SageTV Community  

Go Back   SageTV Community > SageTV Development and Customizations > SageTV v7 Customizations

Notices

SageTV v7 Customizations This forums is for discussing and sharing user-created modifications for the SageTV version 7 application created by using the SageTV Studio or through the use of external plugins. Use this forum to discuss plugins for SageTV version 7 and newer.

View Poll Results: Would you like this plugin working on Linux?
Yes, please 7 63.64%
No, thanks 4 36.36%
Voters: 11. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #321  
Old 05-20-2014, 01:22 PM
routerunner's Avatar
routerunner routerunner is offline
Sage Icon
 
Join Date: May 2008
Location: Wiltshire, UK
Posts: 1,377
yes, you're right and is very weird indeed...maybe because there isn't a dependency in the plugin's manifest, I'll have a look, however if you don't experience problems you're not obliged to upgrade, this was mainly for the Tivusat smartcard.

Eddy
__________________

Automatic Power Off | Squeezeslave | DVB-S Importer | DVB Decrypter & Card Client | Tuner Preroll


Every man is a damn fool for at least five minutes every day; wisdom consists in not exceeding the limit. ~ Elbert Hubbard
Reply With Quote
  #322  
Old 05-20-2014, 02:24 PM
routerunner's Avatar
routerunner routerunner is offline
Sage Icon
 
Join Date: May 2008
Location: Wiltshire, UK
Posts: 1,377
Quote:
Originally Posted by wubdich View Post
SageTV is not showing an available update for Plugin "DVB Decrypter Smartcard Server (OsCAM)" ... anything we can do to scan for available updates ? Maybe my SageTV server missed something because I'm using power save mode since a few weeks.
My fault, sorry, I forgot to confirm the plugin submission link

It should be all right now...

Eddy
__________________

Automatic Power Off | Squeezeslave | DVB-S Importer | DVB Decrypter & Card Client | Tuner Preroll


Every man is a damn fool for at least five minutes every day; wisdom consists in not exceeding the limit. ~ Elbert Hubbard
Reply With Quote
  #323  
Old 06-02-2014, 06:48 AM
DIBU's Avatar
DIBU DIBU is offline
Sage Expert
 
Join Date: Jul 2004
Location: Germany / Hessen / RheinMain
Posts: 512
But

will work fine, but i have a rapberry pi as oscam server (diablo wifi and dvblink will also use the cards with this server)

when DVB Decrypter can use this oscam server i will donate

thanks
__________________
Sage V7x:
Server - Lenovo K320 with WindowsHomeServer2011, 10 Terabyte HD's on stablebit drivepool, (1 x DuoFlex CT Octopus PCIe DVB-C 4 Tuner all with LM-DVB-SmartRecorder, dbox2, run SageTV as Service, DeskNow Mail and Collaboration server, 2 Terabyte NAS (Ximeta) as seconf backup, 1Gb/s MSI ePower HD Network, 3xHD100, 1xHD200, 1xHD300, Panasonic LCD 55" TV, Sharp LCD TV, JVC LCD TV, Touchscreen LCD, PlaceShifter
cu at http://www.dbuschek.de
Reply With Quote
  #324  
Old 06-02-2014, 07:22 AM
routerunner's Avatar
routerunner routerunner is offline
Sage Icon
 
Join Date: May 2008
Location: Wiltshire, UK
Posts: 1,377
Quote:
Originally Posted by DIBU View Post
will work fine, but i have a rapberry pi as oscam server (diablo wifi and dvblink will also use the cards with this server)

when DVB Decrypter can use this oscam server i will donate

thanks
Please don't hold your breath, this plugin is complete and gone into maintenance (bug fix only).

What you could do is to create a local card sharing service using a cccam protocol connection between your existing oscam running on your rpi acting as a server like now and the oscam running on your sagetv box acting like a client.

Basically you need to create a new user entry in your oscam.user (oscam rpi) and a new card setting in the oscam.server (sagetv oscam).

Glück
Eddy
__________________

Automatic Power Off | Squeezeslave | DVB-S Importer | DVB Decrypter & Card Client | Tuner Preroll


Every man is a damn fool for at least five minutes every day; wisdom consists in not exceeding the limit. ~ Elbert Hubbard
Reply With Quote
  #325  
Old 06-02-2014, 09:56 AM
DIBU's Avatar
DIBU DIBU is offline
Sage Expert
 
Join Date: Jul 2004
Location: Germany / Hessen / RheinMain
Posts: 512
Quote:
Originally Posted by routerunner View Post
Please don't hold your breath, this plugin is complete and gone into maintenance (bug fix only).

