where those frequencies for the scan come from and why they would not match the actual tuning frequencies? Based on Wikipedia my tuning frequencies are standard, but the scan file sage is using adds the 1.75 MHZ that pages lists for "channel center frequencies", whatever that means.

Last edited by kricker; 08-13-2008 at 09:41 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 08-14-2008, 12:12 AM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
Is this perhaps a Standard vs. HRC tuning issue? Haven't dug into it too far, but I believe sage does feature the ability to use HRC tuning maps with an option in sage.properties i believe. Just my first hunch on the matter.

EDIT: quick check of the freq's:

HRC IRC Broadcast
102 661.25 660.0330 661.2625
104 673.25 672.0336 673.2625

So.. doesn't look like that's where the numbers are coming from either...
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room

Last edited by Fuzzy; 08-14-2008 at 12:16 AM.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hauppuage 1800 Clear QAM Install OldPCGUY Hardware Support 1 04-27-2009 09:36 PM
HVR-1800 QAM Problems w/ WinTV & Sage voetsek Hardware Support 5 06-27-2008 09:58 PM
QAM + ATSC +NTSC problems gmijackso SageTV Software 4 05-19-2008 05:25 PM
Get QAM Content with your existing QAM capture cards! Stealth1971 General Discussion 172 02-02-2008 05:58 PM
HDTV, QAM - General Questions ThePaladinTech General Discussion 9 11-29-2007 04:02 PM


All times are GMT -6. The time now is 07:29 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.