SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Mac Edition

Notices

SageTV Mac Edition Discussion related to the SageTV Media Center for Mac edition. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV Mac edition should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-30-2013, 08:06 PM
skyonic skyonic is offline
Sage User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 40
sagetv placeshifter and mountain lion

does anyone know if placeshifter 6.6.2 works with mountain lion?

thank you
Reply With Quote
  #2  
Old 05-31-2013, 05:46 AM
Carlton Bale Carlton Bale is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2010
Location: Indianapolis, Indiana, USA
Posts: 108
I'm not sure about placeshifter. I use the mobile web interface plug-in with Safari and that works well for watching and managing TV recordings.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-04-2013, 07:45 PM
will will is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jul 2009
Location: New York
Posts: 797
Placeshifter does not work on the OS X ML. I had issues just getting past the setup screen after connecting to the server (luckily you can get around it by modifying your client properties file on your server). However, every time I tried to play a video it crashed...

I am running SageTV client though on a iMac. I run Sage on Windows 7 in Parallels Desktop 8. It works great, buttery smooth if you use the right codec (I'm using CoreAVC 3). I was even able to get an IR remote to work (a Tivo remote - if you are wondering) by setting Parallels to use the built-in IR sensor of the Mac. I love it and it works great as my Kitchen TV/Computer. With Parallels you can even run the client in coherence mode so you don't have to see Windows, just the SageTV app that runs great full-screen or windowed (I have a SageTV icon in my dock even and the power button on my remote can launch the app if Sage is off).

So that is a solution; a pretty good one once you get it setup. Because of how great the client works for me, I'm sure you could also get Placeshifter to work within Parallels.

Another option, which I just implemented, is hooking up a Slingbox 350 to an extender. It works well for watching TV, though the quality, even on network, isn't as good as a client/extender. However, when you are remote, the Slingbox has much better quality than Placeshifter and you can watch DVDs and use your iPad, iPhone, Android, or any computer as a client.
__________________
Will

OS: Windows 7
Hardware: Intel Core i7-920 with 12GB RAM & an Adaptec 5805 with a Chenbro 36-port SAS Expander
Case: Antec 1200 with 4 iStarUSA trayless hot-swap cages (20 drives max)
Drives: 8 Toshiba/Hitachi 2TB drives in a RAID 6 & 7 Toshiba 3TB drives in a RAID 6
Capture Cards: HDHomeRun Connect Quatro 4, Hauppauge 60 HD-PVR
Players: 5 HD300s, 2 HD200s, 1 Client, 1 MiniClient
Reply With Quote
  #4  
Old 06-07-2013, 07:45 PM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 3,820
so with the Slingbox, I'd connect it to a HD200 for example? How would I view and control Sage remotely in this scenario....could I use an iPad as a viewing/control device when I'm in say the U.K.?
__________________
Sage 9 server = Gigabyte AMD quad-core - 4 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - SSD boot, Hitachi Deskstar show drives. HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200/300ís networked. HDHomerun tuner. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson
Reply With Quote
  #5  
Old 06-08-2013, 09:31 AM
will will is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jul 2009
Location: New York
Posts: 797
Quote:
Originally Posted by tvmaster2 View Post
How would I view and control Sage remotely in this scenario...
You could view SageTV either through a computer by visiting watch.slingbox.com, via an iPhone/iPad/Android (each App costs $15), or via Sony Internet Player with Google TV/Netgear NeoTV/WD TV devices (I believe the Slingbox app is free for those devices but I haven't verified this).

You can control your HD200 via an IR blaster that is built into your Slingbox. It works and can control an HD200 as long as you use the proper custom remote setup. I've attached the custom remote file I found online and verified that it works. Just don't be taken back that the remote looks generic, the author didn't create an image of the SageTV remote. When I first loaded it, I expected my SageTV remote to appear so I didn't think it was loading correctly until I finally just tried it out.

The only issue with the built in IR blaster is that the video feed from the Slingbox is on a ~5 second delay so sending commands can be tedious to say the least. A good work around for that is to setup TiSageTV remote and use your phone to select what to play on the HD200. I use it and it works pretty well except for when the app crashes every now and then.

I've attached a screen shot of what SageTV looks like when viewed from a web browser (it can play fullscreen or as a pop-up window you can resize). The text for the UI isn't sharp like Placeshifter but video looks great, esp. when compared to using Placeshifter remotely (and you can play anything your HD200 can).
Attached Images
File Type: png Screen Shot 2013-06-08 at 11.28.19 AM.png (307.8 KB, 351 views)
Attached Files
File Type: zip Slingbox HD200 Remote V1225_PL.zip (235 Bytes, 266 views)
__________________
Will