What you could do is to create a local card sharing service using a cccam protocol connection between your existing oscam running on your rpi acting as a server like now and the oscam running on your sagetv box acting like a client.

Basically you need to create a new user entry in your oscam.user (oscam rpi) and a new card setting in the oscam.server (sagetv oscam).

Glück
Eddy
Well give me an example for this. i use cccam on my oscam rpi. what is the "new card" setting on oscam.server (sage) for this? cccam 12000 on rpi on 192.168.111

many thanks

onbe more: when installed this plugin chanelscan will 0 chanel find. after "only after" deinstall and delete the jar..the scan will found all chanels.

and here my log:
**********************************************************
* SageTV - DVB Decrypter & Card Client DirectShow Filter *
**********************************************************

02-06-2014 18:06:34.0666 [Filter::Filter] Engine running
02-06-2014 18:06:34.0666 [License::License] Engine running
02-06-2014 18:06:34.0667 [License::LoadFile] File not found!
02-06-2014 18:06:34.0668 [Filter::JoinFilterGraph] Digital Devices Digital Video Capture 3
02-06-2014 18:06:34.0669 [License::IsValid] Enabling single mode
02-06-2014 18:06:34.0669 [Sample::Sample] Engine running
02-06-2014 18:06:34.0669 [Transport::Transport] Engine running
02-06-2014 18:06:34.0669 [Channel::Channel] Engine running
02-06-2014 18:06:34.0669 [Decrypter:ecrypter] Engine running
02-06-2014 18:06:34.0669 [Single::Single] Engine running
02-06-2014 18:06:34.0669 [Single::Single] Engine running
02-06-2014 18:06:34.0669 [Smartcard::Smartcard] Engine running
02-06-2014 18:06:34.0669 [Smartcard::AddUsers] label = UM
02-06-2014 18:06:34.0670 [Smartcard::AddUsers] protocol = mouse
02-06-2014 18:06:34.0670 [Smartcard::AddUsers] device = 192.168.1.111; 12000
02-06-2014 18:06:34.0670 [Smartcard::AddUsers] audisabled = 0
02-06-2014 18:06:34.0670 [Smartcard::AddUsers] group = 1
02-06-2014 18:06:34.0670 [Smartcard::AddUsers] caid = 0x1722
02-06-2014 18:06:34.0670 [Smartcard::AddUsers] caid = 0x1835
02-06-2014 18:06:34.0670 [Smartcard::AddUsers] ident = 0x1722:0x000000
02-06-2014 18:06:34.0670 [Smartcard::AddUsers] ident = 0x1835:0x000000
02-06-2014 18:06:34.0670 [User::User] Engine running
02-06-2014 18:06:34.0670 [User::AddUser] UM
02-06-2014 18:06:34.0670 [Protocol::Protocol] Engine running
02-06-2014 18:06:35.0489 [Filter::StartStreaming] Recording
02-06-2014 18:06:36.0707 [Filter::StopStreaming] End
02-06-2014 18:06:45.0965 [Filter::StartStreaming] Recording
02-06-2014 18:06:46.0641 [Transport::Sync] Done (0)
02-06-2014 18:08:17.0891 [Filter::StopStreaming] End
02-06-2014 18:08:19.0973 [Protocol::~Protocol] Engine stopped
02-06-2014 18:08:19.0973 [User::~User] Engine stopped
02-06-2014 18:08:19.0973 [Smartcard::~Smartcard] Engine stopped
02-06-2014 18:08:19.0973 [Single::~Single] Engine stopped
02-06-2014 18:08:19.0973 [Single::~Single] Engine stopped
02-06-2014 18:08:19.0973 [Decrypter::~Decrypter] Engine stopped
02-06-2014 18:08:19.0973 [Channel::~Channel] Engine stopped
02-06-2014 18:08:19.0973 [Transport::~Transport] Engine stopped
02-06-2014 18:08:19.0973 [Sample::~Sample] Engine stopped
02-06-2014 18:08:19.0975 [License::~License] Engine stopped
02-06-2014 18:08:19.0976 [Filter::~Filter] Engine stopped
__________________
Sage V7x:
Server - Lenovo K320 with WindowsHomeServer2011, 10 Terabyte HD's on stablebit drivepool, (1 x DuoFlex CT Octopus PCIe DVB-C 4 Tuner all with LM-DVB-SmartRecorder, dbox2, run SageTV as Service, DeskNow Mail and Collaboration server, 2 Terabyte NAS (Ximeta) as seconf backup, 1Gb/s MSI ePower HD Network, 3xHD100, 1xHD200, 1xHD300, Panasonic LCD 55" TV, Sharp LCD TV, JVC LCD TV, Touchscreen LCD, PlaceShifter
cu at http://www.dbuschek.de

