SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-11-2007, 05:49 AM
MiGster MiGster is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 24
Sage Client...problems

Sorry some of this is in caps, I didn't look up for awhile and I found my caps on and did't feel like writing the whole thing over.

I own sage tv version 6 and just installed sage client (trial install). Sage tv is working great off of the main tv (server) which sage is installed on. The client is installed on another pc which is on the wired network. I have checked all firewall settings in windows xp and all the right ports are open. When I use client on the other machine it connects to the server initially, after about 2-3 minutes the client says it lost the server connection and is trying to reconnect, usually to no avail. I have tried different decoders and such. I'm using VMR9, FSE, Nvidia decoders, it doesn't matter if I'm watching HD or not. I shut down my virus software before using Sage on both machines. I do have nielm/webserver add-on installed so Meedio can connect and import my recorded shows. I do use a Linksys router on the network for internet sharing, I believe I've opened the required ports on the router correctly. I have read all the FAQ. What else could I be missing? This would be great if I could get this to work and stay connected. Any thoughts would be great. I'm not opposed to uninstalling and re-installing if I need to????

Last edited by MiGster; 07-11-2007 at 05:58 AM.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-11-2007, 09:34 AM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,612
Quote:
Originally Posted by MiGster View Post
Sorry some of this is in caps, I didn't look up for awhile and I found my caps on and did't feel like writing the whole thing over.
I had a hard time reading it, so a few seonds using Word's Format -> Change Case helped.

Quote:
When I use client on the other machine it connects to the server initially, after about 2-3 minutes the client says it lost the server connection and is trying to reconnect, usually to no avail.
If it is initially connected & you see the SageTV interface, it sounds like the SageTV settings should be fine. You could try enabling debug logging on both the server and client to see if the logs might give any hints as to what is happening.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-11-2007, 05:07 PM
MiGster MiGster is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 24
Debug logs

I think I attached these debug txt files correctly. Can anyone see aproblem from reading the information in these?
Attached Files
File Type: txt sagetvclient_0.txt (120.4 KB, 122 views)
File Type: txt sagetvclient_1.txt (21.6 KB, 131 views)
Reply With Quote
  #4  
Old 07-11-2007, 08:17 PM
Opus4's Avatar
Opus4 Opus4 is offline
Administrator
 
Join Date: Sep 2003
Location: NJ
Posts: 19,612
Try contacting support to see if they see anything going on in the logs.

- Andy
__________________
SageTV Open Source v9 is available.
- Read the SageTV FAQ. Older PDF User's Guides mostly still apply: SageTV V7.0 & SageTV Studio v7.1.
- Hauppauge remote help: 1) Basics/Extending it 2) Replace it 3) Use it w/o needing focus
- HD Extenders: A) FAQs B) URC MX-700 remote setup
Note: This is a users' forum; see the Rules. For official tech support fill out a Support Request.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sage server upgrade to Xeon, client help. mleonard Hardware Support 1 07-08-2007 10:45 AM
Sage TV Installation Problems amosisreal SageTV Software 4 06-01-2006 08:00 PM
Sage client network routing etk29321 SageTV Software 4 12-07-2005 02:31 PM
Client problems with 4.0 and TV Services jimmyb SageTV Software 7 11-07-2005 09:36 PM
Sage Client Playback Problems Toddly SageTV Software 1 09-25-2005 07:47 PM


All times are GMT -6. The time now is 05:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.