SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV International User Forums > SageTV Australia/New Zealand

Notices

SageTV Australia/New Zealand SageTV and SageTV Recorder Users from the Land Down Under - This forum is for you to post about specific issues using SageTV software in Australia and New Zealand.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-12-2014, 03:05 AM
maninblack_30 maninblack_30 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jul 2006
Location: Melbourne, Australia
Posts: 234
channel scan can't find SBS since it moved

using hvr-2250's if that helps.
I'm all out of ideas at the moment - it's been so long since I have had any trouble!

Cheers,

Fraser
__________________
Server:HP DL380 Dual Quad Xeon E5530 2.4Ghz per core, 64GB RAM, 2x Hauppauge HVR-2200 tuners (4 total) 146GB mirrored system drive running Server 2012 R2, 3TB storage HDD space (7x500Gb),
Clients:1 STX HD-100, 1 HD-200, 1 HD-300 for main TV room connected to Pioneer SC-LX72 with Tannoy MX4 mains, MX3 rears and MXm centre (or center!) and Yamaha YST-SW160 subwoofer, Bravia 55' LCD
Reply With Quote
  #2  
Old 02-12-2014, 03:38 AM
maninblack_30 maninblack_30 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jul 2006
Location: Melbourne, Australia
Posts: 234
Fixed it!

I just had to open the PredefinedDVBT.frq and add one line (which is the SBS Melb freq from their website):

"Australia-Melbourne"
frq:177500000;band:7;
frq:184500000;band:7; <this is SBS Melbourne's Freq
frq:191625000;band:7;
frq:219500000;band:7;
frq:226500000;band:7;
frq:536500000;band:7;
frq:557500000;band:7;
{tune:1;pat:6;sdt:16;}

Ta,
Fraser
__________________
Server:HP DL380 Dual Quad Xeon E5530 2.4Ghz per core, 64GB RAM, 2x Hauppauge HVR-2200 tuners (4 total) 146GB mirrored system drive running Server 2012 R2, 3TB storage HDD space (7x500Gb),
Clients:1 STX HD-100, 1 HD-200, 1 HD-300 for main TV room connected to Pioneer SC-LX72 with Tannoy MX4 mains, MX3 rears and MXm centre (or center!) and Yamaha YST-SW160 subwoofer, Bravia 55' LCD
Reply With Quote
  #3  
Old 03-14-2014, 02:48 PM
h8dk97 h8dk97 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Melbourne, Australia
Posts: 99
Quote:
Originally Posted by maninblack_30 View Post
I just had to open the PredefinedDVBT.frq and add one line (which is the SBS Melb freq from their website):

"Australia-Melbourne"
frq:177500000;band:7;
frq:184500000;band:7; <this is SBS Melbourne's Freq
frq:191625000;band:7;
frq:219500000;band:7;
frq:226500000;band:7;
frq:536500000;band:7;
frq:557500000;band:7;
{tune:1;pat:6;sdt:16;}

Ta,
Fraser
Hi Fraser,

I'm also having troubles with the new frequencies, do you mind posting your whole .frq file?
Thanks.
__________________
tiplib.com :: Share Your Knowledge
Reply With Quote
  #4  
Old 03-14-2014, 03:43 PM
maninblack_30 maninblack_30 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jul 2006
Location: Melbourne, Australia
Posts: 234
easy done:

VERSION 3.0, country:Australia-Melbourne

TYPE DVB-T

#fec_rate: 1:fec1/2, 2:fec2/3, 3:fec3/4, 4:fec3/5, 5:fec4/5, 6:fec5/6, 7:fec5/11, 8:fec7/8 9:fec8/9
#fec: 1:VBC, 2:RS/2048, 3:maximum
#polarisation: 1:linear_H, 2:Linear_V, 3:Circular_L, 4:Circular_R
#modualtion: 0:QPSK, 1:16QAM, 2:32QAM, 3:64QAM, 4:128QAM, 5:256QAM, 6:QAM_AUTO, 7:8VSB 8:16VSB
#ctrlbits: 0:diasable, 1:enable, 3:encrypted
#format:
# ch:index onid:networkid tsid:transport_id sid:sevrice_id frq:frequency band:band_width ctrl:ctrlbits
#example:
# CH:11 onid:123 sid:456 tsid:789 frq:670000 band:8 ctrl:1 #:BBC-WORD