Last edited by DIBU; 06-02-2014 at 10:22 AM.
Reply With Quote
  #326  
Old 06-02-2014, 10:54 AM
routerunner's Avatar
routerunner routerunner is offline
Sage Icon
 
Join Date: May 2008
Location: Wiltshire, UK
Posts: 1,377
Quote:
Originally Posted by DIBU View Post
Well give me an example for this. i use cccam on my oscam rpi. what is the "new card" setting on oscam.server (sage) for this? cccam 12000 on rpi on 192.168.111

many thanks

onbe more: when installed this plugin chanelscan will 0 chanel find. after "only after" deinstall and delete the jar..the scan will found all chanels.

and here my log:
**********************************************************
* SageTV - DVB Decrypter & Card Client DirectShow Filter *
**********************************************************

02-06-2014 18:06:34.0666 [Filter::Filter] Engine running
02-06-2014 18:06:34.0666 [License::License] Engine running
02-06-2014 18:06:34.0667 [License::LoadFile] File not found!
02-06-2014 18:06:34.0668 [Filter::JoinFilterGraph] Digital Devices Digital Video Capture 3
02-06-2014 18:06:34.0669 [License::IsValid] Enabling single mode
02-06-2014 18:06:34.0669 [Sample::Sample] Engine running
02-06-2014 18:06:34.0669 [Transport::Transport] Engine running
02-06-2014 18:06:34.0669 [Channel::Channel] Engine running
02-06-2014 18:06:34.0669 [Decrypter:ecrypter] Engine running
02-06-2014 18:06:34.0669 [Single::Single] Engine running
02-06-2014 18:06:34.0669 [Single::Single] Engine running
02-06-2014 18:06:34.0669 [Smartcard::Smartcard] Engine running
02-06-2014 18:06:34.0669 [Smartcard::AddUsers] label = UM
02-06-2014 18:06:34.0670 [Smartcard::AddUsers] protocol = mouse
02-06-2014 18:06:34.0670 [Smartcard::AddUsers] device = 192.168.1.111; 12000
02-06-2014 18:06:34.0670 [Smartcard::AddUsers] audisabled = 0
02-06-2014 18:06:34.0670 [Smartcard::AddUsers] group = 1
02-06-2014 18:06:34.0670 [Smartcard::AddUsers] caid = 0x1722
02-06-2014 18:06:34.0670 [Smartcard::AddUsers] caid = 0x1835
02-06-2014 18:06:34.0670 [Smartcard::AddUsers] ident = 0x1722:0x000000
02-06-2014 18:06:34.0670 [Smartcard::AddUsers] ident = 0x1835:0x000000
02-06-2014 18:06:34.0670 [User::User] Engine running
02-06-2014 18:06:34.0670 [User::AddUser] UM
02-06-2014 18:06:34.0670 [Protocol::Protocol] Engine running
02-06-2014 18:06:35.0489 [Filter::StartStreaming] Recording
02-06-2014 18:06:36.0707 [Filter::StopStreaming] End
02-06-2014 18:06:45.0965 [Filter::StartStreaming] Recording
02-06-2014 18:06:46.0641 [Transport::Sync] Done (0)
02-06-2014 18:08:17.0891 [Filter::StopStreaming] End
02-06-2014 18:08:19.0973 [Protocol::~Protocol] Engine stopped
02-06-2014 18:08:19.0973 [User::~User] Engine stopped
02-06-2014 18:08:19.0973 [Smartcard::~Smartcard] Engine stopped
02-06-2014 18:08:19.0973 [Single::~Single] Engine stopped
02-06-2014 18:08:19.0973 [Single::~Single] Engine stopped
02-06-2014 18:08:19.0973 [Decrypter::~Decrypter] Engine stopped
02-06-2014 18:08:19.0973 [Channel::~Channel] Engine stopped
02-06-2014 18:08:19.0973 [Transport::~Transport] Engine stopped
02-06-2014 18:08:19.0973 [Sample::~Sample] Engine stopped
02-06-2014 18:08:19.0975 [License::~License] Engine stopped
02-06-2014 18:08:19.0976 [Filter::~Filter] Engine stopped
To mimic your example I would expect your oscam.server as below:

