SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Recorder Software

Notices

SageTV Recorder Software Discussion related to the SageTV Recorder application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. regarding SageTV Recorder should be posted here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-11-2008, 02:10 PM
All4Fun All4Fun is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 10
Is SageTV Recorder Dead? Does it Support the Hauppauge HDPVR?

I have the Hauppauge HDPVR and I'm only interested in using the PVR features to record HD programming using the Hauppauge HDPVR.

SageTV Recorder seems to be the appropriate product for $20 vs. $80 for the SageTV media center product.

Will SageTV Recorder support the Hauppauge HDPVR for my purposes?
Reply With Quote
  #2  
Old 08-11-2008, 03:16 PM
evilpenguin's Avatar
evilpenguin evilpenguin is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Aug 2003
Location: Seattle, WA
Posts: 3,696
Short answer: No

Slightly Longer Answer: SageTV Recorder has long since been depreciated and all of its functionality (headless network encoder) has been moved into the full install.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-12-2008, 12:39 PM
All4Fun All4Fun is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Toronto, Ontario, Canada
Posts: 10
Quote:
Originally Posted by evilpenguin View Post
Short answer: No

Slightly Longer Answer: SageTV Recorder has long since been depreciated and all of its functionality (headless network encoder) has been moved into the full install.
Thank you for the response. I'm VERY close to purchasing the full install after having gotten another issue resolved.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-22-2008, 09:26 PM
172pilot 172pilot is offline
Sage User
 
Join Date: Aug 2008
Location: Maryland
Posts: 19
Confused then....

I had assumed that the reason for the recorder was to offload the recording onto another box, so that recording and playback were being done on different processors? Is that not the case?

If it is/was, but the functionality is now moved into the core, does that mean that two different sagetv boxes can be pointed to the same unc for recording / playback?

I'm curious since I'm having my CPU spike on HD downconversion to MVP, and dont want to risk messing up any in-process recordings, so I was thinking of installing a recorder box separate from the SageTV box that the extenders pointed to... Is this not a valid install scenario?

-Steve
Reply With Quote
  #5  
Old 08-23-2008, 02:33 AM
Fuzzy's Avatar
Fuzzy Fuzzy is offline
SageTVaholic
 
Join Date: Sep 2005
Location: Jurupa Valley, CA
Posts: 9,957
Not so much that you run two boxes pointing to the same path, but one box acting as a slave (Network Encoder) for the other. Unfortunately I believe only the master box is what will be doing the transcoding for the MVP's. Also, with the cost of purchasing a second full SageTV liscense, you would probably be better off upgrading the CPU on the overworked, system, or getting an HD Extender to replace the MVP.

Also, I wouldnt' worry about it messing up any in-prcess recordings, as they it seems to give priority to the recording over the transcoding. The CPU usage for just recording is practically nothing, and everything is running through buffers, so you won't get corrupted video strictly from overworking the processor.

On a similar note, I do wish I could install a second sage server, and use my SageRecorder liscense from years past to activate it, instead of the expensive option of paying for a complete other server.
__________________
Buy Fuzzy a beer! (Fuzzy likes beer)

unRAID Server: i7-6700, 32GB RAM, Dual 128GB SSD cache and 13TB pool, with SageTVv9, openDCT, Logitech Media Server and Plex Media Server each in Dockers.
Sources: HRHR Prime with Charter CableCard. HDHR-US for OTA.
Primary Client: HD-300 through XBoxOne in Living Room, Samsung HLT-6189S
Other Clients: Mi Box in Master Bedroom, HD-200 in kids room
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Latest WinTV PVR-USB2 drivers and compatibility with SageTV Recorder ssalah SageTV Recorder Software 7 02-25-2008 04:20 AM
SageTV V6.1.7 Release Candidate Narflex SageTV Beta Test Software 1 04-05-2007 12:26 PM
Successful SageTV Install on Via Epia System with Hauppauge 350 gazer Hardware Support 0 03-23-2006 01:48 PM
When will we get drivers that support Hauppauge 15 and 16 cards in the same machine? zz5 SageTV Software 15 06-04-2004 05:46 PM
Hauppauge DVB-S support ? RobertdeWit SageTV Beta Test Software 0 02-10-2004 04:51 PM


All times are GMT -6. The time now is 10:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.