SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Recorder Software

Notices

SageTV Recorder Software Discussion related to the SageTV Recorder application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. regarding SageTV Recorder should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-25-2006, 07:17 PM
Prefect Prefect is offline
New Member
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 1
Adaptec AVC-2310 - no audio in preview window

This software is exactly what I was looking for, nice and small that just does the job

But I can't seem to get the audio in the preview window to work.

The saved mpeg files do have audio and look great. So is there some option I'm just not seeing?

I'm at a loss, any suggestions? comments?
Reply With Quote
  #2  
Old 05-30-2006, 09:28 PM
karljayne karljayne is offline
Sage User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 74
I installed one of these (Adaptec 3610) the other day. Everthing seemed to be working fine until I tried watching a few of the shows it recorded and discovered some of the recordings had no sound at all. So until I figure out what's going on, I disabled the tuner that was producing no sound in the preview window.

Suggestions welcome.

-karl
__________________
Server WIN7PRO, AMD Phenom II Deneb, 4GB RAM, Gigabyte GeForce 7300 GS 512MB, RAID0 600GB, Hauppauge 500MCE, HD PVR w/ DCT-6200, HDHomerun, SageTV 7.0.12

Last edited by karljayne; 05-30-2006 at 09:30 PM.
Reply With Quote
  #3  
Old 07-06-2007, 11:09 PM
Shield Shield is offline
Sage Aficionado
 
Join Date: Jun 2007
Posts: 402
I'm noticing the same thing with my HP Dual TV Tuner (3610). Anyone tried one of these recently with Sage? It works just fine in MCE which is puzzling...
Reply With Quote
  #4  
Old 09-23-2007, 07:41 AM
SHS's Avatar
SHS SHS is offline
Moderator
 
Join Date: Mar 2003
Location: Vinita, Oklahoma
Posts: 4,572
Only two Adaptec Video capture card work with SageTV and there both PCI and keep in mind that Adaptec no longer make's nor support there capture card.
Do the saved mpeg files have audio when you play them back in other players like with Windows Media Player even know they where recorder with SageTV?
Reply With Quote
  #5  
Old 10-09-2007, 05:06 PM
ecoolman ecoolman is offline
Sage User
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 38
I used my AVC-3610 for the duration of the trial period for Sage for Windows and it worked fine. The first day of the trial I had no sound, but I was using the stock drivers that Windows MCE 2005 installed. Once I installed the drivers from the HP support site (mine is rebranded HP AVC-3610 dual), everything worked fine from there.

The only problem I found is that no matter what quality setting you choose, the files end up being 4 gigs (!) per hour. This was true for MS MCE as well so I imagine this is a 'feature' of the tuner itself.

On the Linux side, there's currently no driver support for this tuner whatsoever, so it wont work at all for Sage OEM.

Eric

Quote:
Originally Posted by Shield View Post
I'm noticing the same thing with my HP Dual TV Tuner (3610). Anyone tried one of these recently with Sage? It works just fine in MCE which is puzzling...
Reply With Quote
  #6  
Old 10-12-2007, 08:38 AM
heffe2001's Avatar
heffe2001 heffe2001 is offline
Sage Icon
 
Join Date: Mar 2004
Location: Conover, NC
Posts: 1,269
I've got the same problem with a Adaptec 2410. I used to use it with Sage a long time ago, but in the rebuild of my server I couldn't figure out what driver I had used, and no sound is captured with that card now (it's currently disabled) It's still in there and connected, just not configured. Wish I could get it running again tho .
__________________
Server: AMD Phenom 2 920 2.8ghz Quad, 16gb Ram, 4tb Storage, 1xHVR-2250, 1 Ceton Cable Card adapter, Windows 7 SP1
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -6. The time now is 07:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.