Code:
[reader]
label = UM
protocol = cccam
device = 192.168.1.111, 12000
audisabled = 0
group = 1
caid = 1722, 1835
You probably need to provide a username and password that matches the entry in the oscam.user on your raspberry pi.

Also, yes the channel scan cannot work with the plugin enabled, in fact, the plugin should only be enabled when you have your tuners fully configured (lots of technical reasons for this to explain).

Eddy
__________________

Automatic Power Off | Squeezeslave | DVB-S Importer | DVB Decrypter & Card Client | Tuner Preroll


Every man is a damn fool for at least five minutes every day; wisdom consists in not exceeding the limit. ~ Elbert Hubbard

Last edited by routerunner; 06-02-2014 at 11:08 AM.
Reply With Quote
  #327  
Old 06-02-2014, 11:58 AM
wubdich's Avatar
wubdich wubdich is offline
Sage Advanced User
 
Join Date: Sep 2009
Location: Germany
Posts: 235
In my point of view a line with
Code:
cccwantemu=1
in oscam.server might be needed when using the mentioned raspberry pi.

Last edited by wubdich; 06-02-2014 at 12:01 PM.
Reply With Quote
  #328  
Old 06-02-2014, 12:36 PM
routerunner's Avatar
routerunner routerunner is offline
Sage Icon
 
Join Date: May 2008
Location: Wiltshire, UK
Posts: 1,377
Howto OsCAM to OsCAM

HERE you will find all the information to setup an OsCAM to OsCAM connection when you have an existing OsCAM server running (raspberry pi) and the OsCAM running on the SageTV box (client).

Hope this helps
Eddy
__________________

Automatic Power Off | Squeezeslave | DVB-S Importer | DVB Decrypter & Card Client | Tuner Preroll


Every man is a damn fool for at least five minutes every day; wisdom consists in not exceeding the limit. ~ Elbert Hubbard
Reply With Quote
  #329  
Old 06-03-2014, 04:18 AM
DIBU's Avatar
DIBU DIBU is offline
Sage Expert
 
Join Date: Jul 2004
Location: Germany / Hessen / RheinMain
Posts: 512
well done it will work

but

i see that the local oscam server will use caid 1855 but the caid on my rpi oscam server is correct 1722.

so the rpi oscam server will not send the correct key and the show is not descrypted

__________________
Sage V7x:
Server - Lenovo K320 with WindowsHomeServer2011, 10 Terabyte HD's on stablebit drivepool, (1 x DuoFlex CT Octopus PCIe DVB-C 4 Tuner all with LM-DVB-SmartRecorder, dbox2, run SageTV as Service, DeskNow Mail and Collaboration server, 2 Terabyte NAS (Ximeta) as seconf backup, 1Gb/s MSI ePower HD Network, 3xHD100, 1xHD200, 1xHD300, Panasonic LCD 55" TV, Sharp LCD TV, JVC LCD TV, Touchscreen LCD, PlaceShifter
cu at http://www.dbuschek.de
Reply With Quote
  #330  
Old 06-03-2014, 04:37 AM
routerunner's Avatar
routerunner routerunner is offline
Sage Icon
 
Join Date: May 2008
Location: Wiltshire, UK
Posts: 1,377
Quote:
Originally Posted by DIBU View Post
well done it will work

but

i see that the local oscam server will use caid 1855 but the caid on my rpi oscam server is correct 1722.

so the rpi oscam server will not send the correct key and the show is not descrypted

You need to be more specific and tell me which services are you using, if you only need channels that uses the CAID 1722 then change the oscam.server file on your sagetv box to CAID = 1722

Eddy
__________________

Automatic Power Off | Squeezeslave | DVB-S Importer | DVB Decrypter & Card Client | Tuner Preroll