OS: Windows 7
Hardware: Intel Core i7-920 with 12GB RAM & an Adaptec 5805 with a Chenbro 36-port SAS Expander
Case: Antec 1200 with 4 iStarUSA trayless hot-swap cages (20 drives max)
Drives: 8 Toshiba/Hitachi 2TB drives in a RAID 6 & 7 Toshiba 3TB drives in a RAID 6
Capture Cards: HDHomeRun Connect Quatro 4, Hauppauge 60 HD-PVR
Players: 5 HD300s, 2 HD200s, 1 Client, 1 MiniClient
Reply With Quote
  #6  
Old 06-08-2013, 09:41 PM
tvmaster2's Avatar
tvmaster2 tvmaster2 is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Jun 2005
Location: tarana
Posts: 3,820
ok, thanks for all this info. I have a WDTV somewhere, just not sure if it's the correct version. iPad is likely the way I'd go. What's the best part of using a Slingbox over other remote methods?
__________________
Sage 9 server = Gigabyte AMD quad-core - 4 gigs - integrated ATI HD4200 chipset - SSD boot, Hitachi Deskstar show drives. HD-PVR - Colossus - Win7 32 bit. HD200/300ís networked. HDHomerun tuner. "If you've given up on Weird Al, you've given up on life" - Homer Simpson
Reply With Quote
  #7  
Old 06-09-2013, 11:03 PM
will will is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jul 2009
Location: New York
Posts: 797
Quote:
Originally Posted by tvmaster2 View Post
What's the best part of using a Slingbox over other remote methods?
For me the best part is how easy it works and the lack of transcoding. My Sage server is getting old and is unable to do live transcoding of h.264 recordings (HD-PVR recordings). With a Slingbox, the device takes care of all the transcoding. Also, the Slingbox can adjust quality on the fly for your connection. So if you are viewing the recording on your iPhone with LTE and go into a 3g area it will lower the quality so the video can keep playing - I don't believe the other Sage mobile options can do that.

Of course the big downside to Slingbox is that it costs money. However, I have been very satisfied and think it is a good value.
__________________
Will

OS: Windows 7
Hardware: Intel Core i7-920 with 12GB RAM & an Adaptec 5805 with a Chenbro 36-port SAS Expander
Case: Antec 1200 with 4 iStarUSA trayless hot-swap cages (20 drives max)
Drives: 8 Toshiba/Hitachi 2TB drives in a RAID 6 & 7 Toshiba 3TB drives in a RAID 6
Capture Cards: HDHomeRun Connect Quatro 4, Hauppauge 60 HD-PVR
Players: 5 HD300s, 2 HD200s, 1 Client, 1 MiniClient
Reply With Quote
  #8  
Old 07-25-2013, 09:51 PM
skyonic skyonic is offline
Sage User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 40
to Answer my original question

Just wanted to say ... i borrowed a 2013 Macbook pro 13" with mountain lion ... installed Placeshifter

had zero issues connecting and playing back anything off my sagetv server

upon installing placeshifter, sage required an auto download to get Java, took a could of minutes and it worked fine

i had NO issues
Reply With Quote
  #9  
Old 07-26-2013, 07:59 AM
will will is offline
Sage Fanatic
 
Join Date: Jul 2009
Location: New York
Posts: 797
Quote:
Originally Posted by skyonic View Post
Just wanted to say ... i borrowed a 2013 Macbook pro 13" with mountain lion ... installed Placeshifter

had zero issues connecting and playing back anything off my sagetv server

upon installing placeshifter, sage required an auto download to get Java, took a could of minutes and it worked fine

i had NO issues
What version of Java are you running?
__________________
Will

OS: Windows 7
Hardware: Intel Core i7-920 with 12GB RAM & an Adaptec 5805 with a Chenbro 36-port SAS Expander
Case: Antec 1200 with 4 iStarUSA trayless hot-swap cages (20 drives max)
Drives: 8 Toshiba/Hitachi 2TB drives in a RAID 6 & 7 Toshiba 3TB drives in a RAID 6
Capture Cards: HDHomeRun Connect Quatro 4, Hauppauge 60 HD-PVR
Players: 5 HD300s, 2 HD200s, 1 Client, 1 MiniClient
Reply With Quote
  #10  
Old 11-01-2013, 11:08 PM
bs4free bs4free is offline
Sage User
 
Join Date: Sep 2010
Location: Binghamton, NY
Posts: 15
Quote:
Originally Posted by skyonic View Post
Just wanted to say ... i borrowed a 2013 Macbook pro 13" with mountain lion ... installed Placeshifter

had zero issues connecting and playing back anything off my sagetv server

upon installing placeshifter, sage required an auto download to get Java, took a could of minutes and it worked fine

i had NO issues
Could you please tell me how, I have been trying for a year with no luck..
Reply With Quote
  #11  
Old 01-09-2014, 11:11 AM
skyonic skyonic is offline
Sage User
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 40
sagetv on mac os 10.9

ok i'm using a mid 2010 i5 macbook pro i have a clean install of 10.9 java 1.6

on the back end i'm running sage 6.6 with winxp.. i hope this answers some questions, i have not tested other any other os yet
Attached Images
File Type: png Screen Shot 2014-01-09 at 12.22.22 PM.png (334.0 KB, 323 views)
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mac version crashing on mountain lion? radiopaque SageTV Mac Edition 4 01-24-2016 08:51 PM
Mountain Lion loefigh SageTV HD Theater - Media Player 3 07-31-2012 09:49 AM
HD300 and OS X Lion loefigh SageTV HD Theater - Media Player 8 03-20-2012 01:04 AM
Differences between SageTV Placeshifter and SageTV Client Grant General Discussion 8 02-08-2007 01:10 AM
My SageTV think's I'm in Mountain Time! Barry Yule Ive SageTV Software 9 08-12-2005 08:58 PM


All times are GMT -6. The time now is 03:30 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.