CH:1 onid:4115 tsid:1283 sid:1328 frq:177500000 band:7 ctrl:1 #:7-Digital

CH:2 onid:4115 tsid:1283 sid:1329 frq:177500000 band:7 ctrl:1 #:7-Digital-1

CH:3 onid:4115 tsid:1283 sid:1330 frq:177500000 band:7 ctrl:1 #:7TWO

CH:4 onid:4115 tsid:1283 sid:1331 frq:177500000 band:7 ctrl:1 #:7mate

CH:5 onid:4115 tsid:1283 sid:1332 frq:177500000 band:7 ctrl:1 #:7-Digital

CH:6 onid:4115 tsid:1283 sid:1335 frq:177500000 band:7 ctrl:1 #:TV4ME

CH:7 onid:4115 tsid:1283 sid:1336 frq:177500000 band:7 ctrl:1 #:Fresh-Ideas-TV-

CH:8 onid:12802 tsid:784 sid:785 frq:184500000 band:7 ctrl:1 #:SBS-ONE

CH:9 onid:12802 tsid:784 sid:789 frq:184500000 band:7 ctrl:1 #:SBS-HD

CH:10 onid:12802 tsid:784 sid:786 frq:184500000 band:7 ctrl:1 #:SBS-TWO

CH:11 onid:12802 tsid:784 sid:787 frq:184500000 band:7 ctrl:1 #:SBS-3

CH:12 onid:12802 tsid:784 sid:788 frq:184500000 band:7 ctrl:1 #:NITV

CH:13 onid:12802 tsid:784 sid:798 frq:184500000 band:7 ctrl:1 #:SBS-Radio-1

CH:14 onid:12802 tsid:784 sid:799 frq:184500000 band:7 ctrl:1 #:SBS-Radio-2

CH:15 onid:12802 tsid:784 sid:800 frq:184500000 band:7 ctrl:1 #:SBS-Radio-3

CH:16 onid:4114 tsid:1072 sid:1072 frq:191625000 band:7 ctrl:1 #:Nine-Melbourne

CH:17 onid:4114 tsid:1072 sid:1073 frq:191625000 band:7 ctrl:1 #:GEM

CH:18 onid:4114 tsid:1072 sid:1075 frq:191625000 band:7 ctrl:1 #:EXTRA

CH:19 onid:4114 tsid:1072 sid:1076 frq:191625000 band:7 ctrl:1 #:EXTRA-2

CH:20 onid:4114 tsid:1072 sid:1074 frq:191625000 band:7 ctrl:1 #:GO!

CH:21 onid:4116 tsid:1539 sid:1585 frq:219500000 band:7 ctrl:1 #:ONE

CH:22 onid:4116 tsid:1539 sid:1589 frq:219500000 band:7 ctrl:1 #:TEN-Digital

CH:23 onid:4116 tsid:1539 sid:1592 frq:219500000 band:7 ctrl:1 #:ELEVEN

CH:24 onid:4116 tsid:1539 sid:1591 frq:219500000 band:7 ctrl:1 #:ONE

CH:25 onid:4116 tsid:1539 sid:1590 frq:219500000 band:7 ctrl:1 #:TVSN

CH:26 onid:4116 tsid:1539 sid:1593 frq:219500000 band:7 ctrl:1 #:SpreeTV

CH:27 onid:4112 tsid:561 sid:560 frq:226500000 band:7 ctrl:1 #:ABC-News-24

CH:28 onid:4112 tsid:561 sid:561 frq:226500000 band:7 ctrl:1 #:ABC1

CH:29 onid:4112 tsid:561 sid:562 frq:226500000 band:7 ctrl:1 #:ABC2-/-ABC4

CH:30 onid:4112 tsid:561 sid:563 frq:226500000 band:7 ctrl:1 #:ABC1

CH:31 onid:4112 tsid:561 sid:566 frq:226500000 band:7 ctrl:1 #:ABC-Dig-Music

CH:32 onid:4112 tsid:561 sid:567 frq:226500000 band:7 ctrl:1 #:ABC-Jazz

CH:33 onid:4112 tsid:561 sid:564 frq:226500000 band:7 ctrl:1 #:ABC3

CH:34 onid:12832 tsid:3584 sid:3585 frq:557625000 band:7 ctrl:1 #:C31
__________________
Server:HP DL380 Dual Quad Xeon E5530 2.4Ghz per core, 64GB RAM, 2x Hauppauge HVR-2200 tuners (4 total) 146GB mirrored system drive running Server 2012 R2, 3TB storage HDD space (7x500Gb),
Clients:1 STX HD-100, 1 HD-200, 1 HD-300 for main TV room connected to Pioneer SC-LX72 with Tannoy MX4 mains, MX3 rears and MXm centre (or center!) and Yamaha YST-SW160 subwoofer, Bravia 55' LCD
Reply With Quote
  #5  
Old 03-14-2014, 03:45 PM
maninblack_30 maninblack_30 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jul 2006
Location: Melbourne, Australia
Posts: 234
Quote:
Originally Posted by h8dk97 View Post
Hi Fraser,