Every man is a damn fool for at least five minutes every day; wisdom consists in not exceeding the limit. ~ Elbert Hubbard
Reply With Quote
  #331  
Old 06-04-2014, 02:46 AM
DIBU's Avatar
DIBU DIBU is offline
Sage Expert
 
Join Date: Jul 2004
Location: Germany / Hessen / RheinMain
Posts: 512
Quote:
Originally Posted by routerunner View Post
You need to be more specific and tell me which services are you using, if you only need channels that uses the CAID 1722 then change the oscam.server file on your sagetv box to CAID = 1722

Eddy
what i see is that the CAID:SRVID is (server: 1722:3b02 (FTV) and local: 1835:AAAC (is not exist))

i have a tunnel form 1835 to 1722 so that will work, but the SRVID is not the same or not correct
__________________
Sage V7x:
Server - Lenovo K320 with WindowsHomeServer2011, 10 Terabyte HD's on stablebit drivepool, (1 x DuoFlex CT Octopus PCIe DVB-C 4 Tuner all with LM-DVB-SmartRecorder, dbox2, run SageTV as Service, DeskNow Mail and Collaboration server, 2 Terabyte NAS (Ximeta) as seconf backup, 1Gb/s MSI ePower HD Network, 3xHD100, 1xHD200, 1xHD300, Panasonic LCD 55" TV, Sharp LCD TV, JVC LCD TV, Touchscreen LCD, PlaceShifter
cu at http://www.dbuschek.de
Reply With Quote
  #332  
Old 06-04-2014, 03:20 AM
routerunner's Avatar
routerunner routerunner is offline
Sage Icon
 
Join Date: May 2008
Location: Wiltshire, UK
Posts: 1,377
Quote:
Originally Posted by DIBU View Post
what i see is that the CAID:SRVID is (server: 1722:3b02 (FTV) and local: 1835:AAAC (is not exist))

i have a tunnel form 1835 to 1722 so that will work, but the SRVID is not the same or not correct

The CAID (Conditional Access ID) is strictly dependent from your CA provider, the service ID is dependent from you channel and the same channel could broadcast a different service ID depending whether the channel is broadcast from Satellite or Terrestrial or Cable.

How are you using the existing OSCAM (rpi) configuration? Are you trying to mix DVB-S and DVB-C?

This is all down to OSCAM configuration which is beyond the scope of this plugin. The only information I really do care from the oscam.server are the "CAID" and "IDENT" (when required) as this information is used to discriminate which card reader sending the ECM/EMM to, anything else falls into the OSCAM billion options and configuration files.

Eddy
__________________

Automatic Power Off | Squeezeslave | DVB-S Importer | DVB Decrypter & Card Client | Tuner Preroll


Every man is a damn fool for at least five minutes every day; wisdom consists in not exceeding the limit. ~ Elbert Hubbard
Reply With Quote
  #333  
Old 06-05-2014, 05:35 AM
DIBU's Avatar
DIBU DIBU is offline
Sage Expert
 
Join Date: Jul 2004
Location: Germany / Hessen / RheinMain
Posts: 512
well it works now,

but the channels who was found on scan and is in the freq file is not that what i see when i show the channel.

so i have channel XXX an when i schow this channel i see CCC

__________________
Sage V7x:
Server - Lenovo K320 with WindowsHomeServer2011, 10 Terabyte HD's on stablebit drivepool, (1 x DuoFlex CT Octopus PCIe DVB-C 4 Tuner all with LM-DVB-SmartRecorder, dbox2, run SageTV as Service, DeskNow Mail and Collaboration server, 2 Terabyte NAS (Ximeta) as seconf backup, 1Gb/s MSI ePower HD Network, 3xHD100, 1xHD200, 1xHD300, Panasonic LCD 55" TV, Sharp LCD TV, JVC LCD TV, Touchscreen LCD, PlaceShifter
cu at http://www.dbuschek.de
Reply With Quote
  #334  
Old 06-05-2014, 06:12 AM
routerunner's Avatar
routerunner routerunner is offline
Sage Icon
 
Join Date: May 2008
Location: Wiltshire, UK
Posts: 1,377
Quote:
Originally Posted by DIBU View Post
well it works now,

but the channels who was found on scan and is in the freq file is not that what i see when i show the channel.

so i have channel XXX an when i schow this channel i see CCC

I suspect your logical -> physical channel association is not set properly, a common mistake when you move from a network encoder to a native tuner approach. Basically in the .FRQ files the "CH:" is the physical channel that SageTV uses to get all the parameters to tune into that channel. When you're adding the channels into SageTV you have to make sure that the logical channel number (the one that shows on the EPG) is correctly mapped to its relevant physical channel in the .FRQ. Typically, in order to void confusion, you would assign to the logical and physical channel the same number.

