SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Products > SageTV Software

Notices

SageTV Software Discussion related to the SageTV application produced by SageTV. Questions, issues, problems, suggestions, etc. relating to the SageTV software application should be posted here. (Check the descriptions of the other forums; all hardware related questions go in the Hardware Support forum, etc. And, post in the customizations forum instead if any customizations are active.)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-31-2015, 11:34 AM
valnar valnar is online now
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,236
Send a message via ICQ to valnar
Placeshifter killing SageTV Service

I'm not showing any error logs, but I notice now that when I connect to my SageTV Server through Placeshifter, it crashes the service. I'll log into my server and the service is stopped.

Has anyone seen this before?
__________________
Server: ASUS Q87M-E, Intel i5-4590S, 8GB RAM, DR-400-6 RM case, 2x Addonics Disk Array 3SA, 9TB disk, 2x HDHomeRun, HD-PVR 1212, Win8.1-64bit, Sage 9
Client 1: HD300 on Panasonic Plasma TC-P50ST60
Client 2: HD300 on Vizio 40"
Others: Sage Client & Placeshifter
Reply With Quote
  #2  
Old 01-31-2015, 03:48 PM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,433
Yes. I have had the same problem. Never resolved it. Never able to recover from it, had restore an older system image.
Reply With Quote
  #3  
Old 01-31-2015, 03:56 PM
valnar valnar is online now
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,236
Send a message via ICQ to valnar
Quote:
Originally Posted by KryptoNyte View Post
Yes. I have had the same problem. Never resolved it. Never able to recover from it, had restore an older system image.
I haven't used Placeshifter in 6 months, I may not have a backup that old. Shoot.

I wonder if one of the modern Java's broke it.
__________________
Server: ASUS Q87M-E, Intel i5-4590S, 8GB RAM, DR-400-6 RM case, 2x Addonics Disk Array 3SA, 9TB disk, 2x HDHomeRun, HD-PVR 1212, Win8.1-64bit, Sage 9
Client 1: HD300 on Panasonic Plasma TC-P50ST60
Client 2: HD300 on Vizio 40"
Others: Sage Client & Placeshifter
Reply With Quote
  #4  
Old 01-31-2015, 08:37 PM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,433
I do know that folks are still using it, so it's something that our systems have in common.

I don't know how destitute your situation is, but after getting one successful placeshifter up and running, Sage service will shut down after 3 minutes. In fact, if I fire up my laptop and then attempt to run placeshifter on that laptop, Sage will immediately go back into this state where the service shuts down after 3 minutes.

I purchased my placeshifter license from another user here on the forum. Did you purchase yours from Sage originally?
Reply With Quote
  #5  
Old 01-31-2015, 08:52 PM
valnar valnar is online now
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,236
Send a message via ICQ to valnar
Quote:
Originally Posted by KryptoNyte View Post
I do know that folks are still using it, so it's something that our systems have in common.

I don't know how destitute your situation is, but after getting one successful placeshifter up and running, Sage service will shut down after 3 minutes. In fact, if I fire up my laptop and then attempt to run placeshifter on that laptop, Sage will immediately go back into this state where the service shuts down after 3 minutes.

I purchased my placeshifter license from another user here on the forum. Did you purchase yours from Sage originally?
Yes, all my licenses are original. I have the same problem. Sometimes it works, but most of the time when I try to connect, that kills the Sage service. Of course that never used to happen, and other than Windows updates or Java, I'm at a loss to know what is causing it.
__________________
Server: ASUS Q87M-E, Intel i5-4590S, 8GB RAM, DR-400-6 RM case, 2x Addonics Disk Array 3SA, 9TB disk, 2x HDHomeRun, HD-PVR 1212, Win8.1-64bit, Sage 9
Client 1: HD300 on Panasonic Plasma TC-P50ST60
Client 2: HD300 on Vizio 40"
Others: Sage Client & Placeshifter
Reply With Quote
  #6  
Old 01-31-2015, 09:16 PM
KryptoNyte's Avatar
KryptoNyte KryptoNyte is offline
Sage Icon
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 2,433
Just to clarify, after the problem surfaces, I can reboot the server and Sage service will shut down in 3 minutes, even without a placeshifter involved. If I restart it, it shuts down in 3 minutes. It never goes back to good, until I restore that good image where a placeshifter had never connected. I never had enough time to troubleshoot it - it usually happened just before leaving home on a trip, and I had to scramble to get the old image back up before walking out the door.
Reply With Quote
  #7  
Old 02-07-2015, 05:38 PM
valnar valnar is online now
Sage Icon
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 1,236
Send a message via ICQ to valnar
Mine isn't that bad, but I don't remember when Placeshifter started taking a crap since it's been so long since I used it. I wonder if it was related to one of these recent "secure" Java updates. I might drop back down to Java 6 and let it sit there.
__________________
Server: ASUS Q87M-E, Intel i5-4590S, 8GB RAM, DR-400-6 RM case, 2x Addonics Disk Array 3SA, 9TB disk, 2x HDHomeRun, HD-PVR 1212, Win8.1-64bit, Sage 9
Client 1: HD300 on Panasonic Plasma TC-P50ST60
Client 2: HD300 on Vizio 40"
Others: Sage Client & Placeshifter
Reply With Quote
Reply


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anyone heard of a PVR killing USB ports? heffneil Hardware Support 2 07-17-2013 12:41 PM
HD-PVR is killing me.... CanadianEh Hardware Support 30 02-25-2010 11:45 AM
Killing Fork() toricred SageTV Studio 9 07-26-2009 07:50 PM
When running as service why does starting Sage UI say SageTV Service is initializing? GollyJer SageTV Software 2 12-27-2006 09:59 AM


All times are GMT -6. The time now is 11:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.