I'm also having troubles with the new frequencies, do you mind posting your whole .frq file?
Thanks.
After I added the single line about SBS, I then did another scan.
__________________
Server:HP DL380 Dual Quad Xeon E5530 2.4Ghz per core, 64GB RAM, 2x Hauppauge HVR-2200 tuners (4 total) 146GB mirrored system drive running Server 2012 R2, 3TB storage HDD space (7x500Gb),
Clients:1 STX HD-100, 1 HD-200, 1 HD-300 for main TV room connected to Pioneer SC-LX72 with Tannoy MX4 mains, MX3 rears and MXm centre (or center!) and Yamaha YST-SW160 subwoofer, Bravia 55' LCD
Reply With Quote
  #6  
Old 03-14-2014, 06:51 PM
h8dk97 h8dk97 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Melbourne, Australia
Posts: 99
Quote:
Originally Posted by maninblack_30 View Post
After I added the single line about SBS, I then did another scan.
cool
thanks for that
__________________
tiplib.com :: Share Your Knowledge
Reply With Quote
  #7  
Old 03-14-2014, 07:39 PM
maninblack_30 maninblack_30 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jul 2006
Location: Melbourne, Australia
Posts: 234
Quote:
Originally Posted by h8dk97 View Post
cool
thanks for that
How did you go?
__________________
Server:HP DL380 Dual Quad Xeon E5530 2.4Ghz per core, 64GB RAM, 2x Hauppauge HVR-2200 tuners (4 total) 146GB mirrored system drive running Server 2012 R2, 3TB storage HDD space (7x500Gb),
Clients:1 STX HD-100, 1 HD-200, 1 HD-300 for main TV room connected to Pioneer SC-LX72 with Tannoy MX4 mains, MX3 rears and MXm centre (or center!) and Yamaha YST-SW160 subwoofer, Bravia 55' LCD
Reply With Quote
  #8  
Old 03-15-2014, 02:20 AM
h8dk97 h8dk97 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Melbourne, Australia
Posts: 99
Quote:
Originally Posted by maninblack_30 View Post
How did you go?
all good now. thanks
__________________
tiplib.com :: Share Your Knowledge
Reply With Quote
  #9  
Old 03-15-2014, 02:21 AM
maninblack_30 maninblack_30 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jul 2006
Location: Melbourne, Australia
Posts: 234
Most welcome

Good to see a "Local" using SageTV!
I'm yet to find a suitable alternative, you?
__________________
Server:HP DL380 Dual Quad Xeon E5530 2.4Ghz per core, 64GB RAM, 2x Hauppauge HVR-2200 tuners (4 total) 146GB mirrored system drive running Server 2012 R2, 3TB storage HDD space (7x500Gb),
Clients:1 STX HD-100, 1 HD-200, 1 HD-300 for main TV room connected to Pioneer SC-LX72 with Tannoy MX4 mains, MX3 rears and MXm centre (or center!) and Yamaha YST-SW160 subwoofer, Bravia 55' LCD
Reply With Quote
  #10  
Old 03-15-2014, 05:47 AM
h8dk97 h8dk97 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2004
Location: Melbourne, Australia
Posts: 99
Quote:
Originally Posted by maninblack_30 View Post
Most welcome

Good to see a "Local" using SageTV!
I'm yet to find a suitable alternative, you?
no, not really. Shame google bought them.

I'm using it primarily for playback, not much to record on free to air.
__________________
tiplib.com :: Share Your Knowledge
Reply With Quote
  #11  
Old 03-20-2014, 04:30 PM
lesbell lesbell is offline
Sage User
 
Join Date: May 2010
Location: Sydney
Posts: 18
Quote:
Originally Posted by maninblack_30 View Post
I just had to open the PredefinedDVBT.frq and add one line (which is the SBS Melb freq from their website):
Well, colour me confused - A rescan on my server doesn't find SBS, so I excitedly followed your tip. Searched the SBS web site and found that in Sydney SBS is on 571.5 MHz. So I set out to edit PredefinedDVBT.frq only to find that it already reads:

"Australia-Sydney"
frq:571500000;band:7;


It appears that 571.5 MHz is already in there, but I'm not seeing SBS on any of my tuners. Any tips?

--- Les
Reply With Quote
  #12  
Old 03-20-2014, 05:31 PM
maninblack_30 maninblack_30 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jul 2006
Location: Melbourne, Australia
Posts: 234
Quote:
Originally Posted by lesbell View Post
Well, colour me confused - A rescan on my server doesn't find SBS, so I excitedly followed your tip. Searched the SBS web site and found that in Sydney SBS is on 571.5 MHz. So I set out to edit PredefinedDVBT.frq only to find that it already reads:

"Australia-Sydney"
frq:571500000;band:7;


It appears that 571.5 MHz is already in there, but I'm not seeing SBS on any of my tuners. Any tips?