Alternatively, check your PredefinedDVBC.FRQ file and make sure you were scanning from the right source.

Eddy
__________________

Automatic Power Off | Squeezeslave | DVB-S Importer | DVB Decrypter & Card Client | Tuner Preroll


Every man is a damn fool for at least five minutes every day; wisdom consists in not exceeding the limit. ~ Elbert Hubbard

Last edited by routerunner; 06-05-2014 at 06:28 AM.
Reply With Quote
  #335  
Old 06-05-2014, 12:58 PM
DIBU's Avatar
DIBU DIBU is offline
Sage Expert
 
Join Date: Jul 2004
Location: Germany / Hessen / RheinMain
Posts: 512
so it works well and i have donate

but on question.. will it work with emm updates?
__________________
Sage V7x:
Server - Lenovo K320 with WindowsHomeServer2011, 10 Terabyte HD's on stablebit drivepool, (1 x DuoFlex CT Octopus PCIe DVB-C 4 Tuner all with LM-DVB-SmartRecorder, dbox2, run SageTV as Service, DeskNow Mail and Collaboration server, 2 Terabyte NAS (Ximeta) as seconf backup, 1Gb/s MSI ePower HD Network, 3xHD100, 1xHD200, 1xHD300, Panasonic LCD 55" TV, Sharp LCD TV, JVC LCD TV, Touchscreen LCD, PlaceShifter
cu at http://www.dbuschek.de
Reply With Quote
  #336  
Old 06-05-2014, 01:26 PM
routerunner's Avatar
routerunner routerunner is offline
Sage Icon
 
Join Date: May 2008
Location: Wiltshire, UK
Posts: 1,377
Quote:
Originally Posted by DIBU View Post
so it works well and i have donate

but on question.. will it work with emm updates?
Yes, it should, please make sure your oscam.server file on your SageTV box contains the following entries:

Code:
audisabled = 0
EMMcache = 1,3,2
blockemm-u = 0 
blockemm-s = 0 
blockemm-g = 0 
blockemm-unknown = 1
Eddy
__________________

Automatic Power Off | Squeezeslave | DVB-S Importer | DVB Decrypter & Card Client | Tuner Preroll


Every man is a damn fool for at least five minutes every day; wisdom consists in not exceeding the limit. ~ Elbert Hubbard
Reply With Quote
  #337  
Old 06-06-2014, 12:23 PM
routerunner's Avatar
routerunner routerunner is offline
Sage Icon
 
Join Date: May 2008
Location: Wiltshire, UK
Posts: 1,377
Quote:
Originally Posted by DIBU View Post
so it works well and i have donate

but on question.. will it work with emm updates?
Now that the filter works and you're happy with it, would you mind to share your OSCAM client-server configuration files for other that might want to do the same?

Thanks
Eddy
__________________

Automatic Power Off | Squeezeslave | DVB-S Importer | DVB Decrypter & Card Client | Tuner Preroll


Every man is a damn fool for at least five minutes every day; wisdom consists in not exceeding the limit. ~ Elbert Hubbard
Reply With Quote
  #338  
Old 06-14-2014, 09:17 AM
routerunner's Avatar
routerunner routerunner is offline
Sage Icon
 
Join Date: May 2008
Location: Wiltshire, UK
Posts: 1,377
Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package (x86)

Hi,

just letting you know that in order to succesfully install this plugin you must ensure to have the Microsoft Visual C++ 2010 Re-distributable Package (x86) installed on your system as well.

The reason of such requirement is because the decryption filter has been compiled with MSVC 2010 and therefore the dynamic libraries it depends on must be installed as well. Unless your server is dedicated to SageTV this is, normally, not something you are aware of because almost sure you have installed other software that requires those re-distributable and therefore they are on you system already.

I have therefore changed the "prerequisite" section in the plugin's announcement thread and added a direct link to the MSVC 2010 re-distributable for you to download and install at your convenience.

Windows 8.1 users, however, might need to manually register the filter by executing the batch file in attachment to the thread as well.

I hope you will find this software useful as much as I did enjoy making it.

Cheers
Eddy
__________________

Automatic Power Off | Squeezeslave | DVB-S Importer | DVB Decrypter & Card Client | Tuner Preroll


Every man is a damn fool for at least five minutes every day; wisdom consists in not exceeding the limit. ~ Elbert Hubbard
Reply With Quote
  #339  
Old 07-27-2014, 09:16 AM
DIBU's Avatar
DIBU DIBU is offline
Sage Expert
 
Join Date: Jul 2004
Location: Germany / Hessen / RheinMain
Posts: 512
Quote:
Originally Posted by routerunner View Post
Yes, it should, please make sure your oscam.server file on your SageTV box contains the following entries:

Code:
audisabled = 0
EMMcache = 1,3,2
blockemm-u = 0 
blockemm-s = 0 
blockemm-g = 0 
blockemm-unknown = 1
Eddy
well but will the emm updates come to my ras pi and then to the card`? i see nothing now
__________________
Sage V7x:
Server - Lenovo K320 with WindowsHomeServer2011, 10 Terabyte HD's on stablebit drivepool, (1 x DuoFlex CT Octopus PCIe DVB-C 4 Tuner all with LM-DVB-SmartRecorder, dbox2, run SageTV as Service, DeskNow Mail and Collaboration server, 2 Terabyte NAS (Ximeta) as seconf backup, 1Gb/s MSI ePower HD Network, 3xHD100, 1xHD200, 1xHD300, Panasonic LCD 55" TV, Sharp LCD TV, JVC LCD TV, Touchscreen LCD, PlaceShifter
cu at http://www.dbuschek.de
Reply With Quote
  #340  
Old 07-27-2014, 11:59 AM
routerunner's Avatar
routerunner routerunner is offline
Sage Icon
 
Join Date: May 2008
Location: Wiltshire, UK
Posts: 1,377
Quote:
Originally Posted by DIBU View Post
well but will the emm updates come to my ras pi and then to the card`? i see nothing now
Logs are your friend.

ACTION 1
=======
- Browse the OSCAM webserver user configuration on the SageTV server (http://<sageTV IP address>:3001/userconfig.html)
- One of the column shows the EMM OK/NOK with the relative counters
- Start recording an encrypted channel and check whether the EMM/OK column counter increases. If it does increase that means that the EMM are correctly being received by OSCAM server therefore proceed to ACTION 2, if not then there is the problem to investigate.

ACTION 2
=======
- Browse the OSCAM webserver user configuration on the Raspberry Pi server (http://<rpi IP address>:3001/userconfig.html)
- As per ACTION 1, whilst recording check whether the client EMM/OK column counter increases. If it does increase that means that the client receives the EMM correctly, but for some reason are not sent to the card, if not that means that for some reason the OSCAM server doesn't forward them to the client.

I am pretty sure it is all down to the OSCAM configuration files and its million sometimes obscure options.

Please share you client/server configuration files here by removing any sensitive information you might have in order to allow other users to chip in and help you out.

Eddy
__________________

Automatic Power Off | Squeezeslave | DVB-S Importer | DVB Decrypter & Card Client | Tuner Preroll


Every man is a damn fool for at least five minutes every day; wisdom consists in not exceeding the limit. ~ Elbert Hubbard

Last edited by routerunner; 07-27-2014 at 12:12 PM.
Reply With Quote
Reply

Tags
decryption, dvb, dvblogic, oscam, smartcard


Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Plugin request for SageTV Windows Client: Autofrequency plugin mkanet SageTV v7 Customizations 3 11-12-2011 09:33 AM
uPnP Client Plugin texneus SageTV v7 Customizations 0 04-03-2011 09:10 PM
Installing Client Plugin on Server ddaggett1 Sage My Movies 4 09-03-2010 11:39 AM
movie ripped to HD with dvd decrypter should skip intros right? big boi SageTV Software 12 03-25-2005 08:55 PM
DVD DeCrypter best format for SAGETV chrispy General Discussion 8 01-05-2005 01:39 PM


All times are GMT -6. The time now is 05:39 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
Copyright 2003-2005 SageTV, LLC. All rights reserved.