--- Les
If you have multiple tuners, try deleting one of them, then re-adding it as it's own lineup.
When I did mine I removed all the tuners, then physicaly re-started the machine, then went through and added the first tuner etc from scratch, then copied it's lineup to all the others.

Good luck!
__________________
Server:HP DL380 Dual Quad Xeon E5530 2.4Ghz per core, 64GB RAM, 2x Hauppauge HVR-2200 tuners (4 total) 146GB mirrored system drive running Server 2012 R2, 3TB storage HDD space (7x500Gb),
Clients:1 STX HD-100, 1 HD-200, 1 HD-300 for main TV room connected to Pioneer SC-LX72 with Tannoy MX4 mains, MX3 rears and MXm centre (or center!) and Yamaha YST-SW160 subwoofer, Bravia 55' LCD
Reply With Quote
  #13  
Old 03-20-2014, 05:39 PM
lesbell lesbell is offline
Sage User
 
Join Date: May 2010
Location: Sydney
Posts: 18
Quote:
Originally Posted by maninblack_30 View Post
If you have multiple tuners, try deleting one of them, then re-adding it as it's own lineup.
When I did mine I removed all the tuners, then physicaly re-started the machine, then went through and added the first tuner etc from scratch, then copied it's lineup to all the others.

Good luck!
Thanks for that - it's now all good; it turns out I'd picked up some out-of-date info from the SBS site. They're now on 184.5 MHz in Sydney (Gore Hill) too, so adding the line you suggested did the trick!

Thanks for posting it - I would have been screwed, otherwise.

--- Les
Reply With Quote
  #14  
Old 03-20-2014, 05:40 PM
maninblack_30 maninblack_30 is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Jul 2006
Location: Melbourne, Australia
Posts: 234
No worries!

When we lost SBS we lost half our viewing!!!!
__________________
Server:HP DL380 Dual Quad Xeon E5530 2.4Ghz per core, 64GB RAM, 2x Hauppauge HVR-2200 tuners (4 total) 146GB mirrored system drive running Server 2012 R2, 3TB storage HDD space (7x500Gb),
Clients:1 STX HD-100, 1 HD-200, 1 HD-300 for main TV room connected to Pioneer SC-LX72 with Tannoy MX4 mains, MX3 rears and MXm centre (or center!) and Yamaha YST-SW160 subwoofer, Bravia 55' LCD
Reply With Quote
  #15  
Old 03-20-2014, 09:41 PM
lesbell lesbell is offline
Sage User
 
Join Date: May 2010
Location: Sydney
Posts: 18
Quote:
Originally Posted by maninblack_30 View Post
No worries!

When we lost SBS we lost half our viewing!!!!
Ditto! Good thing we didn't lose ABC as well!

Cheers!
Reply With Quote
  #16  
Old 05-02-2014, 12:22 PM
fearless fearless is offline
Sage User
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 27
Quote:
Originally Posted by lesbell View Post
Ditto! Good thing we didn't lose ABC as well!

Cheers!
I seem to have lost ABC as well, and I can hear the kids complaining in the background, but haven't yet started tinkering with the FRQ file.
So looks like I may have to get down and dirty this weekend.
Thanks for the heads up guys.
Reply With Quote
  #17  
Old 05-02-2014, 01:24 PM
JREkiwi's Avatar
JREkiwi JREkiwi is offline
Sage Icon
 
Join Date: Jan 2005
Location: Auckland, New Zealand
Posts: 2,100
You can get all your frequencies for your address from http://myswitch.digitalready.gov.au/

John
Reply With Quote
  #18  
Old 05-02-2014, 01:40 PM
fearless fearless is offline
Sage User
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 27
Ok, so further update, had to manually edit one of the disabled useless shopping channels with the ABC frequencies in the GUI but was unable to preview any content still.
So I ran a subsequent update scan and this time it picked up all the ABC channels ok.
After trying to tune in I noticed reception was around 10% on most of ABC but the EPG updated ok so it must just be poor reception which was affecting the scan.
We do have fluctuating ABC reception in the area at times.
So both SBS and ABC back online now, thank you.

Last edited by fearless; 05-02-2014 at 01:43 PM.
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Moved movies to NAS and hd-200 can't find them George M SageTV HD Theater - Media Player 27 12-08-2012 06:11 PM
Channel Scan failing to find channels after Digital Switchover (only in SageTV) fatboy Hardware Support 0 09-10-2009 05:04 AM
HDHomerun UK - does not find channels during scan al_uk Hardware Support 3 03-05-2009 12:10 PM
Moved Server To New Box, Cannot Find Recordings? PeteCress SageTV Software 5 02-15-2009 01:24 PM
Moved hard drive & can't find recordings Spitzer SageTV Software 3 02-08-2008 12:43 PM


All times are GMT -6. The time now is 09:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.